Games najaar 2018 - welke moet jij in de gaten houden?

  Het is alweer herfst en dat betekent dat het weer kouder zal worden. Niet getreurd, er zullen genoeg fantastische games uitkomen! Wij hebben 10 games om in het najaar van 2018 in de gaten te houden voor je op een rijtje gezet.

  My Hero One’s Justice

  We beginnen de lijst met My Hero One’s Justice. Ben je fan van fighting games zoals Tekken en Street Fighter? Dan is deze game misschien wel wat voor jou. Dit 3D-vechtspel is gebaseerd op de ontzettend populaire manga My Hero Academia en is uitgegeven door Bandai Namco. De game zit vol met toffe mini cutscenes, die voor sfeer zorgen bij de 1-op-1 gevechten.

  Je kunt er in de game voor kiezen om als helden of schurken uit de serie te spelen. Ook is er de mogelijkheid om te lopen / rennen tegen muren of de zijkant van gebouwen en delen van de omgeving te vernietigen. Verder heeft My Hero One’s Justice ook een Sidekick-systeem, waarmee je verschillende sidekicks kunt kiezen om combo’s te maken en je tijdens gevechten te helpen. Bij de game komt een gratis DLC, Izuku’s One For All: Full Cowl, zodat je je niet meer hoeft te vervelen.

  My Hero One's Justice is een van de games die uitkomen in het najaar 2018 en het is absoluut waard om naar uit te kijken. Om precies te zijn komt de game uit op 26 oktober voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc.

  LEGO DC Super-Villains

  Ook LEGO DC Super-Villains staat bij ons op het lijstje van 10 games die in het najaar van 2018 uitkomen. De Justice League is verdwenen en de wereld is compleet aan haar lot overgelaten. Dit merken de DC-schurken al vrij snel op en dus is het complete chaos.

  In deze game speel je samen met allerlei bekende schurken, zoals The Joker en Poison Ivy. Daarbij krijg je de mogelijkheid om je eigen schurk te creëren, die uiteindelijk de hoofdrolspeler in het verhaal zal worden. Verder is er een hoop content beschikbaar voor de game. Er zijn namelijk zes levelpakketten en vier personagepakkketten.

  Los van de normale game, is er ook een fysieke Deluxe Edition te pre-orderen. Hier zit een exclusief LEGO-minifiguur bij van Lex Luthor in een Superman outfit. Als je de Deluxe Edition digitaal pre-ordert krijg je het Justice League Dark DLC personagepakket erbij. De game is nu al uit, maar wij vinden de game het alsnog waard om naar uit te kijken!

  LEGO DC Super-Villains kwam uit op 17 oktober voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc.

  SoulCalibur 6

  SoulCalibur 6, een bekende vechtgame die zeker niet op ons lijstje van 10 games die in het najaar van 2018 uitkomen mag ontbreken. Het doel van de game is simpel: vechten tot je erbij neervalt. Tijdens de Game Awards in 2017 werd de game plots aangekondigd, wat voor sommigen redelijk onverwacht was.

  Het zesde deel van de serie heeft een aantal nieuwe mechanics, zoals de Reversal Edge, Critical Edge, Soul Charge en de Lethal Hit. Verder zijn er in de game nog verschillende nieuwe personages toegevoegd, waaronder Gerald of Rivia, die bekend is uit The Witcher.

  Ook is er een Deluxe Edition en een Collectors Edition verkrijgbaar. Bij de Deluxe Edition krijg je naast de fysieke game een seizoenspas. Hierbij zitten 3 nieuwe personages, 2 armor sets, de soundtrack van de game en een metalen hoes met ingebouwde soundbox die voice-overs uit de game afspelen.

  De Collectors Edition lijkt qua inhoud op de Deluxe Edition, behalve dat je er een beeldje van Sophitia en een boek met artwork van de game bij krijgt. Het geheel wordt geleverd in een Collectors Edition doos. Van alle games die in het najaar van 2018 uit zullen komen, is SoulCalibur een échte klassieker.

  SoulCalibur 6 is uitgekomen op 19 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. In onze SoulCalibur 6 Review kreeg de game nagenoeg alleen maar lof!

  Just Cause 4

  Goed nieuws voor Just Cause fans, want Just Cause 4 is een van de games die in het najaar van 2018 nog uit komt. De game wordt uitgebracht rond Sinterklaas, dus wie weet komt de goede Sint hem even langs brengen.

