F1 2019 US Grand Prix - Steaks en cowboyhoeden voor Verstappen

  Voor sommigen zijn YouTubers de helden van de dag, voor anderen zijn dat sporters. Hoe je het ook wendt of keert, menig Nederlander zal Max Verstappen een warm hart toedragen. Wat moet je weten over de US Grand Prix die zondag begint? Deze dingen vertellen wij je én wij stapten alvast zelf het asfalt op. In de game natuurlijk.

  De verwachtingen waren hoog voor de Grand Prix van Mexico. In 2017 en 2018 wist Verstappen op indrukwekkende wijze de hoogste race van het seizoen te winnen. Op zaterdag leek het erop dat dit jaar hetzelfde zou gebeuren voor de Nederlander, hij wist namelijk pole position te pakken tijdens de kwalificatie.

  Al snel daarna kreeg hij echter een gridstraf van drie plaatsen voor het negeren van gele vlaggen en bij de start belandde hij van de regen in de drup. De behaalde zesde plaats was dan ook het hoogste waar Verstappen op kon rekenen.

  Van sombrero’s naar cowboyhoeden

  Dit weekend reist het Formule 1-circus af naar Austin voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Het Circuit of the Americas is een aparte baan voor Red Bull Racing. In theorie is het een baan waar Mercedes en Ferrari het een stuk beter zouden moeten doen dan het team uit Oostenrijk, maar in het verleden heeft zich dat niet vertaald naar de praktijk.

  Vorig jaar was het zelfs een superspannende strijd om de overwinning, met Kimi Raikkonen, Max Verstappen en Lewis Hamilton binnen een seconde van elkaar in de laatste paar rondes. Uiteindelijk wist de Fin de overwinning te pakken en stond Verstappen naast hem op de tweede trede van het podium.

  In het jaar daarvoor heeft de Nederlander niet alleen laten zien dat de Red Bull competitief kan zijn op het circuit, maar dat gevechten er ook lekker hard aan toe gaan in Texas. Het kampioenschap is immers al beslist - Bottas kan Hamilton alleen nog verslaan in theorie - en de coureurs kunnen daardoor zonder al teveel risico vechten op de baan. Toch blijft het elkaar jaar weer de vraag hoe de verhoudingen liggen tussen de teams. Kan Red Bull eindelijk weer een overwinning in de wacht slepen na de zomerstop?

  De kansen voor Verstappen in Austin

  Om te kijken hoe groot de kans is voor de Nederlander om de race te winnen, is onze F1-specialist Roy Rijsdijk zelf in het digitale stoeltje van Verstappen in F1 2019 gestapt. Zal het ons lukken om een goed resultaat te halen? Daarvoor kan je terecht bij de video hier boven!

  F1 2019

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.