Fortnite Nintendo Switch release - Waarom je die zou moeten spelen

Article
dinsdag, 19 juni 2018 om 12:35
xgn google image
Nadat Fortnite al zo'n beetje elke denkbare console domineerde, is het nu ook tijd om naam te maken op de Nintendo Switch. Opnieuw pak je de wapens in je handen. Dit zijn de redenen waarom je de Fortnite Nintendo Switch release zou moeten spelen.
Fortnite Switch werd aangekondigd na de Nintendo E3 persconferentie. Sindsdien is het spel gratis beschikbaar in de eShop. Je kunt nu nog aan de slag met het spel!

Echt geen cent betalen

Dit is dan ook per direct de eerste reden waarom je Fortnite op de Nintendo Switch een kans moet geven. Je kunt het spel heel gemakkelijk op je systeem downloaden en vervolgens ga je binnen mum van tijd aan de slag. Houd je portemonnee maar lekker in je zak want het enige wat je te verliezen hebt is tijd die je anders in een andere game had gestoken.
In ieder geval kun je voor die nul euro dat dit spel kost natuurlijk niet moeilijk doen. Als het spel niets is kun je het met hetzelfde gemak weer van je console verwijderen. Maar de kans dat je dit wilt is klein, want eerder heeft Fortnite al op andere platforms bewezen een erg populair en gewild spel te zijn. Dit is ook niet anders voor de Nintendo Switch release.
134247

Overal gamen met de Fortnite Nintendo Switch release

Deze release biedt zelfs enkele voordelen ten op zichte van andere systemen.
In tegenstelling tot de andere consoles versies kun je met Fortnite Switch namelijk de game op zo'n beetje elke plek die jij je kan indenken spelen. Toevallig even een potje Battle Royale tijdens de pauze van je werk, waarom niet? Zolang je toegang hebt tot de plaatselijke wifi kun jij naar hartelust proberen om de last person standing te worden in de Battle Royale.
Via de Switch is het door de draagbaarheid ook makkelijker om andere mensen kennis te laten maken met het spel. Als ze vragen wat je nu eigenlijk speelt duw je gewoon die console in hun handen en laat je ze even spelen. Mensen over de vloer krijgen om het spel uit te proberen is moeilijker. In ieder geval overtuig jij zo ook mensen om het spel te spelen, waardoor je elke speelsessie nu met jouw favoriete game-maatjes kunt doorbrengen.
134248

Altijd de controlle

Daarnaast is het gewoon fijn om zo'n draagbaar spel overal fijn te kunnen besturen.
Nu heb je natuurlijk ook al de draagbaarheid van de mobiele versie, maar het voordeel is hier dat je het spel ook met fatsoenlijke controls kunt spelen. Je bent niet meer afhankelijk van virtuele knoppen die gewoon lomp op je beeldscherm worden geplakt. Hier heb je de circle pad en andere comfortable knoppen die je gewoon van de Nintendo Switch gewend bent.
Hierdoor speelt het spel ook per direct een stuk makkelijker dan op de iPad bijvoorbeeld het geval is. Je zult merken dat je een stuk sneller kunt reageren als iemand op je probeert te schieten. Ook wissel jij een stuk sneller van wapens en geef jij met hetzelfde gemak toch even één of twee head shots meer. Zo kun je opscheppen dat jij toch net even betere skills hebt binnen Fortnite dan die vriend die het al sinds release op zijn iPad speelt.
134249

Crossplay zolang Sony niet meedoet

Het grote voordeel van de Nintendo Switch versie is ook dat deze crossplay ondersteunt met andere systemen. Als jouw vrienden een iPad, PC of Xbox One hebben, dan zijn ze niet plots verplicht om een Switch te kopen. Ze kunnen gewoon samen met jou gamen. Verder kan jij zelf ook on the go gewoon je Nintendo Switch gebruiken, om via hetzelfde account thuis bijvoorbeeld op de Xbox One verder te gaan met het spelen van Fortnite.
Het enige addertje onder het gras is Sony. Wanneer je jouw Fortnite account ooit op een PlayStation 4 hebt gebruikt, dan moet je een nieuw account aanmaken. Sony wil namelijk niet meewerken aan de crossplay tussen al deze systemen, zelfs al is het al duidelijk dat dit technisch gewoon mogelijk is. Andere partijen werken momenteel al wel mee aan crossplay binnen deze epische cartoony shooter.
134250

Wat Splatoon 2 niet biedt

Fortnite Switch is één van de weinige spellen die voice chat ondersteunt. Een update moet dit mogelijk maken. Fortnite loopt hierin voor op de games van Nintendo zelf, welke geen directe voice chat ondersteunen. Wil je namelijk in Splatoon 2 bijvoorbeeld met je teamgenoten overleggen, dan voer je het overleg via een externe applicatie op je mobiel.
Gelukkig pakt Fortnite Switch het vele malen beter aan. Je moet immers in te veel andere spellen naast de console ook nog eens constant je mobiel aan hebben staan om je tactieken met anderen te bespreken. De app voegt dan weinig toe omdat er veel beter communicatiemiddelen zoals Google Hangouts, Skype of Whatsapp bestaan.

Speel jij al Fortnite op de Switch?

Door deze redenen hoeft Fortnite niet onder te doen aan de andere consoles. Het spel ziet er grafisch dan wat minder uit dan bijvoorbeeld op de Xbox One, maar uiteindelijk biedt Fortnite op de Nintendo Switch voldoende om je urenlang bezig te houden. Jij en je vrienden hoeven je in ieder geval niet te vervelen. De hype waar mensen al tijden naartoe leefden sinds de Nintendo Switch versie leek te zijn gelekt, is in ieder geval nu waargemaakt.