Disney+ series - 10 series om naar uit te kijken op Disney's nieuwe streamingdienst

  Disney’s nieuwe streamingdienst kreeg onlangs een volledige onthulling. Hoewel we voor Nederland nog geen releasedatum hebben is er zoveel content bekend gemaakt we evengoed enthousiast zijn over wat er gaat komen. Dit zijn de 10 Disney+ series waar wij het meest naar uitkijken.

  Disney

  10. Pixar shorts

  Eigenlijk zijn Pixar shorts geen serie, maar het lijkt genoeg om ze op de lijst te zetten. Waarschijnlijk heb je er al eens een gezien: de korte films van Pixar worden vaak voor hun grote films in de bioscoop vertoond. Helaas zijn deze shorts vaak beperkt beschikbaar buiten hun originele vertoning in de bioscoop. Tot op heden kun je veel shorts alleen terugkijken op collecties met meerdere shorts.

  Daar komt verandering in met Disney+. Alle korte films van Pixar die in de bioscoop vertoond zijn zullen vanaf dag één te zien zijn op de streamingdients. Is er één die je veel leuker vindt dan de rest, of wil je ze allemaal een keer zien zonder ze te hoeven kopen? Dan zit je bij Disney+ goed!

  Marvel Studios

  9. The Falcon and the Winter Soldier

  Er zijn erg veel personages in het Marvel Cinematic Universe. Zoveel dat veel ervan in de films maar weinig aandacht kunnen krijgen. Disney+ biedt hier een uitkomst: er komen meerdere korte Disney+ series over secundaire MCU-personages (en ja, ze staan allemaal op deze lijst). Eén daarvan zal over The Falcon en The Winter Soldier gaan.

  Wat deze vrienden van Captain America samen allemaal gaan meemaken moet nog blijken. De serie is nog in productie, en er zijn geen beelden of plotdetails naar buiten gebracht. De serie moet binnen een jaar na lancering van Disney+ op het platform beschikbaar zijn, dus lang hoeven we waarschijnlijk niet te wachten.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  8. Rogue One prequel

  Met alle aandacht die er tijdens Star Wars Celebration was voor The Mandalorian is het je vergeven als je even vergeten was dat dat de eerste van meerdere Star Wars Disney+ series zal zijn. Een ander serie die in de maak is zal in tegenstelling tot The Mandalorian gaan over personages die we al kennen. Namelijk Cassian Andor en K-2SO.

  De serie wordt wel beschreven als een spionagethriller. Geen onlogische beschrijving, aangezien spionage een belangrijke taak voor Cassian was binnen de Rebel Alliance. Wat voor missies we te zien krijgen is een raadsel, maar we sluiten een eerste ontmoeting tussen Cassian en K-2SO niet uit. Misschien is er zelfs nog wat meer over de Death Star...

  7. Verschillende documentaireseries

  Naast de vele fictieseries die in de maak zijn komen er ook non-fictie Disney+ series. Het lijkt erop dat veel daarvan zullen gaan over Disney’s eigen projecten, maar dat hoeft geen minpunt te zijn. Voor filmliefhebbers zou er genoeg te zien zijn als alle non-fictie Disney+ series over het bedrijf zelf zouden gaan.

  Gelukkig zijn er ook documentaires die een bredere focus hebben in de maak. Zo zal Disney ongetwijfeld naar voren komen in Cinema Relics: Iconic Art of the Movies, maar zal er waarschijnlijk ook aandacht zijn voor andere films. En dan is er nog de mysterieuze maar intrigerende titel The World According to Jeff Goldblum. Nieuwsgierig zijn we in ieder geval.

  Marvel

  6. WandaVision

  Om weer terug te komen op Marvel personages die helaas weinig tijd in de spotlight krijgen hebben we Scarlet Witch (rechts op de foto) en The Vision (niet afgebeeld). Hoewel beide personages bijzonder belangrijk zijn in Age of Ultron, en het feit dat de Mind Stone vastzit aan Vision een plotpunt is in Infinity War (spoilers?), bevinden ze zich nog altijd op de achtergrond van de andere Avengers.

