Als er wel één uitgever is die een gezonde dosis zelfspot heeft, dan is het Bethesda wel. Een (nep) aankondiging van Skyrim voor de smart-koelkast en Alexa van Amazon heeft menig glimlach tevoorschijn getoverd, een emotie die vorig jaar ook bij het sprookjesachtige Bethesdaland om de hoek kwam kijken. Alhoewel veel van Bethesda's aankondigingen gedaan zijn met hier en daar wat humor, valt er niet te ontkennen dat er ook keihard gescoord is. Oh gamers toch, wat krijgen we weer een zin in wat er komen gaat!

5. Prey DLC: Mooncrash

We trappen af met de aankondiging van de Prey DLC die niet geheel onverwacht kwam. Bethesda heeft de afgelopen maanden wat subtiele hints gegeven over iets dat de terugkeer naar de ruimte de moeite waard maakt. Deze eerste grote DLC genaamd Mooncrash neemt spelers mee naar een gevaarlijke maanbasis waar de Typhon de boel over dreigen te nemen. Het klinkt als een simpele locatiewissel ten opzichte van de hoofdgame, maar Mooncrash kent een kleine twist.

Je pelgrimstocht op de maan is in een soort roguelike formule gegoten. Dit houdt in dat elke keer wanneer je doodgaat, je de missie om de maan te verlaten opnieuw moet beginnen. Het verrassingseffect is dat wanneer je aan een nieuwe poging begint, voorwerpen en vijanden willekeurig geplaatst worden. Zo weet je nooit waar je aan begint en is het telkens een nieuwe uitdaging.

Wanneer de release van Mooncrash zou zijn, was een tweede schrik. Vandaag namelijk al! Mocht de liefde voor Prey weer aangewakkerd zijn, kan je later in de zomer nog genieten van een nieuwe spelmodus waarin je verstoppertje speelt met andere spelers die Mimics spelen. Nog meer Prey aandacht is onderweg, want er staat in de zomer ook nog een VR-ervaring in de planning.