E3 Nintendo Direct 2019 - Welke games willen wij zien?

  E3 zit er snel aan te komen en dat betekent dat er een stortvloed van game nieuws gaat komen. Er zijn al meerdere persconferenties aangekondigd, maar Nintendo doet het meestal iets anders door, zoals ook dit jaar, een speciale Nintendo Direct uit te zenden. Dit is wat wij verwachten en hopen te zien in de Nintendo E3 Direct 2019.

  Nintendo

  10. Daemon X Machina

  Daemon X Machina zagen we voor het eerst in de vorige E3 Nintendo Direct. Ook hebben we er in februari nog van gehoord, toen er voor beperkte tijd een demo beschikbaar werd gesteld. Hoe het er precies voorstaat met Daemon X Machina is niet helemaal duidelijk, maar we vermoeden dat de game bijna klaar is.

  De releasedatum is nog niet nauwkeuriger bekend dan 2019. Maar als Nintendo zich daar aan houdt is het bijna onvermijdelijk dat er wat nieuws te melden valt in de E3 Nintendo Direct. We denken dat we wat gaan horen over hoe de game is aangepast op basis van de ontvangst van de demo. En natuurlijk hopen we te horen wanneer we eindelijk in onze mechs kunnen klimmen.

  Nintendo

  9. Astral Chain

  De laatste Nintendo Direct verbaasde ons allemaal toen een grote trailer voor een game van Platinum Games niet voor Bayonetta 3 bleek te zijn. Integendeel, het ging om een compleet nieuwe game die geen banden had met eerdere games. Zeldzaam voor een onthullingstrailer: er werd ook direct een datum vastgesteld. Astral Chain komt uit op 30 augustus.

  Buiten de trailer om hebben we nog niet veel beelden gezien. We verwachten dan ook een wat uitgebreidere gameplaytrailer in de E3 Nintendo Direct. E3 is één van Nintendo’s laatste kansen om een groot publiek te bereiken voordat Astral Chain uitkomt, en we zouden het gek vinden als deze game E3 oversloeg.

  Nintendo

  8. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

  Marvel Ultimate Alliance is terug van weggeweest. Al tien jaar is er niks verschenen in de reeks, maar nu komt het derde deel eindelijk uit, exclusief voor Nintendo Switch. In de game moeten verschillende Marvel helden de Infinity Stones verzamelen voordat Thanos ze kan gebruiken voor zijn kwade plannen. Dat klinkt bekend, maar we weten even niet waarvan.

  Toen Marvel Ultimate Alliance 3 voor het laatst te zien was in een Nintendo Direct werd er beloofd dat de game deze zomer uit zou komen. Als je goed kijkt is er nu op de website van Nintendo de datum 19 juli te zien. Als dat klopt horen we het waarschijnlijk met E3, en waarschijnlijk is er gameplay te zien in de Treehouse stream.

  Nintendo

  7. Fire Emblem: Three Houses

  Fire Emblem Three Houses komt 26 juli al uit. Dat is niet zo heel lang na E3, dus het kan twee kanten op met deze game. Het kan blijven bij een korte reminder dat Fire Emblem eraan zit te komen, of er kan een laatste uitgebreide trailer komen. We weten eerlijk gezegd niet welke van die twee opties we liever hebben.

  Hoe dan ook, we zouden verbaasd zijn als Three Houses helemaal werd overgeslagen in de E3 Nintendo Direct. En als er geen uitgebreide trailer komt is er altijd een goede kans dat er meerdere segmenten aan de game gewijd worden in de Treehouse (ThreeHouse?) Live stream die waarschijnlijk als altijd direct na de Direct begint. Als je van Fire Emblem houdt valt er tijdens E3 waarschijnlijk genoeg te beleven.

  The Pokémon Company

  6. Pokémon Sword & Shield

  De Pokémon Company houdt ervan zijn eigen ding te doen, dus meestal verwachten we geen Pokémon in een Nintendo Direct. Daar staat tegenover dat er in recente jaren wel degelijk Pokémon te zien was op E3. Let’s Go Pikachu en Eevee waren vorig jaar in de Direct te zien, en Sun en Moon kregen in 2016 wat aandacht voordat het Breath of the Wild extravaganza van start ging.

  We zouden het dan ook zeker niet gek vinden als Sword en Shield ook in E3 Nintendo Direct te zien zullen zijn. Zelfs als er, traditiegetrouw, in mei een trailer verschijnt voor de games zijn er genoeg facetten van Pokémon om in korte tijd twee trailers te laten zien. Stel dat er deze maand Pokémon onthuld worden, dan kan er op E3 aandacht zijn voor de Galar regio.

