Game of Thrones Season 8 Episode 2 breakdown - De belangrijkste info op een rij

  Het was deze week alweer tijd voor de tweede aflevering van het langverwachte laatste seizoen van Game of Thrones. Deze nieuwe aflevering genaamd ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ stond in het teken van de voorbereiding op het grote eindgevecht met The Night King. Lees hier de belangrijkste gebeurtenissen uit Game of Thrones Season 8 episode 2 (Spoiler Alert!).

  HBO

  10. Jaime mag in Winterfell blijven

  Nadat Jaime Lannister aan het einde van de vorige aflevering aankwam in Winterfell vroegen wij ons allemaal af hoe dit af zou lopen. Ondanks zijn goede bedoelingen heeft hij in het verleden veel mensen wat aangedaan. Zo heeft hij de vader van Daenerys vermoord en is zijn familie verantwoordelijk voor alle ellende die de familie Stark is overkomen. Het is dus niet bepaald een slimme zet om dan een bezoek te brengen aan Winterfell, huis van de Starks en huidig onderkomen van Daenerys Targaryen.

  In een soort rechtszaak wordt door de grote namen in Winterfell bepaald of Jaime gestraft moet worden of mag blijven om voor het Noorden te vechten. Het lijkt de kant van het straffen op te gaan totdat Brienne of Tarth het voor Jaime opneemt en Sansa weet te overtuigen. Jon Snow voegt daaraan toe dat ze elke man nodig hebben, en tot groot ongenoegen van Daenerys wordt er besloten dat Jaime mag blijven.

  HBO

  9. Sansa en Daenerys bespreken de toekomst

  Vanaf het moment dat Sansa Daenerys leerde kennen, was het gelijk duidelijk dat de twee geen vriendinnen zullen worden. Aangezien ze allebei een machtige positie hebben is het belangrijk dat ze aan dezelfde kant staan. Om de meningsverschillen op te lossen ging Daenerys om die reden in Game of Thrones Season 8 Episode 2 een gesprek met Sansa aan waarin de toekomst besproken werd.

  Het gesprek begint met vijandigheid van beide kanten. Ze blijven het oneens over onderwerpen als Jaime’s vrijspraak en Tyrions beslissingen, maar Sansa blijkt uiteindelijk toch respect te hebben voor het feit dat Daenerys haar familie helpt door tegen The Night King te vechten. Op een bepaald moment lijkt het erop dat de twee elkaar beginnen te mogen, maar als Sansa zich begint af te vragen hoe het verder moet als Daenerys koningin is en vraagt of het Noorden dan zelfstandig mag blijven, trekt Daenerys haar hand gauw weer terug.

  HBO

  8. Jaime biedt Bran zijn excuses aan

  Er werd met veel moeite besloten dat Jaime Lannister in Winterfell mocht blijven. Jaime’s toekomst had er misschien wel heel anders uitgezien als Bran zich had uitgesproken over het feit dat Jaime er voor heeft gezorgd dat hij aan beide benen verlamd is.

  Om Bran ervoor te bedanken dat hij niks gezegd heeft en tegelijkertijd zijn excuses aan te bieden zoekt Jaime hem op om met hem te praten. Als Jaime aan hem vraagt of hij boos op hem is, antwoord Bran verrassend dat hij op niemand boos is en nooit de Three-Eyed-Raven geworden was als Jaime hem nooit uit de toren had geduwd. Ook geeft hij toe dat hij niets over dit ongeval gezegd heeft omdat Jaime dan nooit mee had kunnen vechten.

  HBO

  7. Reünie tussen Sansa en Theon

  Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is al erg goed geweest voor het herenigen van personages. In Game of Thrones Season 8 Episode 2 kan weer een nieuwe reünie aan het lijstje toegevoegd worden want Theon en Sansa krijgen elkaar na lange tijd weer te zien en omhelzen elkaar in een emotionele scene.

  Sansa en Theon hebben een heftig verleden en kennen elkaar al sinds ze kinderen zijn. Nadat Theon haar familie had verraden en vervolgens door Ramsay Bolton gemarteld werd, was Sansa degene die hem weer liet geloven in zichzelf. Ze vluchtten samen uit de handen van Ramsay en Sansa vergaf Theon voor al zijn misdaden. Vandaar dat Sansa emotioneel reageerde toen ze Theon weer te zien kreeg.

  HBO

  6. De hereniging van de Night's Watch

  Het was een mooi moment in de nieuwe aflevering. Drie leden van de Night’s Watch: Jon Snow, Sam Tarly en Lord Commander Eddison Tollett werden herenigd en haalden, terwijl ze op de muren van Winterfell stonden, herinneringen op. Ze hebben in het verleden meerdere keren tegen onder andere wildlings en het dode leger gevochten, dus om ze weer samen op een muur te zien zorgde voor nostalgische gevoelens.

