Fallout 4 Automatron features - Alles over de nieuwste Fallout 4 DLC

Article
vrijdag, 25 maart 2016 om 15:15
xgn google image
Onlangs is het de allereerste Fallout 4 DLC uitgekomen, maar wat krijgt je er nou allemaal precies bij en wat is nieuw? Wij leggen het eens even goed uit. Dit zijn de Fallout 4 Automatron features!
Fallout 4 is het soort game waar je jezelf als speler in kunt verliezen. Met jouw eigen gemaakte personage kan je urenlang rondstruinen door de ruines van Boston en iedere keer weer iets nieuws tegenkomen. Toch hebben de meest doorgewinterde sole survivors het op een gegeven moment wel gezien. Tot nu tenminste.
Automatron is namelijk het eerste van een reeks aan downloadable content voor Fallout 4. In deze special nemen we deze nieuwe uitbreiding eens even flink onder de loep. Dus voordat je tien euro neertelt voor deze DLC moeten we de vraag stellen. Wat zijn precies alle Fallout 4 Automatron features?

Sole Survivor versus The Mechanist

Fallout 4 Automatron introduceert een viertal aan nieuwe quests die jouw personage kennis laten maken met een nieuwe tegenstander: The Mechanist. Deze gekke gast brengt allerlei mechanische monstruositeiten de Commonwealth in, met als motivatie om orde terug te brengen. De robots interpreteren dit (Ultron stijl) als het genadeloos vernietigen van alle mensen die ze tegenkomen.
The Mechanist is niet het enige probleem voor de Sole Survivor; ook een nieuwe groep genaamd de Rust Devils zijn door de komst van The Mechanist opgedoken. Dit is een speciale groep Raiders die robots uit de Commonwealth sloopt en er eigen creaties van maakt. Kortom; genoeg kanonnenvoer!
88516

Robots, robots en nog meer robots

De grootste toevoeging van deze Fallout 4 DLC is natuurlijk de grote hopen schro- eh, de mechanische kwalitatief hoogstaande robots die je nu zal vinden in de Commonwealth. Eerder kon je ook al Sentry Bots, Eyebots, Protectrons, Mr Handys en Assaultrons tegenkomen (en kapot knallen) in de basisgame Fallout 4. Nu zijn daar ook de oude bekende Robobrains en de nieuwe Tankbots, Swarmbots en Scrapbots bijgekomen.
Voor het eerst in Fallout geschiedenis is het nu ook mogelijk om onderdelen van al deze robots te gebruiken om jouw eigen killer machine in elkaar te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een Robobrain met twee Gatling Lasers en de benen van een Assaultron of een Roze Protectron die tegenstanders te lijf gaat met twee drilboren. Als je de juiste onderdelen hebt kan je het maken.
Het is zelfs mogelijk om de bestaande compagnons zoals Curie en Codsworth deze upgrades te geven. Alle mechanische afschuwelijkheden die je maakt kan je daarna loslaten op de arme Super Mutants en Raiders in Boston. Geen genade, maar staal. Dodelijk staal.
88517

Loot, overal loot

Fallout zou natuurlijk geen Fallout zijn als er geen wapens en pantser te stelen was van al die arme Wall-E’s die je genadeloos neersabelt. We gaan ze niet allemaal voor je verklappen, maar ter illustratie: Je kan de meest modieuze overlever in de Commonwealth zijn met onder andere de nieuwe Tesla Power Armor en normale Robot Armor.
Daarnaast is er een aantal nieuwe schietijzers voor je grijpgrage handjes waaronder de dodelijke Tesla Rifle (die zoals de naam suggesteert, vijanden elektrocuteert) en een Mr Handy Buzz Blade. Toet toet, boing boing, het is hakken en zagen geblazen!
Het is alleen niet de bedoeling dat jouw robots de pijp uit gaan. Tot slot is de laatste van de nieuwe Fallout 4 Automatron features het nieuwe Robot Repair Kit item, te vinden op vernietigde robots. Dit is het robot equivalent van een Stimpak om jouw robotbuddies te helpen als ze in de penarie zitten. Want zelfs al hebben ze geen gevoelens, ook robots hebben wat liefde nodig.
Fallout 4: Automatron is nu te downloaden als add-on voor Fallout 4 op de PlayStation 4, Xbox One en PC. De DLC gaat je 10 euro kosten.