De games in 2019 die je niet mag missen - Toppers voor volgend jaar!

  2018 is voorlopig nog niet voorbij, maar dromen over de toekomst kan gelukkig altijd nog! Ook 2019 heeft namelijk genoeg moois voor ons in petto en wij hebben alvast 10 games voor je op een rijtje gezet die je echt niet mag missen. Naar welke games in 2019 kijk jij uit?

  Er is niets mis met vooruitkijken naar de toekomst, zelfs als het huidige jaar nog niet eens voorbij is. In deze special zetten wij een aantal geweldige games in 2019 voor jullie op een rij, waarvan we zeker weten dat ze in dat jaar uit gaan komen. Daarom zie je ook alleen maar games met een vaste releasedatum voorbijkomen. Als jouw favoriete 2019 titel er niet bij staat, dan weet je meteen hoe dat komt.

  Sekiro: Shadows Die Twice

  Ontwikkelaar FromSoftware kennen we allemaal van Bloodborne en Dark Souls, maar in 2019 zal de Japanse ontwikkelaar wat anders op onze beeldschermen toveren. Sekiro: Shadows die Twice neemt ons mee naar het oude Japan van de zestiende eeuw. Je bestuurt de ‘One-armed Wolf’, een misvormde krijger die een gevangen heer moet zien te redden uit de handen van een rivaliserende clan. Hoewel de gameplay stijl wordt vergeleken met Dark Souls is dit niet zo vergelijkbaar met Bloodborne.

  Je hebt in de game geen RPG-elementen of de mogelijkheid om een eigen personage te maken. In plaats daarvan is de combat vooral gericht op zwaardduels en tegenstanders met één slag doden. Voor de sneaky spelers is er ook de optie om met stealth te spelen en je krijgt een hele rits oude Japanse gadgets tot je beschikking. Als FromSoftware met Sekiro een game van even hoge kwaliteit als de Souls-serie weet te bereiken, dan is het zeker één van de beste games in 2019.

  Sekiro: Shadows Die Twice komt op 22 maart 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Anthem

  Pas maar op The Division en Destiny 2, want er is een nieuwe speler op het gebied van door MMO-geïnspireerde ‘shared world’ games. In Anthem bestuur je een Freelancer die beschikking heeft tot futuristische robotpakken genaamd Javelins die beschikbaar zijn in vier smaken: Ranger, Colossus, Interceptor en Storm. Alle Javelins hebben hun eigen voor- en nadelen en zijn geschikt voor verschillende speelstijlen. Zo is de Ranger een algemene Javelin, terwijl de Colossus meer geschikt is als de Tank van de groep.

  De game zal zich vooral richten op het coöperatieve element, waar je samen met een groep spelers quests doet en eindbazen verslaat. De wereld van de game gaat reusachtig worden en je kan het met de raketten op de Javelins doorkruisen. Wij konden de game tijdens gamescom 2018 in actie zien en we werden weggeblazen; zeker één van de games in 2019 waar je naar uit moet kijken!

  Anthem komt op 22 februari 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Days Gone

  Heb je al genoeg van zombies? Hopelijk niet, want als één van de games in 2019 komen de ondode mensen van Days Gone naar deze PlayStation 4 exclusive. De game wordt ontwikkeld door SIE Bend Studio, de studio die eerder verantwoordelijk was voor verschillende Syphon Filter games en de Uncharted-games voor PlayStation Vita. In de game bestuur je premiejager Deacon St John die door de overblijfselen van onze samenleving reist.

  In de game hebben de zombies (genaamd ‘Freakers’) ervoor gezorgd dat het grootste gedeelte van de wereldbevolking uitgeroeid is. Het doel is om te overleven in deze wrede wereld waar alles je probeert de doden. Naast de Freakers is ook de natuur zelf één van je grootste vijanden. Zo kan het weer beïnvloeden wat voor menselijke vijanden of Freakers er op een bepaald punt verschijnen.