  Grappig was om Sam te horen pronken met het feit dat hij als eerste van de drie mannen een white walker heeft vermoord. Ook was het leuk om Ghost, de wolf van Jon Snow, op de achtergrond te zien staan. Als kijker hadden we hem al een tijdje niet gezien.

  HBO

  5. Gezellig feestje

  Niet alles hoeft altijd maar negatief te zijn in Game of Thrones. Er zijn ook genoeg momenten waarin de personages het naar hun zin hebben en dit is daar een mooi voorbeeld van. Met de onzekerheid of ze de volgende dag nog wel zullen leven kwam een klein groepje personages bij elkaar in een kring om, onder het genot van veel drank, verhalen te delen en voor het gevecht begint nog even wat plezier te hebben.

  Het was misschien wel één van de hoogtepunten van Game of Thrones season 8 Episode 2. Wildling Tormund vertelde dat hij als 10 jarig jochie nadat hij een reus had verslagen drie maanden lang aan de borst van een vrouwelijke reus zoog. Volgens hem de reden dat hij nu zo sterk is. Als laatste zong Podrick op dit gezellige feestje een mooi lied.

  HBO

  4. Arya en Gendry duiken het bed in

  Arya heeft op veel gebieden veel ervaring. Zo kan ze goed overweg met een zwaard en weet ze hoe ze moet overleven. Een van de dingen waar ze minder mee bezig is geweest is romantiek. In Game of Thrones season 8 Episode 2 besefte Arya dat er een kans bestaat dat haar leven niet lang meer zal duren en nam de touwtjes in eigen handen.

  Op zelfverzekerde manier deelde ze haar gevoelens met goede vriend Gendry en binnen no-time vlogen de kleren in de rondte en doken de twee het bed in. Het lijkt wel onderdeel van het Game of Thrones contract om naakt in de serie te verschijnen en de tijd was nu aangebroken voor Maisie Williams.

  HBO

  3. Brienne wordt door Jaime geridderd

  Brienne of Tarth is een van de weinige vrouwelijke ridders. Ze was officieel ook geen ridder omdat dat in de wereld van Game of Thrones niet gebruikelijk is. Desondanks was het wel haar levensdoel om geridderd te worden.

  Vanwege het aankomende grote gevecht stond deze Game of Thrones Season 8 Episode 2 in het teken van het behalen van bepaalde doelen. Toen het ter sprake kwam dat Brienne officieel geen ridder is, was goede vriend Jaime Lannister zo lief om Brienne te ridderen aangezien andere ridders dat ook mogen doen.

  HBO

  2. Jon vertelt Daenerys over zijn afkomst

  Nadat Jon Snow in de vorige aflevering te horen kreeg wat zijn echte naam en afkomst is vroegen wij ons af hoe lang het zou duren voordat hij dit grote nieuws aan Daenerys zou vertellen. Het is natuurlijk niet zomaar wat. Doordat Jon de oudste zoon is van de oom van Daenerys heeft hij meer recht op de troon dan zij.

  Toen hij in Game of Thrones Season 8 Episode 2 het eindelijk aan haar vertelde werd meteen duidelijk dat zij hier niet blij mee is. Ze begon paniekerig te ademen terwijl ze realiseerde dat haar doel om op de Iron Throne te zitten misschien niet meer mogelijk is. Gaat ze Jon verraden? Het zou zomaar kunnen...

  HBO

  1. Het dode leger komt aan in Winterfell

  Dit is waar wij sinds het nieuwe seizoen is begonnen naar uit hebben gekeken. Het ultieme gevecht tussen onze helden en het dode leger van The Night King. Er werd al geroepen dat dit epische gevecht het record heeft verbroken van het langste gevecht ooit gefilmd dus het belooft erg veel.

  In de laatste paar minuten van Game of Thrones Season 8 Episode 2 zien we hoe het dode leger aankomt bij Winterfell terwijl onze helden vanaf de muur toekijken. Een flinke tease voor wat misschien wel een van de beste momenten uit heel Game of Thrones gaat worden.

  Wat nu na Game of Thrones Season 8 Episode 2?

  De volgende aflevering krijgen we het grote, veelbelovende eindgevecht tussen de helden in Winterfell en The Night King. Wie zullen er allemaal dood gaan? Zal The Knight King het gevecht winnen? Zal Winterfell verloren gaan? De eerste teaser van Game of Thrones Season 8 Episode 3 is online te zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.