Het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni

  E3 2018 is begonnen en het was gisteren aan Microsoft en Bethesda om flink uit te pakken. Dat hebben de uitgevers dan ook zeker gedaan. Dit is het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni.

  Er is weer genoeg E3 nieuws bekendgemaakt zondag. Dit is niet verwonderlijk want zowel Microsoft als Bethesda hielden een persconferentie. Dit is het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni.

  10. Microsoft pakt uit

  Microsoft trapte zondag af met haar persconferentie en het was duidelijk dat de studio een doel had. Microsoft moet een scala aan exclusieve games krijgen en om de gamer te bedienen werden er studio overnames aangekondigd. Ninja Theory, Playground Studios, Compulsion Games en Undead Labs zijn overgenomen. De studios kun je kennen van Hellblade: Senua’s Sacrifice, verschillende Forza games, We Happy Few en State of Decay 2.

  Maar daar bleef het niet bij, want Microsoft is serieus over de Xbox Game Pass. De grote exclusieve games van Microsoft zullen namelijk gewoon naar de service komen op de dag dat de games uitkomen. Daarnaast werd bekendgemaakt dat Fallout 4, The Division en The Elder Scrolls Online naar de service komen. De games zijn vanaf vandaag beschikbaar en daarom is het ook onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni.

  9. Mobiele games in overvloed

  Genoeg onthullingen waren er ook voor op de mobiele telefoon. Dat hoor je goed, want The Elder Scrolls Legends is namelijk vanaf vandaag beschikbaar op je smartphone. Daarnaast komt een nieuwe game, The Elder Scrolls Blades naar mobile. Dit is een echte Elder Scrolls RPG die je ook in portret modus kunt spelen op je telefoon.

  Gears of War gaat ook de mobiele route nemen. Met Gears Pop! kun je in 2019 Marcus aantreffen op mobile. Als laatste werd bekendgemaakt dat de mobiele game Fallout Shelter per direct gratis verkrijgbaar is voor de PlayStation 4 en Nintendo Switch.

  8. Tijd voor een beta en DLC

  Het gaat nog wel een tijdje duren voordat de meeste grote onthullingen in de schappen liggen. Daarom heeft Bethesda een aantal beta's onthuld. Vanaf vandaag kun je gratis en voor niets deelnemen aan de Quake Champions beta. Deze loopt tot en met 17 juni, dus wees er snel bij.

  DLC was een gegeven en hebben we zeker voorbij zien komen. Cuphead gaat DLC krijgen die The Delicious Last Course heet. De Cuphead DLC gaat een nieuw karakter met zich meebrengen, namelijk het personage Ms Chalice. De aankondigingen van beta's en DLC zijn wegens de bekende titels onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni.

  7. Devil May Cry 5 en Cyberpunk 2077 brachten geweldige trailers

  Devil May Cry 5 werd met een prachtige trailer onthuld tijdens de Microsoft persconferentie. De trailer leek aan te geven dat het om een direct vervolg gaat. De game komt tien jaar na Devil May Cry 4 uit en in de trailer zagen we bijvoorbeeld ook hoe Dante het opnam tegen militairen en kleine demonen. Natuurlijk zijn er ook gigantische monsters om tegen te vechten in Devil May Cry 5.

  Microsoft sloot dit jaar af met de onthulling van de nieuwe game van CD Projekt RED. De makers van The Witcher III: The Wild Hunt komen met een nieuwe game, Cyberpunk 2077. De trailer gaf ons een goede blik van de wereld en nu weten we dat we los mogen gaan in Night City. We zullen spelen als huurling V die net haar eerste grote klus krijgt.

  6. Een Oosters tintje

  Naast de grote games van Westerse ontwikkelaars was er ook genoeg ruimte voor Oosterse ontwikkelaars. Zo werd er een nieuwe wereld getoond voor Kingdom Hearts 3 die Frozen onthulde en de nieuwe releasedatum nog even flink benadrukte. Dit was niet de enige game die een crossover bevat, want er werd een anime-crossover game aangekondigd die Jump Force heet.

  In de vechtgame nemen in ieder geval Goku (Dragon Ball), Luffy (One Piece), Naruto (Naruto Shippuden) en Light (Death Note) het tegen elkaar op. Daarnaast maakte Microsoft bekend dat NieR Automata deze maand nog naar de Xbox One komt. Als laatste werd de nieuwe From Software game officieel onthuld. De game gaat Sekiro Shadows Die Twice heten en wordt uitgegeven door Activision.

