Wat vonden we van Game of Thrones Season 8 Episode 5?
Foto: HBO

Luuc ten Velde

Hoewel ik normaal gesproken met lof spreek over de serie kan ik niet anders zeggen dan dat deze me teleur heeft gesteld. Hoewel de aflevering een technisch pareltje is met ontzettend veel goede momenten bevat, kan ik maar niet genieten van de aflevering. Nog nooit is het me zo duidelijk geweest dat de makers van Game of Thrones zo snel mogelijk klaar wilden zijn met de serie en dat zie je constant terug in het verhaal. Alles gaat nog sneller dan een hogesnelheidstrein waardoor we keuzes krijgen van personages die nergens op slaan en tegenstrijdig zijn met wat we de laatste 70 afleveringen hebben gezien.

Dany is hier natuurlijk het grootste voorbeeld van, maar ook bij Jaime en Tyrion is het ontzettend duidelijk. Daarnaast is het ontzettend jammer hoe weinig we van Cersei hebben gezien het laatste seizoen, terwijl ze zo'n belangrijk personage is. Ze voelde dit seizoen eerder als een pion die nog even omgegooid moest worden op het einde. Ik ga met tegenzin de laatste aflevering kijken terwijl ik altijd ontzettend heb genoten van de serie. Ik heb de boeken gelezen en zet mijn laatste hoop in op dat deze het verhaal wel goed kunnen afsluiten.

Game of Thrones Season 8 Episode 5

Nick Groenen

Ik vond Episode 5 van Game of Thrones Season 8 eerlijk gezegd een geweldige aflevering die de kleine teleurstellingen van de voorgaande twee afleveringen volledig goedmaakt. Daenerys transformatie naar ‘The Mad Queen’ was iets dat allang voorspeld was en het is ook niet zo verrassend als sommige fans denken. Ze heeft meerdere keren eerder gezegd dat ze vijandelijke steden met de grond gelijk wil maken.

De verbranding van King’s Landing, Cersei en Jaime’s gezamenlijke dood, The Hound versus The Mountain, ik vond het allemaal fantastisch. Evengoed heb ik wel nog een paar grote kritiekpunten. Zo was het gevecht tussen Euron en Jaime compleet waardeloos en vond ik dat Arya en The Hound wel heel gemakkelijk de stad binnen konden komen. Ik ben razend benieuwd naar de finale.

King's Landing GoT

Rox

Ik wil hier geen woord meer aan verspillen.... *gaap*...

Wat vond jij van Game of Thrones Season 8 Episode 5?

Zoals je kunt lezen zorgt Game of Thrones Season 8 Episode 5 voor gemengde gevoelens op de redactie. Dit lijkt dit seizoen bij elke aflevering het geval te zijn. We zijn in ieder geval allemaal erg benieuwd naar de laatste aflevering die volgende week uitkomt.

Wij hartstikke benieuwd naar jouw mening over Game of Thrones Season 8 Episode 5. Laat het ons weten in de reacties!