  Spelers krijgen tijdens de missies in de game veel verschillende mogelijkheden. De trailer verraadt al enkele missies in de game. zoals het doel om speciale windkanonnen uit te schakelen. In de trailer wordt de railgun gebruikt, maar er zijn allerlei andere mogelijkheden om dit te doen. Elk wapen heeft twee opties om mee te vechten. Zo kan de railgun bijvoorbeeld niet alleen een krachtige straal van energie afvuren, maar ook een drone die vijanden aanvalt plaatsen.

  Een groot nieuw element in de Just Cause 4 gameplay te vinden zijn de verschillende extreme weersomstandigheden. Elk klimaat past bij de locatie. Maria Saint Martin, een van de designers van Just Cause 4, zei het volgende tijdens gamescom:

  ‘’Er is sprake van extreem weer dat zich in de game laat zien door middel van zandstormen in de woestijn, tornado’s in het grasgebied, sneeuwstormen in de bergen en onweersstormen in het regenwoud. “Alles wat je in het weer ziet, speelt zich in real time af. Niets is nep, het is in de game om te gebruiken.”

  Just Cause 4 komt op 4 december uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Hitman 2

  Agent 47 keert dit seizoen terug in Hitman 2, een van de games om zeker naar uit te kijken in het najaar van 2018. In de game ben je een huurmoordenaar die op zoek is naar een doelwit dat uitgeschakeld moet worden. Onderweg liggen allerlei verschillende middelen om de klus efficiënt te klaren.

  Hitman 2 heeft nieuwe speltypen met de Sniper Assassin-modus, waarmee er voor het eerst een co-op ervaring is toegevoegd. Hierin kunnen twee spelers online samenwerken om hun doelwitten uit te schakelen. Als je Hitman 2 bij deelnemende winkels pre-ordert, krijg je de Sniper Assassin missie als vroegtijdige bonus bij de game. Er is ook een Assassin-wedstrijd, waarbij schutterstalenten op de proef worden gesteld en spelers kans kunnen maken op een prijs: de winnaar krijgt zijn of haar naam en beeltenis in de game in toekomstige content van Hitman 2.

  Hitman 2 is vanaf 14 november 2018 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Super Smash Bros. Ultimate komt dit jaar terug! In deze wereldberoemde Nintendo game zet je jouw favoriete personages tegenover elkaar en probeer je je tegenstander te verslaan. Bijna alles is mogelijk. De nieuwe Super Smash game heeft 72 vechters en meer dan 100 levels. Terugkerende levels zijn verbeterd en elk level heeft een Slagveld- en Eindstationversie. Aangezien Super Smash Bros zo bekend en populair is, kan de game niet uit ons lijstje van 10 games die in het najaar van 2018 uitkomen ontbreken.

  Afhankelijk van in welke bui je bent, kun je de game zowel in singleplayer modus als in multiplayer modus spelen. Elk personage heeft een unieke reeks bewegingen en vaardigheden, maar ook een Final Smash-aanval. Ook zijn alle personages bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden en bewegingen. Dit is gebaseerd op feedback van spelers uit eerdere games. Kortom, het wordt weer knallen! Wie is jouw favoriete Super Smash personage?

  Super Smash Bros. Ultimate komt op 7 december uit voor de Nintendo Switch.

  Pokémon Let’s Go, Pikachu / Pokémon Let’s Go Eevee

  Waarschijnlijk wisten de meeste Pokémon fans het al, maar er komt binnenkort een nieuwe Pokémon game uit! De game speelt zich af in Kanto, de provincie die bij veel gamers allerlei herinneringen omhoog haalt. Niet veel ervaring met de franchise? Geen probleem, want ook voor nieuwkomers is het leuk om in verschillende gebieden op zoek te gaan naar Pokémon. Daarom is Pokémon Let's Go een van de games om naar uit te kijken in het najaar van 2018!

  Je begint de game met een vrij bijzondere starter, namelijk Pikachu of Eevee. (afhankelijk van welke game je koopt) Goed om te weten, is dat je elke Pokémon kan laten evolueren, behalve je starter. Een leuke feature is dan wel weer dat je je starter zelf kunt aankleden en zijn of haar kapsel kan veranderen.

  Voorheen werd je in Pokémon games zonder Repel aangevallen in het gras door wilde Pokémon en kon je niet zien welke er precies in het gras zaten. In de nieuwe game kan je dat wél zien. Pidgey’s en Rattata’s vliegen en lopen willekeurig rond door het gras. Dit maakt het in sommige gevallen makkelijker wilde Pokémon te ontwijken, maar soms ontkom je niet aan een gevecht. Zodra je een gevecht gewonnen hebt, krijgt je hele team XP, in plaats van alleen de Pokémon in de battle, zoals voorheen.

