Beste Indies E3 2018 - Klein maar toch fijn

  Ook de kleintjes in de game-industrie proberen hun naam te maken bij de E3. Voor flink wat indies is dit ook gelukt. Dit zijn zeker de beste indies E3 2018.

  De titels op deze lijst zijn eens wat anders dan al die triple A-titels die er voorbij zijn gekomen tijdens de E3. Maar wie het kleine niet eert, die het grote niet weerd. De titels staan niet op volgorde van tof naar echt gaafste.

  Overcooked 2

  We starten de lijst beste Indies E3 2018 met dit veelbelovende kookspel.

  Een van de grotere indie aankondigingen was nog wel Overcooked 2. Word de beste kok in dit chaotische co-op spel waarbij je samen moet werk om zo geordend mogelijk in al die chaos de beste maaltijd te bereiden. Terwijl de één zijn handen vies maakt aan de afwas, staat de ander de hamburgers te bakken in de pan.

  Als dit spel een beetje vergelijkbaar wordt met het eerst deel, dan kun je een paar lastige levels verwachten waarin je er alles aan moet doen om snel die maaltijd af te leveren. Je kunt dit spel in ieder geval niet spelen zonder alles goed te managen. Bakken, barbecuen, koken, sla en tomaten snijden, je doet het allemaal binnen een zo kort mogelijk tijd.

  Overcooked 2 wordt vooralsnog een Nintendo Switch exclusieve titel.

  Cuphead DLC tussen beste Indies E3 2018

  Tijdens de Microsoft E3 conferentie werden we toch even flink verrast met een nieuwe aankondigingen. Waar het eerst nog even leek of er misschien een nieuwe game van Cuphead uitkwam, bleek het uiteindelijk om DLC te gaan.

  Toch is deze DLC opgenomen in deze lijst omdat de downloadbare content erg uitgebreid lijkt te gaan worden. Met deze DLC kun je aan de slag met het nieuwe speelbare karakter Ms. Chalise. Ook komen er weer een lading aan nieuwe eilanden, wapens, charms en Ms. Chalices nieuwe vaardigheden die alleen dit personage kent.

  Cuphead is een Microsoft exclusieve indie die maar liefst een 8.5 wist te scoren in onze Cuphead review. Deze game zit vol met humor en maakt een dikke knipoog naar de jaren '30 cartoonstijl. De game wordt in de review de koning van de ironie genoemd, dus deze DLC mag echt niet ontbreken op de lijst beste Indies E3 2018.

  Tunic

  Fans van The Legend of Zelda kunnen straks mogelijk ook wel genieten van Tunic. Deze indie doet namelijk qua gameplay heel erg denken aan de ouderwetse avonturen van Link. Dit keer kruip je in de huid van een vos die een groot avontuur gaat beleven.

  De game werd aangekondigd tijdens de E3 2018. We zagen eerder al gameplaybeelden tijdens de Microsoft E3 conferentie. Dezelfde trailer vind je bovenaan deze pagina terug, zodat jij ook een beeld kan krijgen wat Tunic ons straks te bieden heeft.

  Deze in die komt naar Xbox One en PC via Steam.

  Ori and the Will of the Wisp

  Uiteindelijk hoort Ori and the Will of the Wisp ook in dit lijstje met beste E3 2018 indies thuis. Deze titel moet het sprookjesachtige vervolg worden op de Microsoft exclusieve titel Ori and the Blind Forest. Deze game werd eerder met een 8.5 onthaald in de Ori and the Blind Forest review en wist voor een indie redelijk wat mensen te betoveren.

  In de Ori and the will of the Wisp hand-on krijg je al wat ervaringen mee die XGN.nl heeft opgedaan tijdens E3 2018 al kort heeft gespeeld. De game zal vergelijkbaar worden met het goed ontvangen eerste deel. Opnieuw mag je de betoverende wereld ontdekken die achter het woud van Nibel ligt. Als de White Guardian Spirit Ori zal je tijdens je reis de nodige problemen ervaren en het is aan jou om die te overwinnen.

  Vanaf 2019 lijkt het genieten geblazen met deze game op PC.

  Trover Saves the Universe

  Ook kunnen we een titel verwachten van de co-creator van Rick en Morty: Justin Roiland. Het gaat hier om Trover Saves the Universe, een game die een flinke dosis humor beloofd.

  Tijdens de E3 werd al een trailer getoond. Hierin zagen we een mannetje in bad zitten. Dan begint hij plots tegen je te praten en zet laat hij met de droogste stem die jij je kan indenken wat deze game allemaal kan gaan tonen. Ondertussen zapt die langs verschillende scenes uit de game via de televisie die naast zijn bad staat.

  We leren dat het niet slim is om een televisie bij je bad te laten staan. De televisie valt in het bad en dan moet al snel het noodnummer van deze galaxy worden gebeld: 711.

  Trover Saves the Universe staat gepland voor de PlayStation VR. Het is niet bekend of de game ook zonder VR speelbaar is op PlayStation 4.

  Session

  De laatste van de beste Indies E3 2018 op de lijst is Session.

  Uiteindelijk werd tijdens de E3 ook de indie Session aangekondigd. De game moet de pijn gaan verzachten voor mensen die al een flinke tijd op een vierde deel van Skate wachten. Session wordt namelijk een spirituele opvolger op deze skateboardgame.

  In Session zal je de nodige stunts uitoefenen op je skateboard. Uiteindelijk kun je zo de straten onveilig maken op Xbox One en PC. De game werd getoond tijdens de afgelopen Microsoft E3 2018 persconferentie. Echt gameplay werd er nog niet getoond, maar de beelden van E3 gaven al wel een impressie wat voor een game het gaat worden.

  Bovenaan de pagina vind je de trailer die werd getoond tijdens E3.

  Ori and the Will of the Wisps

  Verkijgbaar vanaf 11 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.