Als je eerdere delen van Bethesda’s radio-actieve kindje hebt gespeeld, kan je je vast nog wel het brede scala aan companions herinneren. De trouwe viervoeter Dogmeat, sarcastische Godsworth en mysterieuze Nick Valentine zijn slechts een klein gedeelte van het niet te vergeten setje medereizigers. Niet alleen zorgden volgers als deze ervoor dat je een extra hulpkracht hebt, ook maakte het de reis een stuk aangenamer met de vaak grappige interacties. Samen sta je je er beter voor in de landschappen waar het recht van de sterkste geldt.

Eerste Fallout met multiplayer

Een door de computer gestuurde super mutant als teamlid is één ding, maar Fallout 76 brengt het onderhouden van een gezelschap naar een heel nieuw level. Het is namelijk de eerste game uit de franchise die een multiplayer functie heeft. Na een uitgebreide hands-on in West Virginia kunnen wij je iets meer vertellen over hoe dit online systeem werkt en welke features eraan verbonden zijn.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedereen dezelfde map voorgeschoteld krijgt. De gigantische wereld waarin je speelt is een Fallout replica van West Virginia, inclusief alle chaos, vervalling en dodelijkheid die je van de eerdere spellen kent. Appalachia, zoals het gebied heet, zit vol met herkenningspunten uit de realiteit. Daarnaast kent deze alternatieve tijdlijn een groot aantal fictieve en vooral futuristische gebouwen om zoveel mogelijk interessante plekken toe te voegen.

Er is ook meer bekend over de servers waarop gespeeld wordt. Zo verschijnt jouw personage bij het inloggen elke keer op een willekeurige server. Dit betekent dat het absoluut niet mogelijk is om zelf een server uit te kiezen. Wat wel een optie is, is het uitnodigen van vrienden op de server waar je op het moment in de rondte wandelt. Per wereld zullen er ongeveer 24 mensen tegelijk toegelaten worden.