Het duurt nog minder dan een maand voor je een zwanenduik kan nemen in een berg vol radioactief afval. Vanaf 14 november gaan de poorten naar het “paradijs” genaamd West Virginia open om de verschrikkingen van de nucleaire oorlog te tonen. Het basis concept hiervan is al lang en breed duidelijk, maar er is ook een aantal minder voor de hand liggende features te vinden. Deze zijn zeker het vermelden waard, want je kan maar beter goed voorbereid zijn voordat je denkt de situatie te overschatten.

Hunter/Hunted

Zoals eerder aangegeven is de multiplayer van Fallout 76 al veelzijdig beschreven, maar het spel blijft zelfs op dit gebied nog met verrassingen komen. Zo werd er in eerste instantie gedacht dat een eerlijke Player versus Player aanvaring alleen geïnitieerd kon worden als beide spelers elkaar beschoten, maar dit blijkt niet de enige mogelijkheid te zijn. Er is namelijk een directere vorm om andere spelers uit te schakelen, zonder als moordenaar bestempeld te worden. Hier moet alleen wel een speciale functie voor ingeschakeld worden.

Net als in eerder games uit de franchise, heeft Fallout 76 een aantal verschillende radiostations waar je naar kan luisteren. Naast frequenties waar je heerlijk onderuitgezakt naar sfeervolle klassiekers kan luisteren, is er ook een zender genaamd Hunter/Hunted. Als je hierop inschakelt, zul je als premiejager achter andere spelers aan kunnen gaan. Wel zit hier een addertje onder het gras waar je rekening mee moet houden.

Iedereen die Hunter/Hunted heeft aangevinkt zal op elkaar kunnen jagen, maar je krijgt maar één doelwit totdat deze is uitgeschakeld. Dit is een willekeurig slachtoffer net als dat jij er waarschijnlijk één bent voor iemand anders. Hierdoor word je niet alleen de gevreesde jager, maar tegelijkertijd ook de prooi voor iemand anders. Weet dus waar je aan begint, want Hunter/Hunted is een tweesnijdend zwaard.