  5. RAGE 2, Wolfenstein, Prey en Doom in de spotlight

  Voordat we bij de grote Bethesda game komen werd er een aantal nieuwe projecten onthuld, zoals RAGE 2. We kregen een uitgebreide gameplay demo te zien die de krankzinnige wereld nog even goed benadrukte. De enige game die misschien wel gewelddadiger is, is Doom Eternal.

  De game werd aangekondigd en belooft hel naar de aarde te brengen. Dit is niet de enige nieuwe game, want Wolfenstein Youngblood laat je spelen als de dochters van BJ Blazkowich. De game speelt zich af in de jaren 80 en speelt zich af in Parijs. Prey gaat ook flink wat DLC krijgen in de vorm van Mooncrash en de nieuwe modus Typhon Hunter en al deze aankondigingen bij elkaar zijn reden genoeg om onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni uit te maken.

  4. Een diepe duik in Fallout 76

  Naast dat er een Fallout 76 bèta aankomt, werden er nog vele andere details bekendgemaakt. De game wordt namelijk volledig online al is deze wel in je uppie uit te spelen en de game speelt zich zoals al eerder bevestigd werd af in West-Virginia. De wereld wordt in ieder geval vier keer zo groot als die van Fallout 4, dus met je vrienden heb je genoeg om te ontdekken.

  De game komt dit jaar nog uit op 14 november en je hoeft niet bang te zijn dat het een mmo is, want je zal niet met honderden in een wereld zitten. Er zullen enkele tientallen spelers in de wereld rondlopen die net als jij vrij zijn om te doen wat ze willen. De game gaat ook een collector’s editie krijgen die de Power Armor Edition heet. De details zijn reden genoeg om onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni uit te maken.

  3. Microsoft onthult grote third-parties

  Microsoft kwam dit jaar met genoeg third-party games aanzetten, want de uitgever onthulde de releasedatum van Metro Exodus. Deze gaat op 22 februari 2019 uitkomen en een paar weken later is de releasedatum van The Division 2. De game verhuist naar Washington DC en komt op 15 maart 2019 uit.

  Beide games komen alleen wel pas volgend jaar uit, dus daarom kwam Microsoft ook met de onthulling van Just Cause 4. De game komt dit jaar nog uit, namelijk op 4 december. Ook kwam Shadow of the Tomb Raider snel voorbij met een nieuwe trailer.

  2. Bethesda onthult de toekomst

  Bethesda eindigde dit jaar de show met de belofte van twee grote nieuwe titels in de vorm van Starfield en The Elder Scrolls VI. De games werden geteased voor de volgende generatie consoles, waarbij Starfield eerst uit moet komen. De game gaat zich zoals de naam doet vermoeden in de ruimte afspelen. Het is de eerste originele IP van Bethesda Game Studios.

  Vervolgens werd The Elder Scrolls VI uit de doeken gedaan met een korte trailer. Die zorgde voor genoeg plezier en genot in de zaal, maar er is wel één klein detail. De game komt pas uit nadat Starfield te koop is, dus dat kan nog wel even duren.

  1. Microsoft zet in op exclusieve games

  Microsoft pakte groot uit met een aantal exclusieve titels, waarbij Forza Horizon 4 als eerste uitkomt. De game is vanaf 2 oktober verkrijgbaar en de eerstvolgende game lijkt dan Crackdown 3 te worden. De game werd wederom uitgesteld en komt nu uit op 22 februari 2019. Dat is hetzelfde jaar dat ook Ori and the Will of the Wisps uitkomt.

  Microsoft opende en vervolgde met de twee grootste game-franchises die Microsoft bezit. Halo Infinite opende de persconferentie met een prachtige trailer, maar veel meer werd er niet getoond. Van Gears of War werd er wel genoeg getoond, want er waren maarliefst drie games. De grootste daarvan is Gears 5 die ook in 2019 nog moet uitkomen.

  Dit was het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni

  Dit was het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni, maar E3 begon natuurlijk al een dag eerder. Op 9 juni deed EA haar plannen voor de toekomst uit de doeken. Je kunt alles over het belangrijkste nieuws van 9 juni lezen en de beste E3 2018 EA persconferentie momenten zijn ook het lezen waard.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.