5 toffe Mortal Kombat 11 features op een rij

  NetherRealm Studios heeft een nieuwe telg in de Mortal Kombat franchise voor ons klaar staan. Dat betekent liters bloed, gruwelijke fatalities en afgerukt ledematen, maar vooral veel vechtplezier! Wat gaat deze met bloed doordrenkte franchise ons brengen in het elfde deel? Wij geven je Mortal Kombat 11 features.

  Het verleden en het heden kruisen elkaar

  In Mortal Kombat X worden Shinnok, D’Vorah en Quan Chi verslagen door de strijders van Earthrealm. Zij hadden eerder met een snood plan de aarde aangevallen en dreigden niet alleen Earthrealm, maar ook alle andere werelden te onderwerpen. Het amulet, waar alles om draaide, wordt door Raiden meegenomen, maar hij raakt hierdoor8en verandert in een duistere versie van zichzelf. Mortal Kombat 11 borduurt verder op deze gebeurtenissen en brengt een nieuwe antagonist met zich mee.

  De vechters krijgen namelijk te maken met Konika, de bewaker van de tijd. Zij is degene die aan het begin van de tijd alles heeft gecreëerd en de kracht heeft om de tijd te manipuleren. Het feit dat Raiden eerder met de tijd geknoeid heeft en zo de gebeurtenissen van Mortal Kombat 1 veranderd heeft, zint haar niet. Daarom moet er volgens haar orde komen en dat begint met het uit de weg ruimen van Raiden.

  Kronika doet er alles aan om de orde te herstellen en ruimt iedereen uit de weg die ze tegenkomt. Ze zet natuurlijk ook haar krachten om de tijd te manipuleren in om dit te verwezenlijken. Dit belooft dat de tijdlijnen van Mortal Kombat elkaar kruisen. We gaan hierdoor niet alleen de bekende gezichten uit het vorige deel, zoals Scorpion, Raiden, Sub-Zero en Cassie Cage zien, maar ook oude vechters zullen weer ten tonele verschijnen. Wat te denken van Jade en Baraka? Ze komen allebei terug naar de game. Maar dat is niet alles. Waar Scorpion nu bijvoorbeeld ‘goed’ is, kent het verleden van Mortal Kombat ook een minder ‘goedaardige’ variant van Scorpion. Wat gebeurt er als deze twee elkaar tegenkomen?

  Een uitgebreide cast met veel DLC support

  De cast van Mortal Kombat 11 zal in ieder geval een aantal bekende gezichten bevatten. Scorpion, Raiden, Kung Lao en anderen komen onder andere weer terug voor meer bloedvergieten, terwijl oudgedienden Baraka en Jade terug van weggeweest zijn. Zij hebben in het vorige deel hun wapens geslepen om nu weer flink klappen uit te delen. Mortal Kombat 11 zal ook berg vers bloed bevatten. Het hulpje van Kronos, Geras, zal bijvoorbeeld zijn opwachting maken en de tijd manipuleren om slachtoffers te maken.

  Naast de standaard cast die inmiddels 24 bevestigde (speelbare) karakters kent, zal de game een heleboel nieuwe karakters kennen die via DLC toegevoegd kunnen worden. Er is al aangekondigd dat er in het komende Kombat Pack zes nieuwe vechters zullen zijn. John Edwards, Lead Designer bij NetherRealm Studios gaf aan dat het team achter Mortal Kombat 11 in de nabije toekomst nog meer zal onthullen.

  Wie weet kunnen we binnenkort eindelijk weer met Nightwolf aan de slag of misschien maakt een ander karakter uit de franchise ineens zijn herintrede. Hoe dan ook, Mortal Kombat 11 krijgt een hele berg DLC support die regelmatig nieuwe botten toevoegt om te breken.

  Meest uitgebreide oefensessies ooit

  Om in Mortal Kombat 11 een beetje op weg te komen en uiteindelijk een professionele bottenbreker en ontleder van vele andere spelers te worden zal je flink aan de bak moeten. NetherRealm heeft zoals bij ieder deel, weer een heleboel toevoegingen en aanpassingen gedaan om jou nóg sneller beter te laten worden in de game. Zoals vanouds kent Mortal Kombat 11 een practice modus die je introduceert met de bewegingen van de game. Je hierin de basis van de game, dus slaan, schoppen, gooien en enkele andere bewegingen.

  Met de basis kom je jammer genoeg niet zo heel ver als je de online arena betreedt. Daarom heeft de game gelukkig een vele uitgebreidere set aan oefeningen voor je klaar staan. Dit keer tref je trainingsopties aan om je combo’s te verbeteren, om je fatalities makkelijker uit te voeren en natuurlijk om de verschillende special moves uit te voeren. Daarbij zijn er oefeningen per karakter beschikbaar, die zowel de getrainde speler als de nieuwkomer klaarstomen voor de strijd. Alles is aanwezig om je klaar te stomen voor het echte bloedvergieten.

