F1 2019 GP Brazilië: Kan Verstappen weer imponeren op Interlagos?

  Voor sommigen zijn YouTubers de helden van de dag, voor anderen zijn dat sporters. Hoe je het ook wendt of keert, menig Nederlander zal Max Verstappen een warm hart toedragen. Wat moet je weten over de GP Brazilië die zondag begint? Deze dingen vertellen wij je én wij stapten alvast zelf het asfalt op. In de game natuurlijk.

  In het verrassend frisse Texas mocht Max Verstappen eindelijk weer op het podium staan. Toch had de Nederlander pech met een late uitvalbeurt van Kevin Magnussen. Hij liep daardoor mogelijk een tweede plaats mis, want op die manier kon hij niet meer Lewis Hamilton inhalen. De Brit kon op zijn beurt helemaal feestvieren, want hij behaalde de zesde wereldtitel in zijn carrière. Alleen Michael Schumacher met zeven wereldtitels staat nu nog een stapje hoger dan Hamilton, maar voor hoe lang?

  Vietnam-flashbacks naar vorig jaar

  Dit weekend zal de Grand Prix van Brazilië plaatsvinden. Het is een race die voor Verstappen gemengde gevoelens zal oproepen. Zo gaf de Nederlander een indrukwekkende show weg in 2016 tijdens een tropische regenbui. Hij viel daarin terug naar de 16de plaats na een mislukte strategie, maar wist zich in een aantal rondes terug te knokken naar de derde plek. De race van vorig jaar zal alleen iets minder goede herinneringen oproepen, ondanks dat hij als tweede over de streep kwam. Ruim op kop kwam hij achterligger Esteban Ocon tegen, die zichzelf wilde unlappen. Het resulteerde in een botsing en een woeste Verstappen, die achteraf verhaal kwam halen bij de Fransman.

  Het is te hopen dat Verstappen in ieder geval kalm blijft tijdens de kwalificatie. Het circuit van Interlagos is namelijk erg kort en dat betekent dat de rondetijden dicht op elkaar zullen liggen. De verschillen tussen de topteams zijn al minimaal, wat waarschijnlijk zal zorgen voor een extreem spannende kwalificatie. Maak je alleen een fout, dan kan je in no-time ergens in het middenveld belanden.

  Voor zondag kan ook alvast de bak popcorn klaar gezet worden. Zoals eerder aangegeven is de Grand Prix van Brazilië een race waar van alles kan gebeuren en dankzij de ligging van Sao Paulo kan het weer plotseling omdraaien. Met 2016 vers in het geheugen zal zelfs het publiek gaan bidden op een flinke regenbui.

  De kansen voor Verstappen in Sao Paulo

  Om te kijken hoe groot de kans is voor de Nederlander om de race te winnen, is onze F1-specialist Roy Rijsdijk zelf in het digitale stoeltje van Verstappen in F1 2019 gestapt. Zal het ons lukken om een goed resultaat te halen? Daarvoor kan je terecht bij de video hier boven!

  F1 2019

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.