  De belangrijkste feature van de game is de manier waarop je Pokémon vangt. Nintendo heeft het systeem van Pokémon Go overgenomen, waarbij je Pokéballs daadwerkelijk gooit naar Pokémon. Dit kan met de Joy-Con van de Switch of met het speciale Pokéball Plus accessoire door een gooibeweging te maken. Er zullen genoeg games uit komen in het najaar van 2018, maar Pokémon Let's Go, Pikachu & Eevee is iets om naar uit te kijken.

  Pokémon Let’s Go, Pikachu! & Pokémon Let’s Go, Eevee! komen op 16 november uit voor de Nintendo Switch.

  Fallout 76

  Fallout fans opgelet: Fallout 76 is binnenkort te koop! Tijdens E3 liet Bethesda Games wat meer zien van de game. De makers van de game willen dat spelers constant online zijn om Fallout 76 te kunnen spelen. De reden hiervoor is omdat naast robots, alle andere personages echte spelers zijn, in plaats van NPC’s. Je kunt ervoor kiezen om alleen te spelen of met een groep tot vier spelers.

  Spelers krijgen toegang tot ‘C.A.M.P.’, een object waarmee zij hun basis kunnen opzetten, eten kunnen koken en infecties kunnen behandelen. Je kan je kamp uitbreiden door materialen te verzamelen en zo uiteindelijk de American Dream te beleven. Met C.A.M.P kan je je basis verhuizen naar andere locaties.

  De valuta in Fallout 76 heet Atoms, waarmee allerlei items, zoals outfits en skins kunt kopen. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk wat de waarde hiervan zal zijn, aangezien Bethesda de kosten van de in-game items nog niet onthuld heeft. Je kunt Atoms kopen met echt geld of in het spel verdienen door verschillende taken te voltooien. Wél weten we dat Fallout 76 een van de toffe games is die uit komt in het najaar van 2018.

  Fallout 76 komt oktober 2018 uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Battlefield 5

  Battlefield 5 is een hele bekende shooter die ontwikkeld is door EA DICE en uitgegeven is door Electronic Arts. Het is inmiddels alweer de zestiende aflevering in de Battlefield-serie en kan zeker niet uit onze lijst van 10 games die in het najaar van 2018 uitkomen ontbreken. Welke game uit de reeks is jouw favoriet?

  Battlefield 5 wil de focus leggen op realisme in de game. Ook komt er een nieuw Company systeem. Hier kunnen spelers meerdere personages maken met allerlei cosmetica- en wapenopties. Je kunt cosmetics en de in-game valuta krijgen door taken te voltooien. Verder zal de game verschillende nieuwe multiplayer modi bevatten, zoals Tides of War, Firestorm en Grand Operations.

  Dit zijn alle Battlefield 5 modi op een rij:

  • Grand Operations
  • Airborne
  • Breakthrough
  • Conquest Assault
  • Final Stand
  • Conquest
  • Frontlines
  • Team Deathmatch
  • Combined Arms
  • Battle Royale

  Battlefield 5 komt uit op 20 november 2018 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Red Dead Redemption 2

  Yeehaw! We gaan terug naar de tijd van het Wilde Westen, want Red Dead Redemption 2 komt binnenkort uit. De game speelt zich af in Amerika, 1899. Een overval gaat vreselijk mis in een stad genaamd Blackwater. Arthur Morgan en de Van der Linde gang moeten vluchten en zien te overleven. Uiteindelijk moet Arthur een keuze maken. Wil hij een goed persoon worden die zijn eigen idealen volgt of moet hij loyaal aan de gang zijn? Hij staat in ieder geval in onze lijst van 10 toffe games die in het najaar van 2018 uitkomen!

  Alle dieren in Red Dead Redemption 2 gedragen zich op een unieke manier. Herten, bizons en gaffelbokken doorkruisen de vlaktes in grote kuddes, zalm springt stroomopwaarts, wolven vallen aan in roedels, knaagdieren rennen in boomholten en zo zijn er nog veel meer verschillende dieren die ieder op hun eigen manier op de omgeving reageren. Ze maken allemaal deel uit van een ecosysteem en moeten voortdurend vechten voor hun plaats in de voedselketen.

  Welke games die in het najaar van 2018 uit zullen komen zijn jouw favorieten?

  Los van het jagen op dieren kan je ook wilde paarden temmen. Paarden kunnen worden gevangen uit het wild of gekocht van stallen. Je paard is je constante gezelschap, wat betekent dat het dier je goed moet vertrouwen. Je moet goed voor je dier zorgen, zodat de band zal groeien.

  Red Dead Redemption 2 komt op 26 oktober 2018 uit voor PlayStation 4 en Xbox One

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.