Netflix nieuws - Wat speelt er op dit moment op en rond het streamingplatform?

  Netflix blijft ondanks alle concurrentie één van de grootste streaming platforms op de markt. Met het enorme aanbod, waaronder ook Netflix Originals weet het bedrijf zich goed staande te houden. Wat moet je weten over de Netflix Originals van dit moment? Dit Netflix nieuws mag je niet missen!

  Netflix

  5. Product placement in Stranger Things

  Ondanks dat het nog altijd redelijk gaat met Netflix moet de streaming-gigant wel een tandje bijzetten om het hoofd boven water te houden tussen de groeiende concurrentie. Er is geen reclame op Netflix, dus daarmee kan geen geld binnengehaald worden. Of toch wel?

  Voor het derde seizoen van Stranger Things is Netflix meerdere deals aangegaan met bekende merken. Er is een deal met Coca-Cola rondom hun oude drank ‘New Coke’, een deal met Burger King en H&M heeft een Stranger Things kledinglijn. Dat zijn behoorlijk wat deals, maar wees gerust: ze zijn allemaal achteraf bedacht. Er zijn geen verhaallijnen aangepast om een deal te kunnen sluiten.

  BBC Pictures

  4. Dracula

  Alsof er nog niet genoeg films en series zijn gebaseerd op Bram Stoker’s Dracula komen de BBC en Netflix met nog één extra. Geen fonkelende vampiers in deze driedelige miniserie, maar gewoon ouderwets bloed en grote tanden. Zoals het in een vampierserie hoort.

  Strikt genomen is dit niet alleen Netflix Nieuws: in het Verenigd Koninkrijk wordt de serie uitgezonden door de BBC, wereldwijd gaat het via Netflix. De serie is van de hand van Steven Moffatt en Mark Gatiss, de makers van Sherlock. Claes Bang (The Girl in the Spider’s Web) speelt Dracula, die in 1897 aan de vooravond staat van zijn poging Londen te veroveren.

  Netflix

  3. Minder rokers in beeld

  In breder Netflix Nieuws: Netflix personages roken veel meer dan andere tv-personages. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Truth Initiative. Zij vergeleken verschillende Amerikaanse televisieseries van zowel reguliere televisie als Netflix. Het bleek dat er in Netflix-series voor de doelgroep van 15 tot 24 jaar veel vaker gerookt wordt dan in andere series voor dezelfde doelgroep.

  Daar gaat Netflix nu iets aan doen. In programma’s voor jongeren wordt voortaan alleen nog gerookt als dat historisch of feitelijk klopt. Ook in Netflix Originals voor volwassenen is het afkicken: daar wordt voortaan alleen nog gerookt als het essentieel is voor een personage of de creatieve visie van de maker.

  Netflix

  2. The Witcher

  De eerste foto’s van Netflix serie gebaseerd op de Witcher zijn gepubliceerd. Daarop waren drie hoofdpersonages te zien. Geralt, Yennefer en Ciri zijn in beeld gebracht. Alle drie met een close-up van hun gezicht, en een shot waarin de kostuums beter te zien waren.

  Verder was er nog weinig te zien, behalve dat Henry Cavill’s versie van Geralt of Rivia graag uitkijkt over de zee. Wanneer we de serie kunnen kijken is ook nog niet bekend. Als dat Netflix nieuws naar buiten komt doen wij er natuurlijk bericht van.

  Netflix

  1. De Stranger Things Experience

  Fans van Stranger Things hebben het druk. Niet alleen is het nieuwe seizoen van de serie uit, er is ook een Stranger Things game die tegelijk uitkomt. Alsof dat nog niet genoeg is is er in Utrecht ook nog eens een ‘Stranger Things Experience’. Deze pop-up store was al enige tijd toegankelijk met een code, maar nu kan iedereen er gratis naars binnen.

  De Stranger Things Experience is open tot en met 14 juli, dus als je er nog heen wil moet je snel zijn. Dat betekent ook dat het tot de sluiting van de Experience druk zal zijn in winkelcentrum Hoog Catharijne, maar dat kun je natuurlijk ook zien als kans om veel andere fans te ontmoeten. Voor de grootste Stranger Things fans is het in ieder geval een mooie bestemming voor een vakantiedagje.

  Welk Netflix nieuws vind jij interessant?

  Kun jij genieten van de bijzondere aanpak die Stranger Things heeft met product placement? Ben je fan van Dracula en kun je niet wachten tot de nieuwe serie te zien is? Laat in de reacties weten welk Netflix nieuws je interessant vindt of jou blij maakt!

  Als je wil weten wat je op dit moment op Netflix kunt zien kun je onze specials lezen met alles wat nieuw is op Netflix, en ook wat er recent is verwijderd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.