Game of Thrones finale - De beste laatste afleveringen van alle seizoenen

  In de finale van elk Game of Thrones seizoen pakken de makers extra groot uit om je nieuwsgierig te maken naar het volgende seizoen. Nu Game of Thrones ten einde is gekomen, is dit een goed moment om terug te kijken naar deze spectaculaire afleveringen. Dit zijn de beste laatste afleveringen van alle seizoenen op een rijtje (pas op spoilers).

  HBO

  8. Mhysa (Season 3)

  We beginnen onze lijst met de beste laatste afleveringen van alle seizoenen met de finale van Game of Thrones seizoen drie. De reden dat er in deze aflevering niet zo heel veel spektakel te zien was, kwam door het feit dat in de een-na-laatste aflevering de Red Wedding plaatsvond. De laatste aflevering is dan ook vooral een nasleep van die schokkende gebeurtenis waarin de Starks werden afgeslacht.

  In Mhysa zien we onder andere hoe Arya en The Hound vluchten uit het kasteel van House Frey, de transformatie van Theon naar Reek en Bran die met zijn vrienden de muur passeert. Het belangrijkste moment vindt aan het einde van de aflevering plaats. Daenerys wacht met haar leger buiten de muren van Yunkai op de slaven die ze bevrijd heeft. Wanneer de slaven naar buiten komen, wordt Daenerys de lucht in getild en door alle slaven aanbeden terwijl ze Mhysa (moeder) roepen.

  HBO

  7. Valar Morghulis (Season 2)

  De laatste aflevering van het tweede seizoen van Game of Thrones volgde ook een belangrijke gebeurtenis op. In de voorgaande aflevering werd namelijk de Battle of the Blackwater uitgevochten. Zo zien we hoe Tyrion herstelde van zijn wonden en dat zijn vader Tywin de nieuwe Hand of the King werd.

  Andere grote momenten uit de aflevering waren Jaqen H’ghar die zijn vermomming vaardigheden aan Arya laat zien en Daenerys die een visioen krijgt van haar toekomst op de Iron Throne. Als laatste kregen we een blik op het immense dode leger die iedereen enthousiast maakte voor het grote eindgevecht met de White Walkers.

  HBO

  6. Mother's Mercy (Season 5)

  Voor een seizoen waarin het tempo wat lager lag, zat de seizoensfinale vol met actie en bevatte het een paar van de meest waanzinnige scènes uit de serie. Een van deze scènes was Cersei’s walk of shame waarin ze naakt door de straten van King’s Landing liep en door het volk werd bekogeld met rot fruit. Een iconisch Game of Thrones moment dat ons de altijd zelfverzekerde Cersei van een ander standpunt liet zien.

  Verder zagen we Arya nog een naam van haar dodenlijst afstrepen, Daenerys die werd ontvoerd door de Dothraki en de aanval van Stannis op Winterfell. Hoewel deze aanval nogal met een anticlimax eindigde, was de strijd zelf een genot om naar te kijken. De aflevering sloot af met een ander belangrijk moment. De controversiële ‘dood’ van Jon Snow.

  HBO

  5. Fire and Blood (Season 1)

  Dit is de laatste aflevering van het seizoen waarin het allemaal begon. Game of Thrones seizoen één liet ons kennismaken met het fascinerende Westeros en deze laatste aflevering gaf ons op een perfecte manier een voorproefje van alles wat ons de komende jaren te wachten stond. Het hoogtepunt van de Game of Thrones seizoen één finale was Daenerys die haar drie drakeneieren liet uitkomen en in een prachtig moment de Mother of Dragons werd.

  Dit was ook de aflevering waarin Sansa werd geforceerd om naar het afgehakte hoofd van haar vader te kijken, Arya undercover als jongen op weg naar de Night’s Watch was en Rob Stark de King in the North werd. Hiermee maakte Rob een begin aan zijn wraak op de Lannisters.

  HBO

  4. The Iron Throne (Season 8)

  Dit was de ultieme finale van Game of Thrones. De laatste aflevering van het laatste seizoen. Wist de aflevering een bevredigend en waardig einde aan de serie te geven? Daar zijn de meningen onder de fans nog over verdeeld. Wat wel gezegd kan worden, is dat de aflevering vol zat met een paar mooie momenten en verrassende twists zoals Drogon die de Iron Throne verwoest en Bran die koning wordt.

