Game of Thrones Season 8 Episode 1 breakdown - De belangrijkste info op een rij

Article
donderdag, 18 april 2019 om 11:49
game of thrones season 8 episode 1 breakdown de belangrijkste info op een rij 149700
Het allerlaatste langverwachte seizoen van Game of Thrones is deze week in première gegaan. Met Game of Thrones Season 8 Episode 1, ‘Winterfell’ is het laatste seizoen eindelijk van start gegaan. De ongeveer 60 minuten-tellende aflevering is een waar genot om naar te kijken. Lees hier de belangrijkste gebeurtenissen uit de eerste aflevering (Spoiler Alert!).

10. Nieuwe opening

We starten onze breakdown van Game of Thrones Season 8 Episode 1 met de nieuwe opening. Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat het nieuwe seizoen van Game of Thrones is begonnen. Vol verwachting hoor je de intro-muziek beginnen en de eerste beelden starten. Wat opviel is dat het intro compleet verandert is. Maak je geen zorgen, de iconische muziek is hetzelfde gebleven.
Het intro maakt plaats voor veel veranderingen die je ook in onze Game of Thrones season 8 opening special kunt lezen. Zo zijn er nieuwe inscripties aanwezig, krijgen we een goed beeld van de Iron Throne en wordt het strijdtoneel van dichtbij getoond.
149701

9. Ned Umber sterfscene

Een van de ondersteunende personages in Game of Thrones heeft zijn bloederige eind gevonden in Season 8 Episode 1. Ken je Ned Umber nog? Hij werd het hoofd van House Umber nadat zijn familie is gestorven tijdens de Battle of the Bastards. Aan het begin van aflevering 1 zegt Jon Snow dat hij terug naar zijn thuis moet reizen om meer paarden te regelen voor het grote gevecht wat gaat komen.
Tijdens de gehele aflevering zien we eigenlijk niets meer van Umber, maar op het einde krijgen we ijzige beelden van hem. In zijn thuis, waar ieder ander is afgeslacht zien we hem aan de muur genageld, omringd door afgehakte armen en benen. We zien hem in een White Walker veranderen, waarna hij wordt gestoken door een vurig zwaard.
149702

8. De Stark reünie

Als het één ding is waar Game of Thrones Season 8 Episode 1 genoeg aan had, waren het wel reünies. De grootste en meest belangrijke hiervan was wel de reünie van de familie Stark. Aan het begin van de aflevering zien we namelijk Jon Snow samen met Daenerys en haar leger Winterfell in marcheren. Natuurlijk zijn er een aantal familieleden die daar op zich wachten.
Zo ziet Jon Snow Sansa, Bran en Arya terug. Ook is Tyrion Lannister meegereisd, die zijn uitgehuwelijkte vrouw Sansa ziet. Ergens er tussendoor krijgen we ook een emotionele hereniging tussen Sam en Jon.
149703

7. Jon Snow op een draak

Naast een gigantisch leger van Unsullied en Dothraki brengt Daenerys ook 2 volgroeide draken met zich mee. Tragisch is het wel, aangezien zij er eerst drie had, maarja de Night King moest zich hier weer mee bemoeien. Natuurlijk weet iedereen die niet onder een steen leeft al dat Jon Snow eigenlijk familie is van Daenerys en misschien is dat de reden waarom de draken hem niet op slag hebben gecremeerd.
In Game of Thrones Season 8 Episode 1 zien we Jon Snow voor de eerste keer op de rug van een van de draken. Net als ondergetekende in een achtbaan schijt Jon zeven kleuren wanneer de draak snoekduiken maakt en hier en daar een kurkentrekker doet.
149704

6. Daenerys wordt niet geaccepteerd in Winterfell

De verschijning van Daenerys in Winterfell wekte niet echt een goede indruk bij de inwoners. De mensen van Winterfell vertrouwen niet snel iemand die ze niet kennen en Daenerys is geen uitzondering. Nu helpt het wel dat Jon Snow en Daenerys heel hecht zijn, mede omdat zij boem boem-dingen hebben gedaan, maar het vertrouwen van Winterfell moet zij nog verdienen.
Zelfs Sansa is achterdochtig over Daenerys. Heeft ze wel de goede bedoelingen? En steelt ze Jon niet weg van zijn eigen familie? We gaan erachter komen tijdens het vervolg van Game of Thrones seizoen 8.
149705

