Top 5 beste anime van 2019 houden je in de ban!

  Dit jaar zijn we weer gezegend met vele meesterwerken op het gebied van anime. Zo zijn er weer vele nieuwe stijlen en verhalen uitgebracht door bekende studio's. Wij zetten de tien beste anime van 2019 op een rijtje.

  In deze lijst met beste anime van 2019 zetten we de anime op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

  Shingeki no Kyojin Season 3 (Attack on Titan)

  Hoewel dit natuurlijk niet een nieuwe anime is, verdient Attack on Titan seizoen 3 wel de nummer 5 plek. De serie weet dit keer nog beter te presteren dan in seizoen 1. Joewel de hype nu minder is, betekent dat niet dat de kwaliteit ook lager is geworden. De animatie en muziek is werderom goed uitgevoerd en past perfect bij de verschillende scenes.

  De personages hebben dit seizoen tevens allemaal hun eigen moment gekregen om te stralen en dat deden ze ook zeker. Daarnaast komt het verhaal nu eindelijk een beetje bij één, iets waar men al tijden op hoopt. Attack on Titan weet het vrij matige seizoen 2 snel aan de kant te schuiven voor een sterk derde seizoen, wat mogelijk ook met de unieke structuur te maken heeft.

  Seizoen 3 is in twee delen verdeeld. Hierdoor weet de studio ook meer tijd te investeren in belangrijke moment tussen karakters. Zo kunnen wij als kijker een betere band vormen met elk personage. Dit samen met het geweldige verhaal, animatie, muziek en goede voice acting zorgt voor een verdiende vijfde plek.

  Vinland Saga

  Wanneer ben je een echte Warrior? Wanneer ben je een echte Viking? En is het het waard om dood te gaan in strijdt om zo te eindigen in Valhalla? Vinland Saga ziet er misschien uit als een vrij normale anime die laat zien hoe gruwelijk en harteloos de Viking-tijden waren, maar de serie is niet bang deze vragen in je schoot te werpen en je er een tijdje over na te laten denken.

  De makers geven je inzage in de gedachtes van vele krijgers, koningen, slaven en dorpsbewoners. Hun verschillende perspectieven over de wereld en wat juist is en wat niet. Dit gecombineerd met geweldig vechtscenes en goede karakterontwikkeling zorgt voor een goedlopend verhaal waarbij je na elk aflevering smakt naar meer. Het enige wat jammer is dat sommige scenes iets te lang zijn uitgestrekt waardoor de anime het sterke tempo verliest.

  Vinland Saga opent de ogen van vele fans en brengt met zijn gewelddadige show een diepere betekenis. Iets wat vrij moeilijk is om te doen in een show met veel actie en weinig woorden. Dit gekoppeld met geweldige karakters, mooie animatie en historische juiste feiten geeft Vinland Saga de nummer 4 plek.

  Dr.Stone

  Vele zagen het al aankomen, maar ook Dr.Stone hoort thuis in de lijst van top 5 anime van 2019. Dr.Stone speelt met een zeer interessant concept. Wat gebeurt er als de mensheid terug wordt gebracht naar de tijd van de jagers en boeren maar ze houden de kennis die ze nu hebben?

  Zonder je te spoilen kunnen we je vertellen dat je verstrikt raakt in een groot avontuur met de wonderen van wetenschap. Elke aflevering leer je weer een nieuwe manier waarop een voorwerp is uitgevonden en wat voor wonderen iedervoorwerp de wereld in brengt.

  JoJo's Bizarre Adventure Part 5: Golden Wind

  Stands, Mafia en een bizar avontuur. Jojo's Bizarre Adventure staat bekend om zijn aparte stijl, felle kleuren, unieke karakters en verhaal. Is dit een reden om de serie niet te kijken? Totaal niet!

  De aparte stijl zorgt ervoor dat er geen saaie momenten voorkomen in het verhaal, al is het verhaal zelf ook krankzinnig. Jojo's Bizarre Adventure heeft al 4 voorgaande delen gehad die met elk deel steeds beter werden. En ook dit deel weet het record te overtreffen. Er zijn onwijs veel pluspunten om te vertellen dus om alles even kort samen te vatten:

  Hirohiko Araki’s “JoJo's Bizarre Adventures” is een kunstwerk op zichzelf en het feit dat er al 5 delen van zijn is een cadeau voor animefans. Al heb je nog nooit Jojo's gekeken dan raden wij je aan om gelijk te beginnen! De JoJo's nemen je mee op een onvergetelijk gek avontuur die minstens de nummer 2 plek verdient.

  Kimetsu no Yaiba (Demon Slayer)

  Voor vele zal de nummer 1 plek geen verassing zijn. Demon Slayer is revolutionair op het gebied van anime. Niet alleen is het verhaal interessant, maar ook zorgt elke scene ervoor dat je meer van de anime gaat houden. De karakters zijn stuk voor stuk uniek, vol met emotie en perfect uitgewerkt. De animatie is zo mooi dat kunstwerken eruit komen te zien als krabbeltjes van een drie jarige.

  En hoewel Ufotable bekend staat om zijn mooie animatie, is Demon Slayer daar toch weer een stapje erboven op. De hele anime is een mooi geheel dat je binnen een paar dagen gekeken hebt. Elke aflevering zal je de neiging geven om naar de volgende te gaan. Maar wat Demon Slayer onderscheidt van de rest is wat Demon Slayer meest uitmaakt.

  Elke anime heeft een moment om zichzelf onsterfelijk te maken. De ene kan een goede soundtrack hebben en de ander een interessant verhaal. Soms kunnen er anime tevoorschijn komen die het allebei hebben maar er is tot op heden geen anime geweest die in 1 aflevering alles perfect heeft gedaan. Aflevering 19 van Demon Slayer staat nu al bekend als een van de beste afleveringen in anime te zijn van de afgelopen jaren.

  Zonder te spoilen kunnen wij je vertellen dat vele mensen aan het janken en juichen waren aan het einde van de aflevering. Mensen over de hele wereld begonnen massaal hun emoties te delen tot het punt dat Demon Slayer trending raakte als nummer 1 op Twitter in meerdere landen. Het feit dat Demon Slayer kijkers over de hele wereld weet te raken op zo'n emotionele manier verdient de nummer 1 plek op deze lijst.

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 12.00 en 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.