Super Mario Galaxy eindbazen - De leukste op een rij

Article
vrijdag, 25 maart 2016 om 16:27
xgn google image
Het is tijd om opnieuw met de enige echte Mario naar duizelingwekkende planeten te vliegen. Wii-klassieker Super Mario Galaxy is namelijk opnieuw uitgebracht, ditmaal als downloadbare titel voor de Wii U. Om de lancering te vieren, zetten we in dit stuk de leukste Super Mario Galaxy eindbazen op een rijtje.
Met een keur aan verbazingwekkend creatieve planeten om te verkennen, spetterende power-ups en prachtige orkestrale muziek zette Super Mario Galaxy destijds een nieuwe standaard. De combinatie van traditionele Mario-elementen met de zwaartekracht in de ruimte maakte van Super Mario Galaxy zelfs tot een van de leukste en meest innovatieve Mario-games aller tijden.
Waar Nintendo ook vriend en vijand mee verbaasde, was met een schitterende mix van idiote en creatief ontworpen eindbazen. Zo achtervolgde je het ene moment al zwemmend een monsterachtig skelet van een agressieve haai, terwijl je het andere moment op de vlucht sloeg voor een vuurspugende dinosaurusplant.
Wat betreft de eindbazen weet Super Mario Galaxy geen seconde te vervelen. Welke de meeste indruk maken, lees je hieronder.
Dino Piranha
Na een uiterst veelbelovende introductie mag Dino Piranha als allereerste eindbaas het spits afbijten in Super Mario Galaxy. Deze groteske vijand is een nogal vreemde samensmelting van vleesetende plant en een vuurspugende dinosaurus. 'Een klassieker', noemen veel spelers de Dino Piranha dan ook.
Niet alleen omdat het simpelweg de eerste eindbaas van de Super Mario Galaxy-serie betreft, maar ook omdat de confrontatie bijzonder vermakelijk is. Lastig is het alleen niet: Mario moet achter de plant komen en de staart aanvallen. Doe dit drie keer, en Dino Piranha sterft een gewisse dood. Zorg intussen er wel voor dat je kleine plantjes en spugende ballen ontwijkt.
88350

Super Mario Galaxy eindbazen - Topmaniac

Deze ronde plaat vereist iets meer van Mario's kwaliteiten. De directe omgeving is afgesloten door een elektrisch spanningsveld. Botst onze loodgieter ertegenaan, dan krijgt zijn levensbalk het zwaar te verduren. Mario moet zich dan ook volop concentreren op Topmaniac, een plaat die met zijn scherpe punten tollend op de besnorde Italiaan afkomt.
Het is van groot belang dat je deze scherpe punten ontwijkt en op het juiste moment omhoog springt. Uiteindelijk moet je precies op de rode punt in het midden zien te belanden. Slaag je daar ook drie keer in, dan verdwijnt het spanningsveld en lost Topmaniac op in het niets. Met natuurlijk een gele ster als beloning voor het harde werk.
88351

Super Mario Galaxy eindbazen - Undergrunt Gunner

Net als Topmaniac is Undergrunt Gunner een mechanische eindbaas. Hier moet Mario oppassen om niet op de scherpe punten op de grond te landen, maar er door zijn kenmerkende voorwaartssprong overheen te springen. Terwijl je vliegensvlug de kanonskogels ontwijkt, baan je je een weg naar de knop die een aantal platformstukken omhoog gooit.
Op die manier kan Mario omhoog klimmen om zo op de gevoelige plek van de Undergrunt Gunner te springen. Doe dit een paar keer, en de lichtblauwe mol die in de machine huist zal stoppen met jou te aanvallen. Daar moet hij uiteraard wel eerst even een gele ster voor teruggeven. Het creatieve levelontwerp in combinatie met de grappige mol maken van de Undergrunt Gunner een memorabele eindbaas.
88352

Super Mario Galaxy eindbazen - Bouldergeist

Boldergist zit in de geheugens van veel Mario-fans verankerd vanwege zijn zeer merkwaardige verschijning. In deze enorme rotsblok huist namelijk een kwade geest met angstaanjagende ogen. Rondom Boldergist hangt een mysterieuze zwarte wolk waar Mario maar beter bij uit de buurt kan blijven.
Het is even puzzelen, maar na verloop van tijd wordt het duidelijk dat je de spookachtige handlangers van Boldergist in je voordeel kunt gebruiken. Je pakt ze simpelweg beet, gebruikt ze als lasso en lanceert ze vervolgens tegen het hoofd van de eindbaas. Tegen een dergelijke klap is hij twee keer opgewassen, maar na de derde keer moet de geest toch echt het onderspit delven.
Pas in de tussentijd wel op voor zijn levensgrote rotshanden, die pletten je zo als je even niet oplet!
88353

Super Mario Galaxy eindbazen - King Kaliente

Een levensgrote vuuroctopus met een kroon op zijn hoofd. King Kaliente herkennen Mario-spelers uit duizenden. Deze eindbaas, die zich schuil houdt in kokend heet lava op een rode vuurplaneet, doet er alles aan om Mario in lichterlaaie zetten.
Dat onze besnorde held dat niet zomaar laat gebeuren, mag duidelijk zijn. Enorme lavagolven en gloeiend hete vuurballen ontwijken zijn kinderspel voor hem. Ook hier is het even goed zoeken waar de zwakke plek zit van de vuurkoning. Wie goed oplet, ziet dat hij ook af en toe groene ballen op Mario afvuurt. Deze kun je met verdubbelde snelheid terugvuren.
88354

Super Mario Galaxy eindbazen - Major Burrows

Van de kokend hete lava gaan we naar de groene weides, waar Major Burrows ons staat op te wachten. Deze levensgrote mol, die een gigantische schild op zijn kop heeft, houdt het gevecht interessant door continu in de grond te graven en Mario van onderen te belagen. Natuurlijk moet jij ervoor zorgen dat je op het juiste moment springt op het moment dat deze listige majoor boven komt drijven.
Uiteindelijk zul je een manier moeten vinden om achter Major Burrows te komen en hem van achteren te raken. Maar pas op: iedere keer als je hem op zijn gevoelige plek raakt, wordt hij agressiever. Naarmate het gevecht vordert wordt Burrows dus ook steeds sterker, en dat is iets waar je rekening mee moet houden bij deze lastige, maar buitengewoon leuke confrontatie.
88355

Super Mario Galaxy eindbazen - Kingfin

De onbetwiste nummer één van deze lijst is Kingfin, een haai die in skelettenvorm de wateren in Super Mario Galaxy onveilig maakt. Kingfin is het schoolvoorbeeld van hoe een eindbaas hoort te zijn: uitdagend, origineel, creatief bedacht en bovenal uiterst vermakelijk. Mario dient in zijn strijd met meerdere zaken rekening te houden en dat maakt het gevecht des te leuker.
Ten eerste moet Mario rekening houden met het feit dat hij al zwemmend het gevecht aan moet gaan. De besnorde loodgieter kan niet voor eeuwig onder water blijven en dus moet hij via de waterbellen zuurstrof verkrijgen. Terwijl hij ook nog eens de vele watermonsters van zich af moet schudden, moet hij ook op zoek naar de groene schildjes die hij op Kingfin moet afvuren.
Kingfin is ten slotte behoorlijk lastig te raken, gezien deze zich slingerend door het water manoeuvreert. De voldoening als je dan eindelijk na tientallen pogingen door zijn botten weet te breken, is dan ook groot.

Populair Nieuws