Game of Thrones Season 8 scenes - Deze momenten mochten toch anders gaan

  Het laatste en spectaculaire seizoen van Game of Thrones zit er alweer even op, maar erover praten doen we nog tot de dag van vandaag. Toch zijn er een aantal momenten in het seizoen die we anders hadden willen zien. Lees hier de Game of Thrones Season 8 scenes die opnieuw mogen worden gefilmd.

  HBO

  6. The Golden Company

  Tijdens Game of Thrones Season 8 waren er een aantal scènes die eruit sprongen, maar één die hier niet bij hoort is de introductie van The Golden Company. Wanneer Jon Snow en Daenerys met hun leger voor de muur van King’s Landing staan worden zij opgewacht door de meest gevreesde krijgers die zijn ingehuurd door huis Lannister. Jammer genoeg werd dit gezelschap zonder slag of stoot uitgeroeid door de woeste strijders uit het noorden (met behulp van een vlammenzee van Dany's draak).

  Deze scène had wel wat uitdagender mogen zijn voor de Noorderlingen, aangezien het hun wel iets te gemakkelijk afging. Voor de meest getrainde en kundige huurlingen in de wereld hadden we wel wat meer tegenslag verwacht. Vooral omdat het nu voelde als een warm mes door een pakje boter op kamertemperatuur. Zeker één van de Game of Thrones Season 8 scenes die opnieuw mag dus.

  HBO

  5. Jamie en Euron

  We gaan het rijtje van Game of Thrones Season 8 scenes af en hiermee komen we bij het gevecht tussen Jaime Lannister en Euron Greyjoy. Wanneer Jaime in King’s Landing probeert binnen te dringen is hier Euron om hem het nog even moeilijk te maken. We weten allemaal dat Jaime de beste zwaardvechter in Westeros was. En met ‘was’ bedoelen we voordat hij zijn hand kwijt raakte, want hierna ging het hem iets moeilijker af.

  Daarom was de ontknoping van de ontmoeting tussen de twee vechters iets wat we eigenlijk anders hadden willen zien, ook al kunnen we Euron wel achter het behang plakken. De Greyjoy was simpelweg sterker en meer bekwaam op het moment van contact en daarom mag deze scène nog wel een keer opnieuw. Jaime komt later toch al aan zijn iets minder heldhaftige einde.

  HBO

  4. Daenerys haar woede

  Oké, we snappen dat Daenerys kookt van woede en dat zij het liefste alles en iedereen afbrandt, maar dat dat dan 30 minuten moest duren was wel een beetje overdreven. In die tijd had je nog veel meer nuttige dingen kunnen laten zien. Om nou een half uur naar Daenerys te kijken, rijdend op een draak was nou niet heel erg nodig. Niet dat we met tegenzin naar Emilia Clarke kijken, want ja, een meer aantrekkelijke heerser kunnen we zo 1,2,3 niet bedenken, maar toch was het vrij lang.

  Nu werd dit moment wel hier en daar afgewisseld door een blik op degene op de grond die het drakenvuur moesten ondergaan, maar wat gebeurde er bijvoorbeeld in die tijd met iedereen die niet in King’s Landing was? Dan is er natuurlijk nog de vraag over waarom ze ineens de stad plat wilde branden. Een antwoord daarop had niet misstaan en daarom is dit één van de Game of Thrones Season 8 scenes die iets anders had mogen lopen.

  3. Arya en haar witte paard

  Als je het woord ‘Badass’ langs hoort komen in een gesprek over Game of Thrones gaat het hoogstwaarschijnlijk over de kleine, maar koudbloedige Arya Stark die al haar tegenstanders aan haar zwaard rijgt. Jammer is het daarom dat deze onverschrokken krijgsdame niet echt veel ondernam en dan met name in de één na laatste aflevering van Game of Thrones Season 8.

  Het enige waar zij goed voor was in deze aflevering is het ondergaan van de woede van Daenerys, wat hier en daar bijna ervoor zorgde dat het licht uit haar ogen verdween. Dit eindigde met Arya die op een wit paard de andere kant op ging. Iets meer actie en zwaardgevechten hadden we wel willen zien van deze Stark in haar scènes van Game of Thrones Season 8.

  2. Het afscheid van Ghost

  In de tweede aflevering van Game of Thrones Season 8 kreeg de huiswolf van Jon Snow een kleine rol, waar fans veel over hadden te zeggen. Zonder afscheid en met alleen een korte blik op de wolf vertrok Snow naar King’s Landing om de strijd aan te gaan. Een karakter wat keer op keer aan de zijde van Snow bleef had wel een iets warmer afscheid verdient.

  Nu weten echte fans, die het gehele seizoen hebben gezien hoe het afliep met de relatie tussen Jon Snow en Ghost, maar die ene hartbrekende scène uit aflevering twee had wel wat anders mogen gaan. Wij gaan ook nooit de deur uit voordat we een half uur afscheid hebben genomen van onze kat of hond om vervolgens vijf minuten later weer terug te komen.

  1. The Battle of Winterfell

  Het grootste en meest meeslepende gevecht van Game of Thrones Season 8 was een scène die nog vers in het geheugen gegrift staat, maar dit geweldige gevecht uit de derde aflevering van seizoen 8 had wel iets anders mogen worden gefilmd.

  Veel fans klaagde na de aflevering dat het gevecht veel te donker was om te volgen, wat ervoor zorgde dat fans met dichtgeknepen ogen (en ook billen) voor de buis zaten. Dit was dan misschien één van de beste Game of Thrones Season 8 scenes ooit, maar iets lichter had het wel gemogen.

  Game of Thrones Season 8 scenes die wel anders mochten

  Deze scenes uit game of Thrones Season 8 mochten toch nét iets anders gaan. Nu willen we niet gaan zeiken over het laatste seizoen, aangezien dit hoe dan ook een extreem spektakel was, maar wat verbeterpuntjes zijn er altijd. Het is nu wachten op wat spin-offs van de serie en ook nog een game gemaakt door FromSoftware in samenwerking met George R.R. Martin. Allemaal Game of Thrones (en George R.R. Martin) content die in de toekomst nog op ons wacht.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.