Top 30 games met de beste soundtracks!

  George Lucas zei ooit: "Het geluid en de muziek is 50 procent van de totale filmervaring". Bij games is het eigenlijk net zo, want wat zijn games zonder muziek? Laat staan sound effects! Wij hebben de top 30 games met de beste soundtracks voor je op een rijtje gezet.

  Bij alle games die wij kozen hebben wij een soundtrack toegevoegd die bij ons het beste bleef hangen, of die wij simpelweg onderscheidend vinden. Dit zijn volgens ons de games met de beste soundtracks.

  30. Dragon Age Inquisition

  Bij Dragon age Inquisition hebben wij gekozen voor ''Dragon Age Inquisition Theme'' van Trevor Morris. Het nummer heeft een mooie epische opbouw en bevat veel memorabele stukken. Het is vooral te labelen als episch en heroïsch. Dit maakt het zich een ideaal nummer om te luisteren als je in een game een redding moet uitvoeren of wanneer je een eindbaas moet verslaan.

  Dragon Age Inquisition hoort zeker in deze lijst thuis van top 30 games met de beste soundtracks.

  29. New Super Mario Bros

  Voor veel mensen klinkt de originele Mario theme bekend in de oren, maar wij vinden dat "New Mario Super Bros - Title Theme" zeker genoemd moet worden. Het heeft de stijl van de originele soundtracks, maar dan in een nieuw jasje. Het klinkt super vrolijk. Ideaal dus om op te zetten als een vriend of vriendin chagrijnig is.

  Asuka Ota, Hajime Wakai en Koji Kondo hebben dit vrolijke stuk muziek gemaakt.

  28. God of War 3

  God of War staat vooral bekend om de mythologische thema's die gebruikt zijn in de game. Dat is goed terug te horen in de soundtracks van de game. Vooral in de soundtrack ''Rage of Sparta Extended Version 2'', waarin er Griekse achtergrond vocals te horen zijn, die over Kratos en boosheid zingen.

  Het is een spannende en epische soundtrack om op te zetten tijdens het spelen van de God of War games. De soundtrack is gecomponeerd door Gerard Marino.

  27. Final Fantasy VI

  De soundtracks van de vele Final Fantasy delen zijn allemaal genieten, maar welke zich zeker onderscheidt van de anderen is ''Terra's Theme (Wanderer of Time)'' door Nobuo Uematsu, doordat er een mooie vrouwelijke stem aanwezig is die het hele nummer een extra speciale sfeer geeft.

  Het nummer heeft iets mysterieus en is daarom een ideaal nummer om te luisteren tijdens de quests in diverse games.

  26. The Legend of Zelda - Twilight Princess

  Waarschijnlijk denk je bij de Zelda Soundtracks aan eenzelfde stijl die gebruikt wordt. We hebben alleen een soundtrack die best uniek is en je waarschijnlijk doet denken aan ''The Good, The Bad and The Ugly'' muziek.

  Het nummer, ''Twilight Princess - Hidden Village'' is gemaakt door Toru Minegishi, Asuka Ota en Koji Kondo. Het nummer zou ideaal passen bij een Japanse western film.

  25. Star Wars Bounty Hunter

  Star Wars staat bekend om de mooie muziek in de films, maar ook de games kunnen er wat van. Zo houden wij erg van de duistere sfeer die ''Star Wars Bounty Hunter Main Theme'' heeft. De soundtrack is kort, maar krachtig en mag zeker niet ontbreken aan de lijst, ''games met de beste soundtracks''.

  24. Valiant Hearts: The Great War

  Bij een game die over de Eerste Wereldoorlog gaat hoort natuurlijk geen vrolijke muziek. Het nummer ''Valiant Hearts: The Great War - Nurture" is een prachtig voorbeeld van hoe het hoort. Chris Allen heeft een prima prestatie geleverd door dit nummer te componeren.

  23. Dying Light

  Als je achterna gezeten wordt door zombies, is het logisch om snelle en spannende muziek op de achtergrond van de game af te laten spelen. Het is niet makkelijk om hieraan te voldoen, want het moet wel goed klinken en bij de game passen.

  Pawel Blaszcal zet de correcte sfeer neer met ''Dying Light - Runaway'', die je het gevoel geeft achtervolgd te worden.

  22. Child of Light

  Piano's doen het snel goed in een soundtrack. Wat Béatrice Martin weet neer te zetten met ''Pilgrims on a Long Journey'' is hier een goed voorbeeld van. Het nummer heeft een verdrietige en daardoor een mooie sfeer, waardoor het prima past bij de mooie game Child of Light.

  21. Shogun Total War 2

  Tijdens het spelen van grote historische veldslagen wil je natuurlijk toepasselijke muziek horen. Bij Shogun is de setting Japan. Het nummer ''Bird of Time (credits)'' is een nummer dat je niet direct een Japanse indruk geeft als je naar het totaalplaatje luistert. Toch past het nummer goed bij de game, aangezien er over Japan gezongen wordt.

  We hebben het nummer te danken aan Jeff van Dyck.

