Star Wars Jedi Fallen Order trailer - Alles wat we tot nu toe weten

  Tijdens Star Wars Celebration 2019 kregen we een eerste trailer van de nieuwe Star Wars-game Jedi Fallen Order. De trailer was gebaseerd op de verhaallijn en had geen echte gameplay, maar we kunnen wel veel informatie hieruit halen. Lees hier alles wat we weten dankzij de Star Wars Jedi Fallen Order trailer.

  8. Nieuwe Clone Troopers

  Naast de Sith zijn de Clone Troopers natuurlijk ook een groot gevaar voor de overgebleven Jedi. In Episode III kregen we al een goed idee van de destructieve kracht van deze klonen. Respawn Entertainment heeft speciaal voor Jedi Fallen Order een nieuw soort Clone Trooper het leven ingeblazen.

  Deze zijn zogenaamde Purge Troopers, die de Inquisitors helpen om de overgebleven Jedi op te jagen. De Clones zijn al eerder kort te zien in een aantal stripboeken van Lucasfilm, maar dit keer zullen ze in vol ornaat te zien zijn. Ook in de Star Wars Jedi Fallen Order trailer zijn deze te zien naast andere gevaarlijke bad guys.

  7. Oude bekende Sith

  Die andere bad guys naast de nieuwe Clone-Troopers zijn onder andere de gevaarlijke Sith. In de Star Wars Jedi Fallen Order trailer zien we al een eerste Sith die in de game je tegen zal gaan werken. Deze vrouwelijke Inquisitor staat onder het bevel van Darth Vader, alleen dit is niet de eerste keer dat we haar zien.

  Zij was namelijk al kort te zien in het stripboek van Darth Vader, om specifiek te zijn nummer 19. Hier is zij samen met een paar andere Inquisitors bij Darth Vader, waar zij toasten op de dood van een Jedi. Of dit de enige Sith is die we gaan zien is niet zeker, maar laten we hopen dat we meer rode lichtzwaarden tegenkomen.

  6. Robotisch gezelschap

  In de Star Wars Jedi Fallen Order trailer zien we de hoofdpersoon in volle glorie. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. Hij wordt namelijk vergezeld door een kleine robot, genaamd BD1. De makers van de game willen er zeker van zijn dat de robot niet onder ons hoofdpersoon staat, maar dat deze gelijk is aan de Jedi Padawan. De dialogen tussen BD1 en de hoofdpersoon zullen zeer belangrijk worden in de game.

  De robot kan in de game upgrades ontvangen, waardoor deze steeds nieuwe skills kan krijgen. Naast deze robot krijgt ons hoofdpersoon ook een metgezel in de vorm van een oud Jedi Knight. Dit karakter, gespeeld door Deborah Wilson, zal geen mentor zijn voor de Jedi Padawan, aangezien zij in dezelfde bende zitten.

  5. Jedi Padawan in de hoofdrol

  In de trailer voor Star Wars Jedi Fallen Order krijgen we een eerste blik op ons hoofdpersoon. Cal Kestis, gespeeld door Cameron Monaghan (bekend van de televisieserie Gotham), is een van de laatst overgebleven Jedi in het universum. Na Order 66 moest hij onderduiken en afstand doen van zijn Jedi-krachten om niet ontdekt te worden.

  Tijdens het panel op Star Wars Celebration maakt Monaghan ook een verschijning, waar hij meer vertelt over zijn personage en hoe hij met motion-capture in de wereld van Star Wars is gezet. We zien ook het lightsaber wat Cal zal gebruiken in de game. Monaghan vertelt dat hij hier een hechte band mee heeft. Waarom en hoe? Daar zullen we op moeten wachten als de game 15 november uitkomt.

  4. Free running is terug

  Ontwikkelaar Respawn Entertainment is natuurlijk al bekend van titels als Titanfall en Apex Legends, maar dit keer gooien ze het over een hele andere boeg. Toch komen bekende elementen van de studio terug. In de trailer van Star Wars Jedi Fallen Order zien we Cal Kestis ook kort over een muur rennen. Het lijkt erop dat de titel ook freerun-elementen zal bevatten.

  Nu is Respawn Entertainment natuurlijk het uitgewezen bedrijf als het op freerunnen aankomt. In Titanfall werkte dit al zeer soepel. Hoe erg dit de gameplay van Fallen Order zal beïnvloeden is niet duidelijk, maar het is fijn dat we de manoeuvreerbaarheid van een echte Jedi kunnen gaan ervaren.

  3. De tijdsperiode

  Star Wars Jedi Fallen Order speelt zich na Order 66 af, wat na Revenge Of The Sith is. De Jedi zijn opgejaagd en de meeste van hen zijn vermoord. Cal is één van de laatst overgebleven Jedi die onder moeten duiken. Hij doet dit op een planeet genaamd Bronco in de Mid Rim. Cal kan niemand vertrouwen met zijn geheim dat hij eigenlijk een Jedi Padawan is.

  Tijdens zijn reis leert hij verschillende mensen kennen die hem zullen helpen op zijn zoektocht om de Jedi Order te herstellen. We zullen moeten wachten op de release van Star Wars Jedi Fallen Order om erachter te komen hoe Cal zijn Jedi-training zal voltooien.

  2. Releasedatum dit najaar

  Voor Star Wars Celebration 2019 was er niet veel bekend over de game. Een van de grootste aankondigingen naast de trailer was dan ook de releasedatum van de titel. Star Wars Jedi Fallen Order zal 15 november uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Er zijn ook al een aantal pre-order bonussen bekend.

  Zo krijg je verschillende cosmetische toevoegingen voor Cal en zijn robot die de verschijning van de personages veranderen. Dit brengt ons gelijk naar het volgende punt en dat zijn de microtransacties, of beter gezegd het ontbreken daarvan.

  1. Gameplay en geen microtransacties

  Na het zien van de Star Wars Fallen Order trailer kregen we een hoop informatie over de game. Zo is de titel een singleplayer-avontuur zonder enige multiplayer features. Met een van de schrijvers van Knights Of The Old Republic 2 aan boord kunnen we veel verwachten. Naast dat er geen online opties zullen zijn voor de game is het ook bekend dat er geen enkele microtransactie zal zijn in de game.

  De enige mogelijkheid die we kunnen bedenken is dat je met in-game-currency cosmetische items kunt kopen, maar daar houdt het ook bij op. De gameplay van Jedi Fallen Order zal zich ook gaan focussen op melee-gevechten. Invloeden van Soulsborne-achtige titels zullen hier terugkomen. Laten we hopen op intense lichtzwaard-gevechten die extreem moeilijk zullen zijn.

  Star Wars Jedi Fallen Order trailer belooft veel goeds

  De trailer van Jedi Fallen Order heeft lang op zich laten wachten, maar het was het wachten zeker waard. Een gezicht kunnen we eindelijk geven aan de nieuwe Star Wars-game die dit jaar nog uit zal komen. Een welkome afwisseling is het dat dit een singleplayer-titel zal zijn zonder microtransacties.

  Het is wel nog even wachten. De game ligt vanaf 15 november in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.