Allereerst een waarschuwing voor wie de eerste aflevering van Game of Thrones season 8 nog niet gezien heeft. Dit artikel bevat spoilers voor de eerste aflevering van seizoen 8. Met de gepaste waarschuwing uit de weg is het nu tijd om de aanwijzingen voor het komende seizoen uit de Game of Thrones season 8 opening op een rijtje te zetten!

Nieuwe route, ander perspectief

In één oogopslag wordt duidelijk gemaakt in dat de Game of Thrones season 8 opening een ander perspectief dan normaal volgt. In plaats van dat alle grote plaatsen uit de serie van bovenaf wordt aangedaan, volgt de camera nu een specifieke route. Vanuit het eerstepersoonsperspectief lijkt de camera een route te volgen die het pad van de White Walkers duidelijk maakt. Vanaf de gebroken ijsmuur zijn de kille White Walkers op pad richting het zuiden met als eerste stop: Last Hearth.

Het einde van de aflevering laat dan ook goed zien hoe het familiekasteel van de Umbers ten prooi is gevallen aan de ondoden en dat precies op het moment dat de jongeheer Ned Umber thuis kwam. We zagen hoe hij werd opgehangen aan de muur om een mysterieus symbool te vormen en hoe Ned een ijzige schreeuw losliet voordat hij werd verbrand. Het moge duidelijk zijn dat Last Hearth gevallen is.

De grote aanwijzing is hier te vinden in het detail van de Game of Thrones season 8 opening. Langzaam maar zeker zien we hoe de vloer van aarde naar ijs verandert en dat is een teken dat de White Walkers hebben overgenomen. De volgende stop, als we de opening mogen geloven, is Winterfell met als eindstation King’s Landing.