Vijf Conan Exiles tips om het gewetenloze landschap te overleven

  In het Hyboriaanse tijdperk geldt het recht van de sterkste. Als je aan het begin van Conan Exiles aan een kruis hangt, ben jij dat zeker niet. De game is in april gratis voor PlayStation Plus leden en daarom zetten wij vijf Conan: Exiles tips voor je op een rij.

  5. Zoek een gepaste server

  Conan Exiles is een game waarin je in een grote online wereld moet zien te overleven. Het zoeken van de juiste server klinkt dan ook net zo logisch als de uitspraak dat water nat is. Toch moet je je niet vergissen in de noodzaak van de juiste keuze voor de virtuele omgeving. Daarom is het de eerste van onze Conan Exiles tips.

  De game is best lastig om onder de knie te krijgen. Als je Conan Exiles voor het eerst speelt, raden we je daarom aan om in het begin alleen of samen met een vriend de game te ontdekken. Kom je er dan achter dat samenwerken echt je ding is? Ga dan voor een Player vs. Enemy (PVE) omgeving. Is onderling vechten meer je ding? Ga dan voor Player vs. Player (PvP).

  4. Zorg voor genoeg water en voedsel

  Doodgaan van de honger of een watertekort is voor niemand plezant. Hetzelfde geldt voor je personage in Conan Exiles. Na een tijdje spelen, kom je er al snel achter dat je barbaar graag van zijn of haar hapje en drankje geniet. Zorgen voor genoeg water en voedsel is dan ook de volgende notering in onze lijst met Conan Exiles tips.

  Het verschilt per server hoe snel je personage wil eten en drinken, maar dat het moet, is een gegeven. Water is op veel plekken te vinden. Voedsel is iets lastiger. Je moet vlees bijvoorbeeld koken om niet ziek te worden en hiervoor moet je eerst de juiste kookvoorwerpen hebben. Kijk voor een snelle snack eens in een nest voor een lekker eitje of neem een insect tot je. Het kan zomaar je leven redden.

  3. Pak wat je pakken kan

  Voor alles wat je in Conan Exiles wil maken, heb je grondstoffen nodig. Zodra je de game opstart is het een aanrader om alles wat je kan pakken in je niet bestaande zakken te stoppen. Voorwerpen als stenen, takken en bladeren helpen je om voorwerpen in elkaar te steken waar zelfs Macgyver van versteld staat.

  Het probleem is dat je er heel veel nodig hebt om er iets zinnigs mee te maken. Daarom is het verzamelen van zoveel mogelijke grondstoffen een van onze Conan Exiles tips. In het begin ben je vooral veel aan het verzamelen, maar na een tijd kan je ook zaken afpakken van computergestuurde vijanden en andere spelers. Tot die tijd kan je het beste zoveel mogelijk steentjes en takjes bij elkaar rapen.

  2. Werk samen met andere spelers

  Conan Exiles kan je prima alleen spelen. Samenwerken is alleen wel een stuk leuker. Daarnaast maakt het je leven ook heel wat aangenamer. Veel van de spullen die je later in de game kan maken, kosten namelijk een hoop grondstoffen. Zoveel zelfs dat je er in je eentje een hele klus aan hebt om alles bij elkaar te schrapen.

  Spelen met vrienden stelt je in staat om alles veel sneller te doen. Zo kun je rollen verdelen, waarbij de een verantwoordelijk is voor voedsel en water, de ander zich bezighoudt met het verzamelen van allerlei voorwerpen en weer iemand anders op zoek gaat naar een mooie plek om alles bij elkaar te brengen. Daarom staat samenwerken met andere spelers in onze special met Conan Exiles tips.

  1. Bouw een huis

  De laatste van onze Conan Exiles tips is het bouwen van een huis. Hoewel je hier in het begin van de game nog helemaal geen tijd voor hebt, is het na een tijdje wel heel erg belangrijk. In een goede woning ben je niet alleen veilig voor de gevaren van de wereld, maar kan je ook al je spulletjes veilig opbergen. Met een bed erbij heb je ook nog eens een veilig spawnpunt.

  Staar je in het begin niet blind op het uiterlijk van je huis. Een gebouw dat meer wegheeft van de gemiddelde studentenwoning dan een landhuis is al meer dan voldoende. Het belangrijkste is dat je een bed en een paar kistjes voor je grondstoffen hebt. Daarna kan je eventueel nadenken of je de Playboy Mansion van het Hyboriaanse tijdperk wil bouwen.

  Vijf Conan Exiles tips

  Dit was onze lijst met Conan Exiles tips. De game hoort bij de PlayStation Plus games van april 2019 en is nog tot het einde van de maand gratis beschikbaar. Wil je meer weten over de game? Lees dan onze Conan Exiles Review eens.

  Conan: Exiles

  Verkijgbaar vanaf 8 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.