Foto: HBO

Let op! Aangezien we het hier hebben over de belangrijkste gebeurtenissen uit Game of Thrones Season 8 Episode 6 gaan we diep op de stof in. Een spoiler alert is dan ook van toepassing op alles van deze en alle voorgaande afleveringen van Game of Thrones. Van al die afleveringen hebben we overigens ook een breakdown geschreven, waarvan de meest recente aflevering 5, “The Bells”.

10. Onverwachte reünie

We beginnen deze Game of Thrones Season 8 Episode 6 breakdown met een van de laatste scènes van de aflevering, namelijk het moment waarop Jon Snow herenigd wordt met Ghost. Veel fans waren boos toen Jon afscheid nam van zijn trouwe viervoeter zonder hem ook nog maar één keer te aaien. De wolf vocht zelfs mee in de strijd tegen de Night King en kreeg stank voor dank.

Gelukkig kwam daar verandering in dankzij de finale, ondanks dat het niet is op de manier waarop je het zou verwachten. Jon ontmoet Ghost namelijk in Castle Black van de Night Watch, waar hij door de nieuwe koning heen is gestuurd. Het was de enige mogelijkheid voor hem om te blijven leven en die greep hij met beide handen aan. Het is een bitterzoet einde voor het personage dat al een keer eerder zijn leven gaf voor de broeders in het zwart, want nu is hij terug bij af.