  Nintendo

  5. Metroid Prime Trilogy

  We hebben het voor deze lijst tot nu toe bij aangekondigde games gehouden, maar we kunnen het niet laten om toch een gerucht er in te stoppen. Zeker omdat de Metroid Prime Trilogy geruchten zo hardnekkig zijn. De laatste keer dat we een concreet gerucht hoorden ging het om een pagina in het Systeem van Best Buy. Dit ging toen gepaard met een gerucht dat Persona 5 naar de Switch zou komen.

  Dat laatste bleek niet waar te zijn, maar toch ook weer wel. Er komt namelijk een persona 5 spin-off naar Nintendo Switch. Betekent dat dat Metroid Prime Trilogy een kans maakt? Wij hopen van wel. Als Nintendo gevoel voor drama heeft zou ze zelfs de aankondiging voor Metroid Prime 4 na kunnen bootsen.

  Nintendo

  4. Bayonetta 3

  Het is alweer een tijdje geleden dat Reggie Fils-Aimé op de Game Awards aankondigde dat er een derde deel in de Bayonetta reeks zou komen. 2017 om precies te zijn. Sindsdien hebben we letterlijk nooit meer iets van gehoord. De hoogste tijd dus, en E3 lijkt ons een goed moment voor iets van dit formaat.

  Het lijkt onwaarschijnlijk dat Bayonetta 3 dit jaar nog uitkomt, maar Nintendo biedt wel vaker wat kleine vooruitblikken naar het volgende jaar. Hoe dan ook, we vinden ruim anderhalf jaar meer dan genoeg om op zijn minst wat beelden te verwachten.

  Nintendo

  3. Luigi’s Mansion 3

  Nieuwe games in de Luigi’s Mansion serie komen niet vaak uit, en het was dan ook een aangename verrassing toen Luigi’s Mansion 3 afgelopen september werd aangekondigd. Helaas hebben we sindsdien niks meer gehoord, terwijl de game voor 2019 in de planning stond. Zouden we Luigi eindelijk weer zijn in de E3 Nintendo Direct?

  Van deze durven we wel te zeggen dat we het verwachten. Als de game nog op schema ligt lijkt oktober, internationale maand van de spooky ghosts, ons een geschikt moment om deze uit te brengen. Maar als Nintendo dat ook vindt moeten ze niet meer te lang wachten met de marketing. E3 lijkt ons dan ook het ideale moment om daarmee te beginnen.

  Nintendo

  2. The Legend of Zelda: Link’s Awakening

  Na de grote vernieuwingen van Breath of the Wild is het een hele omslag naar een remake van een 2D Zelda uit 1993. Een omslag die qua formaat best vergelijkbaar is met de omslag van Link’s boot aan het begin van Link’s Awakening. We hadden nooit gedacht dit te zeggen, maar we kunnen niet wachten om eindelijk weer aan te spoelen op een eiland waar we niet weg kunnen.

  We hebben er het volste vertrouwen in dat we in de E3 Nintendo Direct gaan horen wanneer Link’s Awakening naar onze Switches komt. De game zag er in de onthullingstrailer al zo goed als klaar uit. Nog even wat oppoetsen, debuggen, en de laatste testjes doen, en dan zo uitgeven die game.

  Nintendo

  1. Animal Crossing

  Zie Luigi’s Mansion 3. Nee, grapje, natuurlijk schrijven we een apart stukje voor Animal Crossing. Maar dat neemt niet weg dat er op veel fronten hetzelfde geldt als voor Luigi’s Mansion. Animal Crossing werd in dezelfde Direct aangekondigd, en we hebben niks meer gehoord. Hoogste tijd voor meer informatie dus.

  Onze verwachting is dat Animal Crossing verrassend snel uit zal komen. Hij staat nog steeds op de lijst voor 2019, en als hij laat in het jaar uitkomt zitten Pokémon en Animal Crossing een beetje in elkaars vaarwater. Niet dat ze erg op elkaar lijken, maar de doelgroep is enigszins vergelijkbaar. Misschien hebben we het mis, maar een (benadering van de) releasedatum verwachten we toch wel te horen.

  Welke E3 Nintendo Direct verwachtingen heb jij dit jaar?

  Denk je dat alle games die wij genoemd hebben voorbij gaan komen? Heb je zelf nog andere games die je wil zien, of denk je dat er dingen op de lijst staan die niet te zien zullen zijn? Laat jouw E3 Nintendo Direct verwachtingen weten in de reacties! Als je meer wil weten over Nintendo op E3, hou dan Nintendo's E3 website in de gaten.

  Pokemon Shield

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.