5 redenen waarom je Peaky Blinders seizoen 5 moet kijken!

Article
dinsdag, 15 oktober 2019 om 15:18
De Peaky Blinders zijn terug en groter dan ooit. De mannen in nette pakken en vrouwen in lange jurken zitten in seizoen 5 weer gekluisterd aan de onderhandeltafel en de onderlinge spanningen lopen hoog op. Dit zijn 5 redenen waarom je Peaky Blinders seizoen 5 moet kijken.

5. Kleine tijdsprong

Aan het einde van het vierde seizoen zagen we hoe Tommy Shelby grootse plannen had om de politiek in te gaan. De grote man achter de Peaky Blinders wil meer en meer en aan het begin van seizoen 5 wordt er een kleine tijdsprong vooruit gemaakt.
In Peaky Blinders seizoen 5 zien we dat de machtsspelletjes van Tommy niet alleen in de criminaliteit werken, maar ook in de politiek. Hij heeft een grote naam binnen het Lagerhuis en wordt gezien als een belangrijke aandeelhouder in het groeiende socialisme. Hiermee wordt een extra laag aan de serie toegevoegd.
peaky blinders 1f1627300393

4. Diepgaander dan ooit

Met deze politieke spelletjes inbegrepen is Peaky Blinders seizoen 5 diepgaander dan de vier voorgaande seizoenen. Het is niet dat we Tommy nu alleen maar in het Lagerhuis zien, maar die scènes geven wel een bepaalde diepgang aan het verhaal.
De Peaky Blinders zijn niet meer dat kleine groepje uit Birmingham dat in de problemen komt door de paardenraces te manipuleren. Nee, ze gooien nu landelijk en internationaal hoge ogen in zowel legale als illegale praktijken. Hierdoor worden de spanningen onderling en tussen andere partijen dramatischer en zeer vermakelijk om te kijken.

3. Nieuwe gevaren

Een nieuw seizoen brengt ook nieuwe gevaren met zich mee. Deze gevaren liggen zowel op het gebied van politiek als op het 'slagveld' daarbuiten op de loer. Het gevaar daarbuiten? De Billy Boys. Deze bende uit Schotland laat niet met zich sollen en heeft het gemunt op de Peaky Blinders.
Het politieke gevaar is het fascisme. Oswald Mosley, gespeeld door Sam Claflin, is het hoofd van the British Union of Fascists. Mosley is gecharmeerd van Tommy Shelby en gaat meerdere keren op bezoek bij hem in het Lagerhuis.
peaky blinders seizoen 5f1571079190

2. IJzersterk geacteerd

Net zoals alle voorgaande seizoenen, wordt in Peaky Blinders seizoen 5 ijzersterk geacteerd. De prestaties van de bekende oude cast is weer van hoog niveau en vermakelijk om naar te kijken. Vooral hoe Paul Anderson het personage weer neerzet is fenomenaal.
Doordat Peaky Blinders seizoen 5 weer uitstekend wordt geacteerd, krijgen we indrukwekkende scènes voorgeschoteld. Ook de al eerder genoemde Sam Claflin zet het personage Oswald Mosley geweldig neer. Al zijn scènes spatten van het scherm af.
Er is zelfs zo goed geacteerd dat het lijkt alsof de cast de hele tijd whisky drinkt, terwijl dit toch continu thee is...
Thomas Shelby 'drinkt' bizar veel!
peaky blinders seizoen 52f1627300074

1. Smaakt naar meer

Waar de vorige seizoenen allemaal werden afgesloten met een zo goed als duidelijk einde, is dat bij Peaky Blinders seizoen 5 niet het geval. Dit seizoen is een opbouw voor wat er komen gaat in de komende seizoenen 6 en 7. Al met al smaakt het dus naar meer.
Ben jij nog niet begonnen aan Peaky Blinders? Bekijk dan onze 5 redenen om Peaky Blinders te kijken. Wanneer je net klaar bent met seizoen 4, bekijk dan eens de trailer van het vijfde seizoen.

Populair Nieuws