Game of Thrones season 8 opening - Alle aanwijzingen op een rij!

  Tenzij je onder een steen geleefd hebt, zal het je niet zijn ontgaan dat het laatste seizoen van Game of Thrones is begonnen. Wat direct opvalt is dat de Game of Thrones season 8 opening op de schop is gegaan. Het nieuwe intro bevat flink wat aanwijzingen voor wat er komen gaat en wij zetten ze op een rij!

  HBO

  Allereerst een waarschuwing voor wie de eerste aflevering van Game of Thrones season 8 nog niet gezien heeft. Dit artikel bevat spoilers voor de eerste aflevering van seizoen 8. Met de gepaste waarschuwing uit de weg is het nu tijd om de aanwijzingen voor het komende seizoen uit de Game of Thrones season 8 opening op een rijtje te zetten!

  Nieuwe route, ander perspectief

  In één oogopslag wordt duidelijk gemaakt in dat de Game of Thrones season 8 opening een ander perspectief dan normaal volgt. In plaats van dat alle grote plaatsen uit de serie van bovenaf wordt aangedaan, volgt de camera nu een specifieke route. Vanuit het eerstepersoonsperspectief lijkt de camera een route te volgen die het pad van de White Walkers duidelijk maakt. Vanaf de gebroken ijsmuur zijn de kille White Walkers op pad richting het zuiden met als eerste stop: Last Hearth.

  Het einde van de aflevering laat dan ook goed zien hoe het familiekasteel van de Umbers ten prooi is gevallen aan de ondoden en dat precies op het moment dat de jongeheer Ned Umber thuis kwam. We zagen hoe hij werd opgehangen aan de muur om een mysterieus symbool te vormen en hoe Ned een ijzige schreeuw losliet voordat hij werd verbrand. Het moge duidelijk zijn dat Last Hearth gevallen is.

  De grote aanwijzing is hier te vinden in het detail van de Game of Thrones season 8 opening. Langzaam maar zeker zien we hoe de vloer van aarde naar ijs verandert en dat is een teken dat de White Walkers hebben overgenomen. De volgende stop, als we de opening mogen geloven, is Winterfell met als eindstation King’s Landing.

  Strijdtoneel blootgelegd

  Nu we het toch over Winterfell hebben, kunnen we gelijk de volgende van de Game of Thrones season 8 opening aanwijzingen voor je op een rijtje zetten. Vanaf het moment dat de opening Last Hearth in de achteruitkijkspiegel laat, gaan we door naar Winterfell en wie goed kijkt, ziet dat het ijs langzaam maar zeker richting het huis van de Starks komt. Waar je zou verwachten dat de Game of Thrones season 8 opening op traditionele wijze uit zou zoomen, is dat niet helemaal het geval.

  De camera gaat het kasteel namelijk in en toont de details van Winterfell, waaronder de Weirwood Tree, de vergaderzaal en de Crypten van Winterfell. Aan het einde van de aflevering wordt duidelijk dat al deze plekken een prominente rol spelen in de eerste aflevering van het laatste seizoen. Op basis hiervan kunnen we stellen dat het belangrijker dan ooit is om goed in de gaten te houden wat de camera van de opening precies toont, want het kan maar zo een groot strijdtoneel worden.

  De troon in zicht

  De volgende grote aanwijzing van de Game of Thrones season 8 opening is te vinden op het moment dat de camera een grondig kijkje neemt in King’s Landing. Eerst zien we de straten duidelijker, gevolgd door de kaart die Cersei vorig seizoen liet schilderen op een vloer.

  Daarna is het tijd om de kerkers te bezoeken, waar we de grote kruisboog zien die de mogelijkheid heeft om draken te vermoorden. Deze is direct gericht op een drakenkop en dat kan je zeker zien als een potentiële hint dat de kruisboog nogmaals zal terugkeren om een draak om het leven te brengen.

  Vanuit de kerkers gaan we door naar de troonzaal waar de kijker voor het eerst de Iron Throne in volle glorie ziet tijdens een opening. Dit is alleen niet het meest interessante onderdeel, want dat speelt zich af in de achtergrond. Daar zie je namelijk hoe de Lannister leeuw gehesen wordt om aan te geven wie er op dit moment op de troon zit. Het is dan ook niet moeilijk om in te beelden dat dit gemakkelijk kan veranderen, mocht Cersei van de troon gestoten worden.

  Nieuwe inscripties

  De laatste van de Game of Thrones season 8 opening aanwijzingen is te vinden in de gouden banden die rondom de zon van Game of Thrones draaien in het intro. Deze hebben tot nu toe altijd historische gebeurtenissen getoond, zoals Robert’s Rebellion. Dat is nu nog steeds het geval, maar dan van veel recentere gebeurtenissen. Zo zien we bijvoorbeeld de Red Wedding afgebeeld op één van de gouden banden.

  Als dat nog niet recent genoeg is, kun je op één van de ringen ook zien hoe de Night King een deel van de muur vernietigd. De laatste ring die we zien voor de titel van de serie prominent in beeld komt, is dat van een grote draak die naast drie kleinere draken vliegt terwijl een komeet naar beneden suist. Het lijkt een verwijzing te zijn naar de rode komeet uit seizoen 2, maar werpt ook een vraag op. Vanwaar vier draken?

  Game of Thrones season 8 opening werpt vragen op!

  Het antwoord op de vraag over de draken en vele andere vragen gaan we meemaken wanneer de resterende vijf afleveringen uit worden gebracht. Voor nu kunnen we in ieder geval genieten van de eerste aflevering van seizoen 8. Wil je weten wie wij denken dat dit seizoen niet overleeft? Lees dan ons artikel met personages die mogelijk de dood zullen vinden in het laatste seizoen of lees wat we van seizoen 8 verwachten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.