  Days Gone komt op 22 februari 2019 naar de PlayStation 4.

  Resident Evil 2 Remake

  Leon Kennedy en Claire Redfield keren terug naar Raccoon City voor deze remake van de klassieke PlayStation game. De game gebruikt de nieuwe RE Engine om ervoor te zorgen dat zombies er ranziger dan ooit uitzien. Resident Evil 2 is niet een één op één remake van het origineel, het ontwikkelteam heeft ervoor gezorgd dat genoeg dingen veranderd zijn om er een compleet nieuwe ervaring van te maken. Ook is er in plaats van de vaste camerahoeken van het origineel gekozen voor een third-person perspectief zoals in de latere Resident Evil games.

  De game speelt zich af in het fictionele Raccoon City, waar na een reeks gebeurtenissen het dodelijke T-Virus losgelaten wordt in de stad. Terwijl de stad in chaos verzinkt, komt politieagent Leon Kennedy net aan voor zijn eerste dag, en arriveert Claire Redfield om te zoeken naar haar broer Chris. Samen moeten ze de stad zien te ontsnappen terwijl ze achterna gezeten worden door een gemuteerd Tyrant monster. Tijdens gamescom 2018 hadden wij een interview met de ontwikkelaars van de game waaruit het duidelijk werd dat dit van alle games in 2019 misschien wel de engste wordt.

  Resident Evil 2 komt op 25 januari 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Metro Exodus

  In het universum van Metro is de aarde verwoest door nucleaire oorlog en zijn de mensen soelaas gaan zoeken in het ondergrondse metrostelsel van Moskou. Metro Exodus speelt zich af na de eerdere twee games Metro 2033 en Metro Last Light. Je ruilt het ondergrondse in voor een leven op de weg, terwijl je een groep overlevenden meeneemt op zoek naar een nieuw leven in het oosten. Eén van de manieren waar je dit mee doet is via een grote locomotief genaamd de Aurora.

  Metro Exodus gaat elementen van survival horror, open wereld en stealth games met elkaar combineren. In de game verken je grote open gebieden die gekenmerkt worden door een dynamisch dag- en nacht-systeem. De levels zijn nonlinear en je kan ook verschillende eindes behalen in de game.

  Metro Exodus komt op 22 februari 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Devil May Cry 5

  Zes jaar na DmC: Devil May Cry en elf jaar na Devil May Cry 4 keren Nero en Dante terug in Devil May Cry 5. Veel over het verhaal is nog niet bekend, maar we weten wel dat Nero na de gebeurtenissen in Devil May Cry 4 een bedrijf heeft gestart voor het jagen op demonen. Zijn hand is door het nieuwe personage Nico vervangen door een robothand genaamd de Devil Breaker. Deze hand staat ook centraal in de gameplay, waar je de hand kan gebruiken om vijanden naar je toe te trekken en waar je verschillende handen met unieke krachten verzamelt.

  Devil May Cry 5 zal verder de gameplay hebben die je gewend bent van de serie. Overdreven actie, slechte one-liners en allerlei demonische wezens die tussen jou en het einddoel in staan. Hoe beter je het doet, des te meer stijlpunten je verdient. Devil May Cry 5 gaat zeker één van de coolste games in 2019 worden.

  Devil May Cry 5 komt op 8 maart 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Tom Clancy’s The Division 2

  Het vervolg op Tom Clancy’s The Division wordt ontwikkeld door Massive Entertainment en zal zich dit keer in de stad Washington DC afspelen. In de stad is een grote burgeroorlog uitgebroken tussen overlevenden van de pokken-epidemie en criminelen die er op uit zijn alles te plunderen. De game zal worden opgedeeld in drie delen: campaign, co-op en PvP. In de campagne red je Washington DC van de ondergang, in de co-op doe je missies samen en in PvP meet je jouw skills tegenover andere spelers.