  De Game of Thrones finale verwees daarnaast naar meerdere momenten uit de voorgaande seizoenen waardoor het verhaal afgerond voelt. Zo zagen we eindelijk Daenerys de Iron Throne bemachtigen op de manier zoals het in haar visioen voorspeld werd (ook al was het maar voor één dag). Sam maakte het boek A Song of Ice and Fire af en Jon Snow keerde terug naar The Night’s Watch in een scene die sterke visuele overeenkomsten had met de allereerste aflevering.

  HBO

  3. The Dragon and the Wolf (Season 7)

  De seizoensfinale van Game of Thrones seizoen seven bracht ons zowel antwoorden als vragen. De grootste vraag was natuurlijk: hoe gaat het gevecht met The Night King aflopen? In de aflevering probeerde onze helden zich zo goed mogelijk voor te bereiden op dit gevecht door een pact met Cersei te sluiten en zien we hoe Jaime naar het noorden vertrekt voor het ultieme gevecht.

  Er werden daarnaast een aantal verhaallijnen afgesloten. Zo maakte Arya eindelijk een einde aan de gluiperige Littlefinger en zien we hoe Theon door Jon wordt vergeven voor zijn daden. Een groot juichmoment voor de fans was een romantische scene waarin de geliefde personages Daenerys en Jon Snow de liefde bedreven.

  De aflevering eindigde in een scene die fans niet liet juichen maar massaal "oh nee!" liet roepen. Seizoen zeven werd namelijk afgerond met een scene waarin The Night King op zijn dode draak Viserion een deel van de muur verwoest en hiermee aan zijn aanval begint.

  HBO

  2. The Children (Season 4)

  Seizoen vier van Game of Thrones wordt gezien als het beste seizoen uit de serie en bij zo’n fenomenaal seizoen hoort natuurlijk ook een geweldige laatste aflevering. De aflevering begint gelijk al goed. In het begin zien we hoe Stannis Baratheons leger de Wildlings omsingeld en hiermee Jon Snow redt.

  Wat de aflevering zo geweldig maakt, is dat het perfect de emoties die Tyrion moet doorstaan weergeeft. Onze favoriete dwerg uit Westeros maakt namelijk twee enorm lastige beslissingen. Hij is genoodzaakt om zijn geliefde Shae te wurgen en zijn vader met een kruisboog te doorboren. Verder zien we voor het eerst de Three-Eyed-Raven, sluit Daenerys haar draken op, verslaat Brienne The Hound in een spannend gevecht en zien we hoe Arya naar Braavos vertrekt. Een en al awesomeness dus.

  HBO

  1. The Winds of Winter (Season 6)

  Maar wat kan zo’n geweldige Game of Thrones finale als die van seizoen vier overtreffen? Dat kan er natuurlijk maar één zijn: The Winds of Winter, oftewel de aflevering waarin Cersei The Sept of Baelor opblaast onder het genot van een glas wijn. Wie had dit zien aankomen? Game of Thrones liet hiermee iedereen weten dat de serie nog steeds net zo onvoorspelbaar als tevoren is.

  Maar dit was niet het enige. In de aflevering pleegt koning Tommen na het zien van de gigantische explosie zelfmoord, komen we er achter dat Jon Snow de zoon van Lyanna Stark is, wordt Jon de King in the North en krijgen we aan het eind een voorproefje van iets waar we al sinds het begin van de serie op wachten. De verovering van Westeros door Daenerys Targaryen. Deze aflevering is ongetwijfeld het beste wat Game of Thrones te bieden heeft en staat daarom bovenaan de lijst met de beste Game of Thrones finale afleveringen van elk seizoen.

  Game of Thrones finale - De beste laatste afleveringen van alle seizoenen

  Dit waren de beste laatste afleveringen van alle Game of Thrones seizoenen. Nu de serie ten einde is gekomen, kunnen we allemaal terugkijken op de geweldige afleveringen en momenten die deze serie heeft voortgebracht. Bij de fans van Game of Thrones zal de serie voor altijd in hun hart blijven.

  Ben jij het eens met deze ranglijst en wat vond jij de beste laatste afleveringen? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.