7 games met een lange speelduur - Meer dan 30 uur speelplezier

  Wij willen je graag helpen de games te vinden, waarvan je zeker weet dat je er een tijdje zoet mee bent. Daarom hebben we een lijst opgesteld met 7 games met een lange speelduur. Bij het maken van de selectie hebben we alleen gekeken naar hoe lang het duurt om de main storyline uit te spelen.

  7. Pokémon Diamond en Pearl

  Dit deel uit de Pokémon serie speelt zich af in de Sinnoh regio. Het doel is, zoals je gewend bent, het vullen van de Pokédex door zo veel mogelijk Pokémon te ontmoeten en vangen. Daarnaast ben je natuurlijk ook trainer en dus moet je er ook voor zorgen dat je de sterkste Pokémon hebt, zodat je de Pokémon League kunt verslaan.

  Er zijn twee Pokémon die de Sinnoh regio symboliseren: Dialga en Palkia. Dialga is de exclusieve legendary in Diamond en deze Pokémon heeft de kracht om tijd te veranderen. Palkia is de legendary van Pearl en deze heeft de kracht om ruimte te vervormen. Team Galactic is op deze Pokémon uit en doet er alles aan om ze te pakken te krijgen. Het is jouw taak om ze te stoppen en misschien kun je er ondertussen zelf met een legendary vandoor gaan.

  Om de main story van deze klassieker uit te spelen heb je ongeveer 42 uur nodig. Als je daarnaast ook alle extra's die het spel te bieden heeft wilt voltooien, kost je dat 94 uur. Gamers die het spel volledig uit willen spelen moeten hier ruim 250 uur voor uit trekken.

  6. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de 19e en daarmee het nieuwste deel uit de populaire Zelda serie van ontwikkelaar Nintendo. Breath of the Wild speelt zich af in Hyrule en gaat over het conflict tussen Hyrule en Calamity Ganon. Breath of the Wild focust zich op Link en zijn missie om Ganon dood te maken. De release van deze game was op 3 maart en hij is beschikbaar voor op de Wii U en de Nintendo Switch.

  Met de main quests ben je wel 35 uur zoet en als je besluit om ook alle side quests te doen ben je ongeveer 64 uur kwijt. Echte hardcore gamers die alles uit deze game willen halen, hebben hier ongeveer 98 uur voor nodig!

  Er is op dit moment nog geen DLC beschikbaar voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild, maar Nintendo heeft eerder al laten weten dat er een Season pass aan zit te komen voor de game. Deze season pass bestaat uit twee verschillende packs, waarvan de eerste deze zomer zal verschijnen en de tweede aan het eind van het jaar. Naar verwachting zal deze season pass de tijd die je voor Breath of the Wild nodig hebt aanzienlijk verhogen. De season pass kun je aanschaffen in het spel zelf of vanaf je Wii U of Nintendo Switch in de Nintendo eShop.

  5. Sid Meier's Civilization V

  Civilization V is een strategy game uit de populaire Civilization serie en is ontwikkeld door Firaxis Games. Civilization V is voor het eerst uitgekomen in september 2010 en is beschikbaar voor computers met de besturingssystemen Windows, Mac en Linux.

  In Civilization bestuur je een beschaving vanaf het prille begin in de prehistorie, die zich naarmate de tijd vordert verder ontwikkelt. Je beschaving doorloopt verschillende historische periodes zoals de Middeleeuwen of de Industriële revolutie. Het doel van het spel is om de concurrerende beschavingen de baas te zijn op het gebied van bijvoorbeeld economie, het leger of diplomatiek.

  Met de hoofdverhaallijn ben je zo'n 34 uur bezig en als je alle extra's ook wilt doen ben je bijna 75 uur bezig! Daarnaast zijn er ook nog twee expansion packs beschikbaar voor Civilization V: Gods & Kings en Brave New World. Met Gods & Kings ben je ongeveer 15 uur bezig en over Brave New World doe je zo'n 17 uur. Met DLC erbij kun je dus wel 66 uur bezig zijn met Civilization V en met extra's erbij loopt dit uit tot 107 uur.

  4. Bloodborne

  Bloodborne is een third-person RPG van ontwikkelaar FromSoftware en de game wordt uitgegeven door Sony Entertainment. De release was op 24 maart 2015 en de game kwam exclusief uit op de Playstation 4.

  Bloodborne speelt zich af in Yharnam, een stad waarvan de inwoners besmet zijn met een ziekte die zich verspreidt via het bloed van de dragers. In de game speel je als The Hunter en maak je jacht op de Paleblood. Verder vecht je tegen beesten, monsters en natuurlijk eindbazen. Het uiteindelijke doel is om de bron van de ziekte te vinden en deze te vernietigen.

