Destiny 2 co-op details - Een overzicht van alle mogelijkheden

Article
vrijdag, 15 september 2017 om 13:45
xgn google image
Alhoewel Destiny 2 geen totale wereld van verschil is in vergelijking met zijn voorganger, kan het nooit kwaad een aantal aspecten extra aandacht te geven. Deze Destiny 2 co-op details is hier een belangrijk voorbeel van. Een spel waarin samenwerking een belangrijke rol vervult, moet optimaal benut worden.
Het kan haast niet dat de release van Destiny 2 je ontgaan is. Miljoenen spelers slaan de handen ineen om intergalactisch tuig naar het hiernamaals te sturen. De Destiny 2 co-op details vind je, tezamen met de plus- en minpunten, op deze en de volgende pagina’s.

Destiny co-op details

Offline: Nee
Online: Ja
Coöperatieve campagin: Ja (3 spelers)
Competitieve multiplayer: Ja
Player versus Player: Ja (8 spelers)
Drop- in drop out: Ja
Lobby: Ja

Doet ons denken aan:

117998

Destiny 2 co-op details – Pluspunten

Het universum met behulp van anderen redden is vaak leuker dan dat je in je eentje op pad moet. Vooral met een game als Destiny 2 zal je blij zijn dat er een uitgebreide multiplayer functieaanwezig is. Op deze pagina vind je de aspecten die Bungie goed heeft uitgevoerd.
Ten eerste werkt het drop-in drop-out systeem erg effectief en snel. Als je met iemand anders mee wilt spelen, hoef je in het vriendenmenu alleen maar de desbetreffende persoon te selecteren. Binnen ongeveer een minuut sta je naast hem of haar om samen diens activiteit te voltooien. Hieronder vallen normale missies, publieke activiteiten en het doorkruisen van diverse wereldmappen.
Een ander voordeel van de co-op is dat het spel veel interessanter wordt naarmate je met meer spelers aan de slag gaat. De focus ligt hier vooral bij communicatie en plezier. Dit kan ook in de vorm van de welbekende emotes waardoor je bijvoorbeeld kan dansen. Sociale hubs als de Farm en de Tower bewijzen dat er meer is dan alleen maar knokken.
Aan samenwerken zit, naast een hoop lol, nog een voordeel verbonden. Activiteiten worden relatief makkelijker waardoor deze ook eerder beëindigd zijn. Hierdoor krijg je sneller een beloning in je handen geduwd en hoef je veel minder tijd te besparen aan het zoeken naar de perfecte uitrusting.
Een nieuwe feature is de toevoeging van clans. Hierin kunnen spelers zich makkelijk verenigen om als kleine community verder te spelen. Niet alleen communicatief schiet je er wat mee op, maar het brengt ook zo zijn voordelen mee naar de game. Clans kunnen namelijk speciale missies, perks en beloningen vrij spelen.
117999

Destiny 2 co-op details – Minpunten

De lijst aan positieve punten over de Destiny 2 co-op had nog veel langer kunnen worden, maar er is een aantal minpunten die roet in het eten gooit. Dat de game een 8.5 in de review heeft gekregen betekent namelijk niet dat er geen verbeteringen mogelijk zijn. Want hoe briljant de co-op ook is, er is altijd wel het één of ander op aan te merken.
Ten eerste is de Crucible slachtoffer geworden met een kleine downgrade. Tussen de pluspunten is er al genoteerd dat er meer om de balans van de PvP-modus is gedacht, maar dat heeft wel slachtoffers opgeëist. Uit de maximale hoeveelheid spelers per match is een flinke hap genomen. Waar er eerst twaalf mensen aan een potje mee konden doen, is dat nu teruggezet naar slechts acht spelers.
Ergens is de stap van Bungie te verklaren door de enorme chaos die zes tegen zes met zich mee bracht, maar voor veel ruimtehelden was dit juist de charme van Destiny 1. Door met kleinere teams te werken, maakt de competitieve multiplayer van Destiny 2 een serieuzere stap voorwaarts. Jammer genoeg gaat dit ten koste van het plezier dat je aan de Crucible beleeft.
Een ander minder prettig punt is het feit dat bepaalde co-op modi pas vrijgespeeld worden na het behalen van mijlpalen in je Destiny 2 carrière. Het is te begrijpen dat spelers wat ervaring moeten hebben om aan de lastigere opdrachten mee te doen, maar hoe moeilijk kan het in begrippen van game mechanics nou zijn? De gemiddelde first-person shooter gaat niet verder dan schieten, slaan en een dekking zoeken. Destiny 2 is hier geen uitzondering op.
Aan het begin van de game krijg je een soort tutorial die je geheel in je eentje moet doorlopen. Na het uitspelen van de derde missie genaamd Spark, krijg je pas toegang tot de online mogelijkheden. Strikes worden pas ter beschikking gesteld aan spelers die de laatste planeet (Io) bereiken en Ikora, Cayde-6 en Zavala samenbrengen. De aankomende en eerste Raid doet zelfs nog een stap verder door pas beschikbaar te zijn voor spelers met uitrustingen die ongeveer rond de 260-280 Light liggen.
Naast deze twee grote missers zijn er ook nog een paar kleinere aanmerkingen die van toepassing zijn. Het verschijnen van vreemdelingen gaat niet altijd van een leien dakje, waardoor je vaak publieke activiteiten geheel in je eentje moet doen. Bovendien kent Destiny 2 op het moment van schrijven nog wat connectieproblemen en is het zonde dat je de voortgang van vrienden niet kan checken als zij niet online zijn.
Alle Destiny 2 co-op details bij elkaar genomen maakt het werkelijk een grote rol uit binnen de gameplay. Voor Destiny fans van het eerste uur biedt Destiny 2 vele verbeteringen en tonnen vol plezier. De vraag is alleen hoe lang het leuk blijft voor mensen die niet van grinden houden.