5. Cersei geeft opdracht tot moord

In Game of Thrones Season 8 Episode 1 zien we veel van het Noorden, maar de Lannisters zien we maar amper terug. We zien vooral Cersei in King’s Landing, waar zij weer wat geniepige plannetjes aan het beramen is. Zo geeft zij aan Bronn de opdracht om af te reizen naar Winterfell om Tyrion en Jaime te vermoorden.
Het wapen wat hij hiervoor krijgt heeft een bittere familiegeschiedenis en het Cersei wilt hiermee een of andere boodschap overbrengen. De kruisboog die Bronn krijgt heeft Tyrion namelijk gebruikt om hun vader Tywin Lannister te vermoorden terwijl hij op de wc zit.
149706

4. Hereniging van Jaime en Bran

In Game of Thrones Season 8 Episode 1 is er zelfs ruimte om een knipoog te doen naar de allereerste aflevering van de serie. Hierin zien we Jaime en Cersei rampetampen, maar niemand wist natuurlijk nog dat zij dit af en toe deden. Spijtig genoeg kwam Bran hier wel achter, nadat hij de toren beklom waar dit tafereel zich afspeelde.
Jaime smeet hem naar beneden, waardoor hij kreupel is geworden. De allerlaatste scène van Season 8 Episode 1 is dan ook een hereniging van deze twee personages. Wat er in het hoofd van Jaime rond gaat weten we niet, maar zijn blik zegt al genoeg.
149707

3. Het nieuwe wapen van Arya

In Game of Thrones Season 8 Episode 1 wordt Arya herenigt met haar crush Gendry, waarna zij aan hem vraagt om een wapen te maken. We krijgen kort het wapen te zien wat haar waarschijnlijk gaat helpen in de strijd tegen de White Walkers. Het lijkt erop dat het een soort speer zal gaan worden die uit elkaar kan worden gehaald.
Aan de ene kant zien we een punt van Dragon Glass, waar je White Walkers mee kunt vermoorden. Waarschijnlijk zal het een hybride worden tussen speer en dolk, twee wapens waar we Arya al vaker mee zien vechten.
149708

2. De afkomst van The Night King

Een van de hints die we uit Game of Thrones Season 8 Episode 1 kunnen halen is waarschijnlijk de afkomst van The Night King. Weet je nog dat we eerder in deze special het hadden over Ned Umber? Als je de eerste aflevering van seizoen 8 hebt gekeken kun je je misschien herinneren dat hij in de fik werd gestoken.
De armen en benen rondom hem vlogen ook in de fik, wat een opvallend tafereel was. De vlammen waren namelijk in de vorm van het logo van House Targaryen. Nu weten we dat de White Walkers dit hebben gedaan en dit is dan ook een hint dat de Night King ook een Targaryen is. Natuurlijk is dit speculatie, maar het zou zomaar eens kunnen.
149712

1. Jon Snow komt achter zijn herkomst

Game of Thrones Season 8 Episode 1 onthuld een groot geheim aan Jon Snow. Iedere kijker wist natuurlijk al dat Jon Snow eigenlijk een targaryen is, maar hijzelf vond het nodig om met zijn familielid het bed in te duiken. Wat zou hij hiervan vinden als hij hier achter komt?
Dat is dus precies wat er gebeurt in de eerste aflevering van seizoen 8. Sam confronteert hem en brengt hem dit nieuws. Verslagen en vol verwarring reageert hij hierop. ‘O god, ik heb het met mijn nicht gedaan.’ Aangezien Jon Snow dus de echte troonopvolger is zijn we benieuwd hoe hij dit zal gaan vertellen aan Daenerys.

Wat nu na Game of Thrones Season 8 Episode 1?

In de tweede aflevering zullen we waarschijnlijk meer gaan zien van de relatie tussen Daenerys en het volk van Winterfell. Zullen ze haar toch accepteren als koningin? Of steekt Jon Snow hier een stokje voor als hij toch vertelt dat hij ook een targaryen is? De eerste teaser van Game of Thrones Season 8 Episode 2 is online te zien.