  De Practice modus is, net als Mortal Kombat X, compleet aan te passen naar eigen wens. Dit wil zeggen dat je kunt kiezen om combo’s in beeld te laten verschijnen met framedata, de schade die je de computer toebrengt en andere informatie of bijvoorbeeld tegen computergestuurde karakters te vechten. Vooral spelers die competitief gaan spelen kunnen veel aflezen uit deze data, maar ook voor spelers die casual aan de slag gaan is dit handige informatie. Hier staat bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat een karakter herstelt van een mislukte aanval, ofwel de tijd dat je afgestraft kan worden door de ander.

  De torens zijn terug!

  Mortal Kombat is van oudsher een game waarin je al vechtend een toren beklimt met aan het einde een sub baas en natuurlijk de eindbaas. Tegenwoordig zijn de torens in Mortal Kombat wat anders samengesteld en hebben deze niet meer per se een baas of sub baas. Wel zijn er torens met speciale uitdagingen om te voltooien en hindernissen zoals raketten die op je afgeschoten worden.

  De torens spelen in de singleplayer modus van Mortal Kombat 11 een behoorlijke rol. Zo kun je aan de slag met de klassieke torens die telkens een ander aantal tegenstanders bevatten, maar ook met de Towers of Time. Deze laatste zijn torens die telkens weer veranderen en je op die manier uitdagingen blijven geven. Een handige bijkomstigheid van het doorlopen van deze torens is dat je telkens weer nieuwe dingen vrijspeelt voor karakters.

  Maak je vechter uniek

  NetherRealm Studios heeft ervoor gezorgd dat je niet alleen in de Towers dingen vrijspeelt. Je kunt overal in de game nieuwe dingen vrijspelen. Dit begint al in het verhaal, waarin je de gebeurtenissen van de game doorloopt. Los van het verhaal verdien je per wedstrijd, gewonnen of verloren, telkens in-game geld en voorwerpen zoals nieuwe uitrusting. Afhankelijk van wat je speelt en hoe erg je je slachtoffer verminkt hebt verschilt dit.

  In de Kustomisation modus kun je vervolgens je verdiende uitrusting gebruiken om je favoriete karakter aan te passen. Zo kun je nieuwe maskers, wapens en skills toepassen. Per karakter is er een ware waslijst aan spullen en moves vrij te spelen, maar hier gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Als je dit ervoor over hebt kun je uiteindelijk een unieke speelstijl per karakter ontwikkelen en een look die daarbij hoort!

  Het aanpassen van je karakter draait niet alleen maar om een unieke speelstijl en andere looks. NetherRealm Studios heeft ook augmentation slots aan de uitrusting toegevoegd. Hiermee kun je meer schade doen of bijvoorbeeld sneller herstellen van een aanval. Op die manier wordt je karakter nog sterker en gevaarlijker. De augmentation slots moet je wel eerst vrijspelen door met de uitrusting het strijdveld te betreden. Vervolgens moet je de augmentations nog vrijspelen en dat doe je onder andere door the KRYPT te verkennen.

  Een verwoeste wereld verkennen en plunderen

  The KRYPT is terug in Mortal Kombat. Dit keer bevindt the KRYPT zich in de verwoeste tempel van Shang Tsung op het eiland waar het eerste Mortal Kombat toernooi zich afspeelde. Shang Tsung zelf (Cary Hioyuki Tagawa uit de Mortal Kombat film van 1995) heet je welkom op het eiland. Als speler kun je hier weer vrij rondlopen om met je zuurverdiende geld allerlei toffe dingen zoals nieuwe kleding, wapens en augmentations vrij te spelen.

  Los van deze dingen kun je ook concept art van de game, brutalities en fatalities vrijspelen. Deze laatste twee zorgen ervoor dat je aan het einde van iedere match je tegenstander op een brute manier van zijn leven kan beroven. Dit is waar Mortal Kombat natuurlijk om draait!

  Mortal Kombat 11 features – Bekende elementen, maar dan veel uitgebreider

  Dit zijn vijf dingen die je moet weten over Mortal Kombat 11. De game schotelt je straks een vers verhaal voor, dat aansluit op de gebeurtenissen op MKX. Daarnaast biedt de game je allerlei modi waarin je telkens weer bloed kunt vergieten op een toffe manier. Hoe de game is kun je binnenkort in onze Mortal Kombat 11 review lezen.

  Mortal Kombat 11

  Verkijgbaar vanaf 23 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.