Kleine FIFA 19 details - Dingen die opvallen na één potje

Article
vrijdag, 19 oktober 2018 om 12:38
kleine fifa 19 details dingen die opvallen na een potje 140676
Wanneer je FIFA 19 speelt, zijn er meteen een aantal dingen die opvallen. Dingen die net iets anders zijn dan in FIFA 18. De AI die net wat slimmer lijkt te zijn en de game faces die soms prachtig zijn en soms ook erg tegenvallen. Dit zijn 10 kleine FIFA 19 details die opvallen na een keer spelen!
Over het algemeen voelt FIFA 19 net een beetje moeilijker aan als FIFA 18. De game helpt je net iets minder mee bij het afmaken van kansen, het blokken van het schot van je tegenstanders en het inspelen van een strakke pass. Je moet zelf meer je best doen om goed te spelen en dat maakt het spel eigenlijk alleen maar leuker.

Kleine FIFA 19 details - Scoren is moeilijker

Scoren is FIFA is eigenlijk vaak hetzelfde. Schiet je de bal hard in de hoek dan heeft zowel de derde keeper van NAC Breda als Manuel Neuer veel moeite met het schot. Toch is het scoren een stuk moeilijker geworden. Wanneer je gebruik maakt van de nieuwe timed finishing techniek ten minste.
Door deze nieuwe techniek kun je je schoten beter timen, waardoor je preciezer kunt schieten. Het is wel moeilijk om je schoten precies goed te timen, waardoor je zelfs met Messi en Neymar een bal in de derde ring kunt schieten. Maar ook deze FIFA 19 spelers met de laagste rating, kunnen met een goede timing een bal in de kruising jagen.
Voor de mensen die er maar niet aan kunnen wennen is er nog een andere oplossing. Je kan in het menu namelijk kiezen om timed finishing uit te zetten. Hierdoor kun je gewoon gebruik maken van het oude FIFA systeem. Hoe langer je de knop ingedrukt houdt, hoe harder en hoger je schiet.
140873

Verdedigen en passen is ook niet makkelijk in FIFA 19

Ondanks dat het scoren moeilijker is gemaakt, wordt er niet per se minder gescoord. Dit klinkt een beetje gek, maar het verdedigen is ook een stuk moeilijker dan in voorgaande FIFA games. Hierdoor zullen er voor beide partijen meer kansen zijn, waarvan er vaker een aantal worden gemist. Hierdoor wordt FIFA 19 een stuk realistischer.
Naast het verdedigen en het scoren is het passen ook een stuk moeilijker geworden. In FIFA 18 kon zelfs een centrale verdediger met een rating van 50 elke bal goed passen. Nu hebben zelfs de beste centrale verdedigers moeite met een pass over 20 meter. Een pass uit de draai geven is helemaal een ramp. Dit is wel een stukje realistischer, maar kan ook heel frustrerend zijn.
140874

De visuele details van FIFA 19

Om de Trainer hulp uit te schakelen kon je in voorgaande FIFA games op de thumbstick klikken. Nu moet je naar het menu gaan om de Trainer hulp aan of uit te zetten. Dit jaar kan het heel handig zijn om deze feature te gebruiken.
Je kunt zo namelijk zien of je het timed finishing onder de knie heb. Er staat namelijk een balk die je helpt met het timen van je schoten. Sommige spelers vinden het vervelend, dus daarom kan je het ook gewoon uitzetten.
Er zijn ook een aantal visuele aanpassingen die het spel net een stukje realistischer maken. De extra tijd loopt nu ook links bovenin het scherm door, zodat je weet hoe lang de wedstrijd nog duurt. Daarnaast is de aanloop van de keeper veel realistischer. Ook doet de AI regelmatig een schijn inworp en dat kan hilarische momenten opleveren.
De game faces van de meest bekende spelers lijken als twee druppels water. Toch zijn er bepaalde spelers die bij de wereldtop behoren, die toch niet helemaal op de werkelijkheid lijken. De spelers uit de Eredivisie hebben lang niet allemaal een game face. Dit zijn de beste FIFA 19 Eredivisie game faces
140875

Commentaar wordt nu wel vermoeiend

Youri Mulder en Evert Ten Napel vallen steeds vaker in herhaling. Natuurlijk is het leuk; al die klassieke uitspraken van de twee Nederlandse commentatoren. Maar toch word je nu wel moe van “Hij schiet ze er in alsof het warme broodjes zijn” of “De vlag en de fluit zeggen dat het buitenspel is. Ik denk van niet! Maar ja, ik heb geen vlag en ook geen fluit”.
Daarnaast geven de twee in het echt nauwelijks meer commentaar. Een update zou sowieso wel gewenst zijn maar misschien is het wel tijd voor Sierd de Vos in FIFA 20?
Dit viel ons op tijdens het eerste potje FIFA 19 dat wij hebben gespeeld. Wat is jullie het meeste opgevallen aan FIFA 19? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws