5 Fallout Shelter tips - Word de beste Overseer

  Fallout Shelter is nu ook uitgekomen op PlayStation 4 en Nintendo Switch. Daarvoor was het populaire spel al beschikbaar voor mobile en Windows. Mocht je het spel nu pas willen oppakken, hebben wij 5 Fallout Shelter tips om een goede Overseer te worden.

  5. Denk goed na voordat je iets bouwt

  De eerste op de lijst van onze Fallout Shelter tips is goed nadenken. Dit lijkt ontzettend logisch en dat is het eigenlijk ook. Maar toch is het een veel gemaakte beginnersfout voor nieuwe spelers van Fallout Shelter om zomaar kamers te bouwen op plekken waar het mogelijk is. Doe dit niet! Als je namelijk meerdere kamers van hetzelfde type naast elkaar bouwt, sluiten deze op elkaar aan en stijgt de effectiviteit van de kamer.

  Ook is het handig wanneer je bijvoorbeeld water wil verzamelen dat je niet van de ene kant van de Vault naar de andere kant moet swipen of scrollen om overal vandaag water te halen. Houd het bij elkaar. Het zal je veel tijd besparen.

  4. Haal je Dwellers op tijd terug uit de Wasteland

  Als je het niet helemaal verkeerd aanpakt is jouw Vault beschermd tegen de gevaren van de Wasteland. Maar om aan uitzonderlijke wapens en outfits te komen zul je toch dat gevaarlijke en verwoestende terrein moeten verkennen. Stel de 'gelukkigen' aan en laat ze de confrontatie aangaan met bloeddorstige supermutanten, radioactieve locaties en uit de kluiten gewassen insecten.

  Jouw Dwellers zijn niet voor een lange tijd opgewassen tegen deze gevaren, zeker niet aan het begin van de game. Haal ze dus op tijd terug uit de Wasteland. Hier zit het dilemma, haal je ze te vroeg terug hebben ze misschien te weinig spullen meegenomen. Hoe langer de Dweller in de Wasteland is, hoe meer dingen hij of zij meeneemt.

  Mocht je de Dwellers tot het uiterste willen laten gaan, stop ze vol met Stimpaks, RadAways en de beste wapens die je hebt. In het begin zal je nog geen Fat Man hebben die kleine kernbommen afvuurt maar een machinegeweer voldoet tegen zwakkere tegenstanders ook.

  3. Maak baby's, maar niet te veel

  Zonder bevolking stelt je Vault natuurlijk niets voor. En hoe zorg je daarvoor? Niet door de ooievaar te laten komen, maar door een mannelijke en vrouwelijke Dweller samen in één kamer te proppen. Paar minuten later is de vrouw al zwanger en loopt ze met een dikke buik over je beeldscherm.

  Doe dit alleen niet te vaak! Zwangere Dwellers zijn namelijk kwetsbaar tegen aanvallen van buitenaf omdat ze zich niet kunnen verdedigen. Vooral Raiders hebben een oogje op deze minder sterke groep en kunnen dan voor grote problemen zorgen.

  Wanneer je Vault is uitgegroeid tot de grootte van een klein dorp moet je de geboren kinderen spreiden over je Vault. Als er dan brand uitbreekt en deze is moeilijk te blussen, komt maar een deel van je toekomstige werkers om.

  2. Haast je niet met het verzamelen van grondstoffen

  Je Vault draait op grondstoffen als water, electriciteit en voedsel. Per zo veel minuten krijg je een aantal grondstoffen en als je bijvoorbeeld weinig water hebt kun je op Rush-knop drukken, je Dwellers werken dan veel sneller en je hebt in no-time een aantal waterelementen erbij.

  Maar pas op, er komt een gevaar om de hoek kijken wanneer je rusht. Als je dat doet stijgt de kans op bijvoorbeeld een branduitbraak aanzienlijk. High risk, low reward. Houd je vinger dus in bedwang en wacht rustig op je grondstoffen.

  Klik op volgende pagina om de nummer 1 te zien op onze lijst van Fallout Shelter tips.

  1. Laat Dwellers hun SPECIALiteiten gebruiken

  Wie bekend is met de Fallout-serie weet wat S.P.E.C.I.A.L. is. Voor degenen die niet bekend zijn met de term: S.P.E.C.I.A.L. is een afkorting die staat voor Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility en Luck. Jouw Dwellers hebben allemaal punten toegewezen gekregen op deze onderdelen. Zo heeft de ene Dweller een hoog Charisma en een lage Luck terwijl een ander op alle punten ongeveer gelijk scoort.

  Gebruik de Dwellers dan ook op hun krachten en zet een Dweller met een hoge Intelligence op complex werk, zoals bijvoorbeeld onderzoek doen in een laboratorium. Koppel Dwellers met een hoog Charisma aan elkaar en probeer kindjes te maken. Hoe meer Charisma en Luck, hoe groter de kans is op goede S.P.E.C.I.A.L.-cijfers voor de kinderen.

  Zoals eerder beschreven zal je de Wasteland moeten verkennen om de nodige items voor je Vault te verzamelen en die daarmee te versterken. Stel hier je Dwellers met een hoge Endurance voor aan en stuur ze je Vault uit. Zij kunnen namelijk de gevaren van de Wasteland het langste en beste uithouden.

  Heeft een Dweller volgens jou te weinig Strength maar is het wel de beste die je hebt? Trek hem of haar dan een licht of zwaar pantser aan, dat krikt de Strength een paar punten omhoog.

  Heb jij nog Fallout Shelter tips? Laat het ons weten in de reacties!

  E3 2018 is in volle gang

  Gisteren waren de Microsoft en Bethesda E3 2018 persconferenties. EA was zaterdag al aan de beurt. Maandag krijgen we vervolgens Square Enix, de PC Gaming Show en de conferentie van Sony. Dinsdag sluit Nintendo af. Op onze speciale E3-pagina kun je al het nieuws van E3 2018 bijhouden, dus hou XGN.nl in de gaten om niets van de E3 te missen!

  Fallout Shelter

  Verkijgbaar vanaf 15 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.