F1 2019 Grand Prix Singapore: Grote kans voor Verstappen in de nachtrace

  Voor sommigen zijn Youtubers de helden van de dag, voor anderen zijn dat sporters. Hoe je het ook wendt of keert: menig Nederlander zal Max Verstappen een warm hart toedragen. Wat moet je weten over de Grand Prix Singapore die zondag begint? Deze dingen vertellen wij je én wij stapten alvast zelf het asfalt op. In de game natuurlijk.

  Voor de zomerstop ging het extreem goed met Max Verstappen. De Nederlander wist te winnen in Duitsland en scoorde in Hongarije zijn eerste pole position en werd daar tweede. De twee races na de zomerstop zijn helaas wat minder goed afgelopen voor de coureur van Red Bull Racing. Nu waren de Grands Prix van België en Italië sowieso al twee races waar geen topresultaten werden verwacht, maar een DNF en een achtste plaats waren toch tegenvallende resultaten.

  Racen onder de felle straatverlichting

  Verstappen wil die terugval in punten goed gaan maken tijdens de Grand Prix van Singapore. Het Marina Bay Street Circuit is elk jaar gastheer voor de spannende race die in de avond wordt gereden. Toen de Grand Prix in 2008 werd geïntroduceerd was het de allereerste nachtrace en dat wordt niet alleen op dat tijdstip georganiseerd voor de fans in Europa.

  De temperatuur in Singapore kan namelijk hoog oplopen en zelfs de luchtvochtigheid is hoger dan de gemiddelde zomerdag in Nederland. Dat heeft als resultaat dat de race een enorme fysieke uitdaging is voor de coureurs. Zo stapte Lewis Hamilton vorig jaar wankelend uit zijn auto en moest hij zijn interview zittend afleggen. Het wordt bovendien nog een stuk lastiger gemaakt, door het feit dat de GP van Singapore de langste race is van het seizoen. Het komt vaak voor dat de race richting het tijdslimiet van twee uur gaat.

  Toch zal Verstappen uitkijken naar de zware race. Het stratencircuit van Singapore is namelijk een goede match voor de RB15 van Red Bull. De bolide van de Nederlander is niet het snelste op de rechte stukken, maar het Marina Bay Street Circuit bestaat voornamelijk uit bochten. Dankzij de smalle straten is de kwalificatie bovendien zeer belangrijk. Het is lastig inhalen op de baan en elk gewonnen plek in de kwalificatie is er eentje die niet gewonnen hoeft te worden op het circuit. Wel zal Verstappen moeten oppassen bij de start, want de Ferrari sandwich uit 2017 willen we natuurlijk niet nog een keer meemaken.

  De kansen voor Verstappen tijdens de F1 2019 Grand Prix Singapore

  Om te kijken hoe groot de kans is voor de Nederlander om de race te winnen, is onze F1-specialist Roy Rijsdijk zelf in het digitale stoeltje van Verstappen in F1 2019 gestapt. Zal het ons lukken om een goed resultaat te halen? Daarvoor kan je terecht bij de video bovenaan het artikel!

  F1 2019

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.