  20. Battlefield Bad Company

  De humoristische Battlefield serie heeft erg goede soundtracks in huis. De soundtrack ''The Beast - Milt Buckner'' is eigenlijk al ouder dan de game, dus is het niet een stuk muziek dat speciaal gemaakt is voor de game. Toch zetten we het nummer als voorbeeld neer voor het eerste deel van Bad Company, omdat het juist zo goed weerspiegelt van welk kaliber de soundtracks zijn.

  19. Rome Total War 2

  De Total War serie heeft heel veel mooie soundtracks, ook Rome Total War 2. Richard Beddow heeft de soundtrack in elkaar geflanst die je hoort in het menu van de game. ''Imperia - Menu Theme'' is zeker geen vervelend nummer om naar te luisteren, terwijl je het menu doorzoekt.

  18. Killzone 3

  Ook games van Nederlandse bodem hebben memorabele soundtracks. Als je Killzone 3 hebt gespeeld, dan ken je sowieso "Main Theme Killzone 3'' wel. Dit epische stuk is door Joris de Man gemaakt en daar zijn we blij mee. Deze soundtrack is erg populair bij concerten waar ze soundtracks live spelen, omdat het zo'n uniek stuk is.

  17. Ghost Recon Future Soldier

  Dat Tom Clancy goede verhalen heeft geschreven weten we wel van de games die onder zijn naam zijn uitgekomen. Tijdens het spelen van deze verhalen hoor je soundtracks die vaak de spanning en het tempo opvoeren. Een voorbeeld hiervan is "Future Soldier - Future Soldier'', dat door Bill Brown gecomponeerd is.

  16. Halo

  De lange serie Halo heeft een gigantisch aantal aan soundtracks. Veelal in dezelfde stijl die goed past bij de actie in de games. De soundtrack die wij aanraden is "Truth and Reconcilitation Suite", van Martin O'Donnell en Michael Salvatori. Ze hebben stuk neergezet dat langer dan 8 minuten genieten is.

  15. Red Dead Redemption

  De typische western films hebben van die mooie en typerende soundtracks die lang blijven hangen. De soundtrack "Far Away" die gezongen is door José González, geeft je ook dat typische western gevoel. Precies de bedoeling bij een western game als RDR. Far Away mag dus echt niet ontbreken aan deze lijst van 30.

  14. Dragon Age Origins

  Als je een mooie, maar ook epische soundtrack zoekt, zoek dan niet langer! Inon Zur heeft met "Dragon Age Origins Main Theme" dat ultieme plaatje voor je. De muziek kan je niet anders dan een boost geven tijdens het spelen van de game.

  13. The Witcher 3

  The Witcher 3 Wild Hunt is razend populair onder de fanatieke open world gamers. Je kan er dagen tijd in stoppen, maar hoe zou de ervaring zijn geweest zonder soundtracks in de game? Het komt dan heel anders over. Dankzij de fantastische soundtracks in de game blijft de ervaring beter dan wanneer je geen audio zou hebben.

  Wij vinden "Main Menu Theme" een mooi voorbeeld van de kwaliteit muziek in de game.

  12. TESV: Skyrim

  Pam... pa pam... pam... pa pam. Met het herkenbare begin en de voor de game speciaal gecreëerde taal in "Dragonborn Main Theme", is het een uiterst uniek stuk wat niet mag ontbreken aan de lijst. Jeremy Soul heeft met deze soundtrack de identiteit van Skyrim enorm versterkt, want wat zou de game zijn zonder deze track?

  11. BioShock Infinite

  Eigenlijk zijn er bijna geen soundtracks te bedenken waar geen instrumenten worden gebruikt. Dan is dus een stem verantwoordelijk voor het stuk. Dat is best uniek. BioShock Infinite is een aparte, maar prachtige ervaring.

  De soundtrack "Will The Circle Be Unbroken (Choral Version)" bevat geen instrumenten. Een koor zingt het nummer en het klinkt prachtig.

  10. Crysis 2

  Als je door Hans Zimmer je soundtracks laat maken, weet je dat je goed zit. Ook met Crysis 2 is dat het geval. Zimmer geeft met "New York Aftermath" en alle andere soundtracks eigenlijk al een reden op zich om de game te spelen. Enough said.

  9. Battlefield Bad Company 2

  Ook het broertje van Bad Company hoort in deze lijst thuis. De traditie is voortgezet en dus ook in BFBC2 is geweldige muziek te horen. De game op zich zelf is al speciaal, maar door de soundtrack "The Storm (Main Theme)" die door Mikael Karlsson gemaakt is, is het extra genieten.

  Wij raden aan om ook de soundtracks te luisteren van de Vietnam DLC, die uitgekomen was voor de game.

  8. Skylanders Spyro's Adventure

  Bij een vrolijke game verwacht je toch minder snel een componist als Hans Zimmer. Gelukkig is hij gekozen om de muziek te maken voor Spyro's Adventure. Een leuke soundtrack vinden wij "Main Theme - Spyro's Adventure", aangezien het sip begint en daarna vrolijk wordt. De vocals maken het nummer helemaal af.