  Om alleen de main quests uit te spelen heb je 35 uur nodig, maar als je ook alle side quests wilt gaan doen ben je bijna 45 uur bezig. Ga je voor alle trophies en achievements, dan moet je iets meer dan 75 uur in deze game steken. Daarnaast is er nog een DLC beschikbaar voor Bloodborne, The Old Hunters. The Old Hunters staat garant voor zo'n tien uur aan speelplezier. Als je ook de DLC wilt spelen heb je dus minimaal 45 uur nodig om alleen de main quests te doen en dit kan oplopen naar 85 uur als je het spel echt helemaal uit wilt spelen.

  3. GTA: San Andreas

  GTA: San Andreas is volgens sommigen het beste deel uit de GTA reeks van ontwikkelaar Rockstar. Het is inmiddels alweer 13 jaar geleden dat de game uitkwam en sindsdien is het spel wereldwijd al meer dan 27,5 miljoen keer verkocht. Je kunt San Andreas spelen op de Xbox, Xbox 360, PS3, PS4, PC en op de mobiele telefoon.

  GTA: San Andreas speelt zich af in het gebied San Andreas dat uit drie steden bestaat: Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas). In de game speel je als Carl Johnson, beter bekend als CJ. Hij keert terug naar Los Santos vanuit Liberty City nadat zijn moeder is vermoord en probeert daar zijn oude gang weer bij elkaar te krijgen. CJ neemt het op tegen rivaliserende bendes en natuurlijk de politie, en probeert zo zijn oude plek weer terug te vinden.

  Met de main quests zul je ongeveer 33 uur bezig zijn. Met de side quests erbij loopt dit op naar ruim 50 uur. Als je de game echt volledig uit wil spelen heb je maar liefst 97 uur nodig. Kortom: genoeg speelplezier.

  2. The Witcher 3: Wild Hunt

  The Witcher 3: Wild Hunt is een RPG die is ontwikkeld door het Poolse CD Projekt Red. In The Witcher 3 kruip je in de huid van Geralt of Rivia, een witcher die zich toegewijd heeft aan het afmaken van monsters. The Witcher 3 speelt zich af in Nilfgaard in the Northern Realms. De game kwam uit op 19 mei 2015 en is sindsdien al meer dan tien miljoen keer over de toonbank gevlogen.

  Een van de redenen van deze torenhoge verkoopcijfers, is dat je al bijna 50 uur bezig bent om alle main quests te voltooien. Als je ook alle side quests wilt doen, ben je ruim twee keer zo lang bezig. Ben je een echte die-hard en wil je ook alle trophies of achievements behalen, dan kan je je opmaken voor ongeveer 170 uur aan speeltijd!

  Daarnaast zijn er nog twee DLC-pakketten beschikbaar voor The Witcher 3, namelijk Blood and Wine en Hearts of Stone. De Blood and Wine DLC voegt een nieuw gebied toe aan de map met extra quests, personages en monsters. Met de main quests ben je ongeveer 17 uur bezig, maar als je ook de side quests wilt doen heb je maar liefst 28 uur nodig. De Hearts of Stone DLC voegt een nieuwe verhaallijn toe aan de game. Over de main quests doe je 10 uur en als je de side quests ook wilt doen doe je er 14 uur over. The Witcher 3 telt dus bijna 30 uur aan DLC en dan heb je de side quests nog niet eens gedaan!

  Als je deze game nog niet hebt, dan kun je de Game of the Year-editie halen voor op de PC, Xbox One en PlayStation 4. Hierbij zijn beide DLC-pakketten inbegrepen en verzeker je jezelf dus van minimaal 77 uur aan gameplay als je alle main quests voltooit. Als je The Witcher 3 al hebt maar de DLC's nog mist, kun je overwegen om de Expansion pass aan te schaffen.

  1. Persona 4: Golden

  Persona 4: Golden werd uitgebracht op 14 juni in 2012 in Japan en op 22 februari 2013 in Europa. Persona 4: Golden is een remake van de Persona 4 game voor de PS2. Het spel is ontwikkeld en gepubliceerd door Atlus en is beschikbaar op de Playstation Vita. Persona 4: Golden is een turn-based RPG en social simulator.

  In de game speel je als een student die naar Inaba in Japan verhuist. Met zijn vrienden daar belandt hij in een sci-fi-achtig moordplot. Personages worden een tv-wereld ingestuurd door een mysterieus karakter. Uiteindelijk weten de vrienden ook in de tv-wereld te belanden, zodat ze het mysterie op kunnen lossen. In die wereld zijn de Persona belangrijk, dit zijn uitbeeldingen van de verborgen persoonlijkheden van de personages in de game.

  Met de main story van Persona 4: Golden ben je bijna 70 uur bezig! Als je de side quests en extra's hieraan toevoegt kom je in totaal uit op ruim 85 uur aan speeltijd. Ben je vastberaden om het spel in zijn volledigheid uit te spelen, dan heb je hier zo'n 140 uur voor nodig. Genoeg speelplezier dus.

  Het nieuwste deel, Persona 5, ligt inmiddels ook in Europa in de schappen. Wil je deze game uitspelen, dan ben je ruim 100 uur kwijt! Zoek je dus echt een serie waar je enorm lang mee bezig kan, dan is Persona wellicht wat voor jou.

  Persona 4: Golden

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.