Fortnite Season 5 verwachtingen - Nog even en het is zover!

  Het vijfde seizoen van het populaire videospel Fortnite staat al bijna voor de deur. Nog even en we gaan weten wat het nieuwe seizoen allemaal te bieden heeft. Dit zijn enkele van onze Fortnite Season 5 verwachtingen om naar uit te kijken.

  Momenteel verschijnen en verdwijnen er heel veel dingen uit Fortnite. Het lijkt dat Epic Games er veel aan doet om alvast het begin van het vijfde seizoen te teasen. Er zijn al veel aanwijzingen die ruimte geven tot speculatie over het nieuwe seizoen.

  Tijdreizen

  Het lijkt aannemelijk dat tijdreizen een rol gaat spelen binnen Fortnite. Een raket heeft eerder een enorme scheur achtergelaten in de lucht, waardoor het lijkt alsof er een scheur is gecreëerd tussen tijd en ruimte. Het verscheuren van de tijd is een populair thema in science-fiction. Het wekt een beetje associaties bij televisieseries als Dr. Who, waarin tijdreizen ook een grote rol speelt.

  Er wordt op dit moment door de community heel veel gespeculeerd dat tijdreizen een belangrijke rol gaat spelen. Uiteindelijk zullen we tot het nieuwe seizoen moeten wachten voor we zeker weten of dit gebeurd, maar veel Fortnite spelers zouden dit een leuk idee vinden.

  Verhaal rond scheur in de lucht

  Eén ding is in ieder geval zeker: er is iets met die scheur in de lucht. Die raket heeft niet voor niets een scheur gecreëerd en Epic Games heeft dus plannen om het verhaal rondom dit gebeuren uit te breiden. Natuurlijk blijft het gissen op welke manier dit gaat gebeuren, maar het zou bijzonder gek zijn als seizoen 5 niks mee zou nemen van deze gebeurtenis.

  Uiteindelijk is het ook aannemelijk dat deze nieuwe plannen weer nieuwe vraagtekens opwekken. Een goed verhaal beantwoord vragen die daarvoor ontstonden, maar laat ook weer nieuwe vragen ontstaan. Op die manier blijf je in ieder geval geboeid om opnieuw dingen te blijven ontdekken. Wellicht dat met deze gebeurtenis de start wordt gemaakt van wat meer verhaal in Fortnite.

  Een nieuwe map

  Er zijn ook verwachtingen dat het nieuwe seizoen een compleet vernieuwde map gaat brengen. Eerder verdwenen heel veel items uit Fortnite op mysterieuze wijze en verschenen deze ook als een reclamestunt in de echte wereld. Grappig genoeg heeft Epic Games nog geen enkele duidelijkheid gegeven waarom dit gebeurt, maar het is aannemelijk dat er in het nieuwe seizoen meer dingen van de map verdwijnen en mogelijk ook nieuwe dingen ervoor in de plek komen.

  Daarnaast zijn er geruchten dat er een compleet nieuwe map aankomt. Door datamining zijn er aanwijzingen dat er mogelijk een nieuwe map komt die een woestijnthema zal hebben. Bij eerdere updates ging de map al op de schop, maar een compleet nieuw speelveld zou nog leuker zijn.

  Een vernieuwde Battle Pass

  Een ding is in ieder geval al bevestigd: er komt een nieuwe Battle Pass aan. Dit is ondertussen vaste kost bij bij Epic Games, want we zagen dit fenomeen eigenlijk al bij elk seizoen terugkomen. Hierdoor kunnen Fornite-spelers dus weer een flinke tijd vooruit, want dit was ook het geval bij eerdere ervaringen met de Battle Pass.

  Verwacht dus weer een heleboel nieuwe wapens, skins en andere dingen om je personage mee te personaliseren. Uiteindelijk moet dit ervoor gaan zorgen dat de ervaring van Fortnite toch weer wordt uitgebreid met veel nieuwe verrassingen en challenges. De toekomst moet leren welke dit worden, maar in ieder geval klinkt het vooralsnog allemaal als positief nieuws voor de doorgewinterde Fortnite-spelers.

  Fortnite Season 5 verwachtingen: PlayStation 4 Crossplay?

  De kansen zijn klein, maar je kunt het altijd blijven hopen: crossplay tussen PlayStation 4 en de andere consoles. Op het moment wil Sony geen crossplay met Nintendo en Microsoft. Hierover hebben wij eerder ook al een uitgebreide special geschreven die duidelijk maakt hoe bij Sony Crossplay de vork in de steel steekt.

  In ieder geval zal het veel fans erg blij maken als er crossplay wordt toegestaan. Momenteel ervaren laaiende spelers het nog wel eens alsof hun game met een Sony-virus is besmet. Op het moment dat je het spel op een PlayStation 4 hebt gespeeld, kun je namelijk alle voortgang niet meenemen naar andere versies van het spel. Andersom kun je wel gemakkelijk samen spelen tussen Xbox One, mobiel, PC en Switch.

  Het vijfde seizoen gaat op donderdag 12 juli van start om 10.00 's ochtends.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.