  The Division 2 zegt te hebben geleerd van de eerste Division, bijvoorbeeld door spelers vanaf het begin af aan meer content te geven nadat het verhaal uitgespeeld is. Ook kan je weer helemaal los gaan met loot in de vorm van wapens, gear en cosmetische items om je personage aan te passen. Zeker één van de games in 2019 om echt naar uit te kijken!

  Tom Clancy’s The Division 2 komt op 15 maart 2019 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Shenmue III

  Nadat de eerste twee Shenmue games voor de Dreamcast het op commercieel gebied teleurstellend deden, was de toekomst van Shenmue lange tijd onzeker. Totdat bedenker Yu Suzuki in 2015 een crowdfunding campagne startte voor Shenmue III die z’n doel binnen no-time haalde. Na een aantal keren uitgesteld te worden, lijkt het er toch echt op dat we in 2019 het verhaal van Shenmue verder kunnen spelen. De game volgt Ryo Hazuki die op zoek is naar de man die zijn vader vermoordde.

  Zijn zoektocht leidde hem naar het dorpje Bailu Village in China, waar hij het mysterieuze meisje Ling Shenhua ontmoet. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar van Ryo’s vader. Naast Bailu zullen ook Choubu en Baisha als speelbare gebieden in de game aanwezig zijn. Shenmue III gaat zeker één van de games in 2019 worden waar we het langst op gewacht hebben, dus hopelijk zal dit het wachten waard zijn!

  Shenmue III komt 27 augustus 2019 naar de PlayStation 4 en PC.

  Kingdom Hearts III

  Shenmue III is niet het enige derde deel waar fans al langere tijd op wachten, ook Kingdom Hearts krijgt als één van de games in 2019 een derde deel in de trilogie. Na jaren geruchten en speculaties werd de game toch echt officieel bevestigd in 2013, wat betekent dat de game inmiddels al zes jaar in ontwikkeling is. Kingdom Hearts III zal de trend van Disney en Square Enix crossovers doorzetten met werelden gebaseerd op een hoop nieuwe en oude films. Pirates of the Caribbean, Wreck-It Ralph, Frozen, Toy Story en Monsters Inc. zullen allemaal een eigen wereld hebben in de game.

  Daarnaast zal de game de vertrouwde gameplay uit de eerste twee delen weer hebben. Je combineert hack-and-slash elementen met RPG aanvallen, met een uniek resultaat. Nieuw zijn speciale Attraction Flow aanvallen die geïnspireerd zijn door attracties uit de Disneylandpretparken. Over het verhaal zullen we niet te veel woorden vuil maken, al weten we in ieder geval zeker dat dit de conclusie zal zijn van het verhaal dat met de eerste game startte.

  Kingdom Hearts III komt op 29 januari 2019 naar de PlayStation 4 en Xbox One.

  Ace Combat 7: Skies Unknown als laatste van de games in 2019

  Van alle games in 2019 heeft Ace Combat 7: Skies Unknown de eer om de allereerste AAA-release van het jaar te zijn. Toepasselijk ook dat het een game is waarin je de piloot bent van een razendsnelle straaljager. Je bestuurt een piloot die alleen bekend staat onder de naam ‘Trigger’ en lid is van het OADF Mage Squadron, maar na een misdaad word je verplaatst naar het 444th Fighter Squadron. Dit is een strafrechtelijke eenheid waar je moet boeten voor wat je gedaan hebt.

  Omdat Ace Combat 7 een simulator is, wordt de straaljagerervaring tot in de kleinste details nagebootst. Het feit dat dit de eerste Ace Combat game is sinds Ace Combat 6: Fires of Liberation uit 2007 is ongetwijfeld geweldig voor fans van de serie.

  Ace Combat 7: Skies Unknown komt 18 januari 2019 naar PlayStation 4 en Xbox One en op 1 februari naar PC.

  Sekiro: Shadows Die Twice

  Verkijgbaar vanaf 22 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.