  Gezien de titel lijkt deze Disney+ serie vooral in te gaan op de romantische relatie tussen Wanda en Vision. Dat zal hun personages flink verrijken, maar het blijft natuurlijk een superheldenserie. We verwachten dan ook de nodige actie, al was het alleen maar om onze aandacht vast te houden tussen alle romantiek door.

  Marvel

  5. Hawkeye

  Hawkeye is al een Avenger sinds het ontstaan van het team. Toch verschijnt hij eigenlijk vooral in ensemble-films. En terwijl Scarlet Witch haar eigen film krijgt moet Hawkeye het qua character develpment tot dusver doen met die paar scènes in Age of Ultron met zijn familie.

  Het lijkt erop dat Hawkeye weer wat verder uitgediept wordt in Endgame. Dat vinden wij natuurlijk niet genoeg. Dat één van de Disney+ series die ontwikkeld wordt over onze boy Clint gaat is dan ook meer dan welkom. Hopelijk krijgen we met deze serie een goed idee van waarom Hawkeye een onmisbare Avenger is.

  Disney/Pixar

  4. Monsters at Work

  Monsters Inc. is natuurlijk een klassieker. En zoals wel vaker met Pixar klassiekers die geen Toy Story heten gaat het niet hard met vervolg en prequel films. Gelukkig zijn er andere manieren om nieuwe verhalen te krijgen van onze favoriete personages. Zoals bijvoorbeeld Disney+ series.

  Monsters at Work zal zich afspelen na de originele Monsters Inc., en volgt het monster Tylor Tuskmon. Hij hoopt ooit met Mike en Sulley te mogen werken. Waar de serie verder over gaat moet nog blijken, maar we verwachten dat het op zijn minst vermakelijk wordt.

  Marvel

  3. Loki

  In tegenstelling tot de andere Marvel personages die hun eigen serie krijgen is Loki niet bepaald onderbelicht. Als terugkerend schurk (en sinds kort held) heeft hij genoeg tijd in beeld gehad dat we hem intussen een beetje kennen. Toch blijft zijn geschiedenis interessant.

  Deze Disney+ serie komt pas in het tweede jaar van de dienst uit, dus het zal nog wel even duren voor we meer horen. We verwachten in ieder geval geen beelden tot 2020. Tot die tijd zijn wij benieuwd wat Marvel nog wil vertellen rondom Loki.

  The Muppets Studio

  2. Muppets Live Another Day

  Wie kent de Muppets niet? Ondanks het grote succes van de originele Muppet Show en de vele films wil het met een terugkeer naar televisie niet echt lukken. In 2015 en 16 was er een poging met The Muppets, een mockumentary-achtige benadering. Deze serie werd helaas na één seizoen stopgezet.

  Gelukkig zijn de Muppets geliefd genoeg om voorlopig niet voorgoed te stoppen. Er is dan ook een Disney+ serie in ontwikkeling. Disney heeft nog geen beoogde release voor deze serie, dus het zal nog wel even duren. Toch kunnen we niet wachten tot we onze favoriete kikker eindelijk weer terugzien.

  Lucasfilm

  1. The Mandalorian

  Nummer één op de lijst met Disney+ series om naar uit te kijken is, hoe kan het ook anders, The Mandalorian. We hebben op Star Wars Celebration veel gehoord over deze serie, en het was allemaal even veelbelovend. Voor wie sceptisch was over live-action Star Wars tv een mooie opsteker.

  De serie gaat over een Mandalorian (die nog altijd geen andere naam lijkt te hebben), die vijf jaar na Return of the Jedi werkt als premiejager. Waar het verder over gaat zullen we in Nederland helaas wat langer moeten afwachten dan in Amerika. Wij zijn alvast bezig met het samenstellen van een spoiler-survivalkit, en we raden aan dat jullie daar ook aan beginnen.

  Welke Disney+ series ga jij kijken?

  Heb je belangstelling voor Disney+? Er komen veel series, en het lijkt erop dat een paar potentiële hits tussen zitten. Naar welke Disney+ series kijk jij het meeste uit? Laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.