  7. Mass Effect 3

  De Mass Effect serie heeft net als de Halo serie een groot aantal goede soundtracks. Het grootste aantal klinkt episch of spannend. De soundtrack "I Was Lost Without You" (door Sam Hulick), laat juist een andere kant zien. Het is een prachtig nummer wat eerder emotioneel is dan spannend of episch. Dit nummer staat dus volgens ons terecht in de top 10.

  6. The Last of Us

  We hopen dat Gustavo Santaolla weer de muziek maakt voor The Last of Us 2. Want wie kent nou niet "The Last of Us (Main Theme)"? Grote kans dat je het nummer onbewust hebt gehoord tijdens het kijken van een tv programma, aangezien het vaak wordt gebruikt als achtergrondmuziek.

  De soundtracks van de game zijn erg fijn om naar te luisteren tijdens het maken van bijvoorbeeld je huiswerk, daarom dus een aanrader!

  5. Far Cry 3

  Tv programma 'Wie is de Mol?' maakt veel gebruik van soundtracks uit games. "Main Theme Far Cry 3" is onder andere een keer gebruikt in de finale van het programma dat op NPO 1 te zien is. Een goede keuze vinden wij, want de soundtrack behoort tot de beste.

  Brian Tyler is verantwoordelijk voor de populaire soundtrack die hij heeft gemaakt voor de open world game.

  4. Journey

  De indie game Journey die op de PlayStation platformen te spelen heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor de beste soundtracks. Volkomen terecht, want bij de visueel prachtige game krijg je ook een open mond van verbazing als je de muziek hoort. Journey is een game, waar veel AAA games veel van kunnen leren!

  Wij raden je eigenlijk aan om alle soundtracks te luisteren, maar wij vinden "I Was Born For This" (Austin Wintory) heel speciaal door de zangeres en de tekst. Het nummer is namelijk opgebouwd uit quotes in verschillende talen:

  “Stat sua cuique dies Stat sua cuique dies.
  To each day is given (Aeneid
  ).

  Mæl is me to feran.
  Time is it for me to go (Beowulf).

  Aleto men moi nostos Aleto men moi nostos.
  Lost is my homecoming (Iliade
  , Omero).

  C’est pour cela que je suis née.
  I was born for this (Joan of Arc).

  Kono michi ya Yuku hito nishi ni Kono michi Aki no kure.
  On this road where nobody else travels, on this road Autumn nightfall (Matsuo
  Basho haiku).”

  3. Battlefield 1

  De bekende Battlefield Main Theme kent iedereen wel, die komt bijna iedere Battlefield game terug. Ook voor Battlefield 1 is een mooie variant gemaakt. Naast de fantastische main theme, zitten er ook andere pareltjes aan soundtracks in de game verwerkt.

  De soundtracks zijn veelal gekoppeld aan de missies in de singleplayer. "Dawn of A New Time (Zadji Zadji)" is waarschijnlijk de mooiste. Als je deze track hoort ben je sowieso er even stil van. Battlefield 1 is voor ons de eervolle nummer 3 van de lijst.

  2. Call of Duty: Modern Warfare 2

  Hoe kan het ook anders dan dat Hans Zimmer in de top 3 staat. We zouden gek zijn als we dat niet deden. De soundtrack met de geweldige titel "The Enemy of My Enemy is My Friend" komt uit de Modern Warfare 2 game, die uit de tijd komt dat Call of Duty nog schitterde. Het is een soundtrack van maar liefst 8 minuten lang, met veel variatie in tempo en diversiteit van de indrukken die het geeft.

  Eigenlijk zou deze soundtrack op een gedeelde nummer 1 moeten, maar we hebben helaas een keuze moeten maken. Op naar de nummer 1 van de lijst!

  1. Uncharted (4) - de nummer 1 van de games met de beste soundtracks

  Soundtracks moeten een bepaald gevoel geven die de game in zekere zin weerspiegeld. Het moet herkenbaar klinken en inspelen op je emoties en nostalgische gevoelens. Met de muziek moet je een verhaal vertellen, die je zelf kan visualiseren bij het luisteren. Als je de muziek en de game dan samenvoegt, heb je een totaal plaatje waar je "u'' tegen zegt.

  De Uncharted serie bestaat inmiddels uit meer dan 5 games. Al heb je maar een klein deel van één van de games gespeeld, je hebt vrijwel direct een band met de karakters. Tijdens de verhaallijn maken de karakters veel mee. Door die band leef je met ze mee, de muziek die je hoort bij die mooiste momenten versterken dit.

  De theme van Nathan Drake, "Nate's Theme" die door Greg Edmonson bedacht is, komt in alle Uncharted delen terug, waardoor je als je alle delen hebt gespeeld, terug denkt aan alle memorabele momenten die je meemaakt in de games. De soundtrack(s) van Uncharted is volgens ons dus de winnaar, aangezien het bijna overal aan voldoet.

  Van de terechte nummer 1 van de top 30, hebben wij 2 mooie versies voor je om naar te luisteren:
  Nate's Extended Uncharted 4 Mix Theme.
  Nate's Theme 4.0 Synthetic Orchestra.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.