Update: Fallout 76 BETA details - Wat je kan verwachten, de tijden en meer

  Vault Dwellers opgelet! Binnenkort start de Fallout 76 Break-It Early Test Application, waar je voor de release de servers van Bethesda flink mag belasten. Wat kan je allemaal van deze testronde verwachten? Wij hebben alle details van de Fallout 76 BETA voor jullie.

  Wanneer start de Fallout 76 BETA?

  Als je van plan bent om de Fallout 76 BETA te spelen, dan is het handig om details te weten over de startdatum. Het hangt er vanaf op welk platform je de BETA gaat spelen. Xbox One-eigenaren hebben mazzel, want voor hen is de BETA al vanaf vandaag beschikbaar. Gamers op de PlayStation 4 of pc moeten iets langer wachten voor ze met Fallout 76 aan de slag kunnen. Voor hen start de BETA vanaf 30 oktober.

  De eerste tijden voor de BETA zijn al bekend voor Xbox One spelers. In de nacht van 23 op 24 oktober kan je vanaf 1 uur 's nachts tot 5 uur 's ochtends de eerste ronde spelen. Het lijkt er dus op dat je flink laat moet opblijven om snel de BETA te spelen.

  Check ook de volgende pagina's voor meer details over de Fallout 76 BETA zoals meer informatie over hoe je toegang krijgt, wat je van de BETA kan verwachten en wanneer je kan gaan spelen.

  Update 05-11 - Tijden beschikbaar van 30 oktober t/m 8 november

  Bethesda heeft bekendgemaakt wanneer PlayStation 4 en pc spelers aan de slag kunnen met de BETA van Fallout 76. Dit zijn de tijden:

  • 30 oktober 23:00 - 04:00
  • 1 november 19:00 - 00:00
  • 3 november 22:00 - 02:00
  • 4 november 20:00 - 03:00
  • 6 november 19:00 - 21:00
  • 8 november 20:00 - 02:00

  De BETA is nu ook al te pre-loaden voor PlayStation 4 en pc spelers.

  Hoe krijg je eigenlijk toegang tot de Fallout 76 BETA?

  Mogelijk lees je dit artikel en denk je “Ik heb helemaal geen toegang tot de BETA, hoe kan ik meedoen”?. Goede vraag! Momenteel kan je alleen meedoen aan de BETA als je Fallout 76 pre-ordert bij deelnemende winkelketens. In Nederland zijn dat bol.com en Game Mania, al kan het zijn dat andere retailers ook aan de actie meewerken. Zij sturen je een e-mail met daarin een activatiecode die je kan inwisselen bij Bethesda.

  Pc-spelers hoeven alleen de code in te voeren bij de Bethesda Launcher voor toegang tot de BETA. Console spelers moeten een wat uitgebreider inwisselingsproces volgen:

  • Maak een account op de website van Bethesda
  • Log in op je account en vul de BETA code in die je per mail ontvangen hebt
  • De BETA-code wordt beschikbaar op de dag dat de BETA live wordt in je account.
  • Verzilver daarna de code op het platform naar keuze

  Als je Fallout 76 via de PlayStation Store of Xbox Live Marketplace bestelt dan hoeven er geen codes ingevuld worden. Je hoeft alleen te zoeken naar ‘Fallout 76 beta’ op de PlayStation Store of Xbox Live Marketplace en het te downloaden.

  Details over de lengte van de Fallout 76 BETA

  Er zijn op het moment van schrijven nog geen details over de precieze datum wanneer de Fallout 76 BETA zal eindigen, alleen wanneer het zal beginnen. Wel hebben we meer informatie over de tijden wanneer je de BETA zelf kan spelen.

  Het doel van de BETA is voor Bethesda om de online servers flink aan de tand te voelen voor de officiële release in november. Daarom zal Bethesda de servers op specifieke momenten per dag beschikbaar maken. Dit kan soms acht uur lang zijn, terwijl het ook een stuk korter kan zijn (bijvoorbeeld vier uur lang). Op die manier zullen er zo veel mogelijk spelers inloggen en kan er goed getest worden of de game stabiel blijft.

  Bethesda zal via de officiële website, het Fallout of Bethesda Game Studios Twitteraccount, het Bethesda.net forum en de Bethesda.net statuspagina bekendmaken vanaf wanneer je kan inloggen op de game. Dit maakt ze vooraf bekend in de dagen voorafgaand aan de BETA. De eerst bekende tijd is op 23 oktober van 12 uur 's nachts tot en met 4 uur 's ochtends.

  Wat kan je van de BETA verwachten?

  Dit is de vraag waar iedereen mee zit. Wanneer we aan de slag gaan met de Fallout 76 BETA, wat kunnen we dan allemaal precies doen? In tegenstelling tot andere games, waar je een enkel level of beperkt deel van de wereld tot je beschikking krijgt, mag je in de Fallout 76 BETA de volledige game spelen. Wat houdt dat precies is?

  Voor wie niet bekend is met de details van Fallout 76, heeft de game waarschijnlijk ook niet vooruit besteld voor BETA toegang. Toch zullen we het kort even toelichten. Fallout 76 zal de allereerste multiplayer ervaring zijn die de serie ooit gehad heeft. Het is niet een traditionele singleplayer game met een multiplayer aspect, maar het is ook geen gigantische MMO. De game zit er meer tussenin.

  Jij bent een bewoner van Vault 76, die 25 jaar na de nucleaire oorlog de een Fallout Shelter uitkomt met als doel de samenleving herbouwen. Je bent alleen niet de enige die zich hiermee bezig houdt; andere spelers zullen dit zelfde doel voor ogen hebben. Samenwerken is een optie, maar elkaar tegenwerken is ook mogelijk. Je verkent een deel van de Amerikaanse staat West-Virginia, genaamd Appalachia. Hier komt je naast de bekende Fallout vijanden zoals Ghouls en Protectrons ook monsters geïnspireerd door folklore uit West-Virginia tegen.

  Wij konden onlangs uitgebreid met de game aan de slag. Benieuwd naar wat wij er van vonden? Check dan ons uitgrebreide artikel over de multiplayer van Fallout 76. Ook hebben we meer informatie over verschillende Fallout 76 features.

  Fallout 76 komt op 14 november naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.