Wat moet BioWare doen? - XGN Doe Mee

  Ontwikkelaar BioWare is bekend van titels als Jade Empire, Mass Effect, Dragon Age en natuurlijk ook het recente Anthem en staat bekend als een grote ontwikkelaar op het gebied van RPG's. Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn, want een recent artikel toont de onrust bij de medewerkers: wat moet BioWare doen? Welkom bij de XGN Doe Mee!

  De laatste keer ging onze vraagstelling over jullie verwachtingen rondom Wolfenstein Youngblood. Vorige week maakte Bethesda namelijk de releasedatum van de Wolfenstein spin-off bekend en vanaf eind juli is het weer mogelijk om nazi’s te schieten met de dochters van B.J. Blaskowicz. Er zijn in ieder geval enthousiaste gamers die zin hebben in het nieuwste avontuur van Machine Games:

  Gast – Level 1

  Veel en lekker knallen en als een dolle door de game heen gaan!

  Waarschijnlijk wordt Youngblood een meeslepend verhaal met over-de-top actie zoals wij gewend zijn uit The New Order en The New Colossus. Ook is de kans groot dat er wederom vele easter eggs te vinden zijn in de game met misschien weer de oude levels uit de eerste Wolfenstein-games.

  Goed, van Wolfenstein gaan we naar BioWare. De gerenommeerde studio heeft met haar laatste twee titels de plank redelijk misgeslagen. Mass Effect Andromeda en Anthem zijn niet al te best ontvangen door het publiek en de pers en afgelopen week bood een artikel van Kotaku een inkijkje in het productieproces rondom Anthem en daaruit kwam naar voren dat het BioWare ontbreekt aan visie en leiding. Onze vraag is dan ook:

  Wat moet BioWare doen?

  Een brede vraag, maar de XGN Doe Mee wil graag weten wat BioWare moet doen om weer de gerenommeerde studio te worden die zij altijd wil zijn. Welke games zouden zij moeten uitbrengen en zou de studio misschien meer tijd moeten nemen voor de ontwikkeling van een nieuw project? Dragon Age 4 staat natuurlijk ook in de steigers, al is een releasedatum nog ver uit beeld.

  Maar wat vind jij dat BioWare moet doen? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Zien wij jullie volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.