Top 5 F1 2019 features die wij zouden willen zien

  Alle Formule 1 liefhebbers konden deze maand eindelijk aan de slag met de game F1 2018. Terwijl iedereen zich nog druk vermaakt met deze game kijken wij alvast vooruit naar de volgende editie van het spel rondom de koningsklasse. Dit zijn vijf F1 2019 features die wij zouden willen zien.

  Young Driver test

  In F1 2012 maakten we al kennis met de Young Driver test. In deze test, die werd gehouden op het circuit van Abu Dhabi, konden spelers de basisprincipes van een Formule 1 auto leren. Zeker voor spelers die nieuw zijn met Formule 1 games was dit een prettige toevoeging, maar toch konden ook ervaren spelers iets opsteken van de Young Driver test. Zo zou in F1 2019 de Young Driver test bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om spelers meer inzicht te geven in het ERS (Energy Recovery System).

  Ook zou het leuk zijn als de wintertests voorafgaand aan het seizoen speelbaar zouden zijn in F1 2019. Het kan spelers de kans geven om de auto van het team te leren kennen en alvast wat resource punten binnen te halen om de wagen te verbeteren voorafgaande aan de eerste race.

  Moeilijkheidsgraad bepalen

  Bij elke release van de nieuwe Formule 1 game doet hetzelfde probleem zich voor: wat is de ideale moeilijkheidsgraad voor mij? Sinds de toevoeging van de slider waarmee je zelf je moeilijkheidsgraad kunt kiezen is het elk jaar een strijd om dit perfect af te stellen. Het is natuurlijk niet leuk om veel sneller, of juist veel langzamer te zijn dan de rest van het veld.

  Daarom zou het fijn zijn als een van de F1 2019 features jouw ideale moeilijkheidsgraad kan bepalen. Aan het begin kan het een hoop tijd schelen, zodat je gelijk de carrièremodus in kunt duiken zonder problemen.

  Voor F1 2018 is er een klein trucje dat je kunt toepassen om de moeilijkheidsgraad te bepalen. Speel een quick race met one-shot qualifying en pak daarbij de klassieke Red Bull uit 2010 op het circuit van Barcelona. Stel het zo in dat de rest van het veld ook in een Red Bull rijdt en probeer de snelste tijd van de sessie neer te zetten. Stel tussendoor de moeilijkheidsgraad bij, zodat je uiteindelijk net pole position weet te pakken met een zo minimale voorsprong op de nummer 2.

  Hulp bij setups

  Setups spelen een belangrijke rol in de Formule 1. Een sterke setup kan je zomaar 1 seconde per rondje opleveren. Zeker als je strijdt voor elke tiende van een seconde op een circuit, kan een goede setup je enorm helpen. Denk aan de extra topsnelheid, die je goed kunt gebruiken op een circuit als Monza of juist meer downforce in Monaco.

  Het zou daarom ook fijn zijn als je in F1 2019 wat hulp hierin krijgt van je engineer. Niet iedereen weet namelijk hoe een setup werkt, maar met wat hulp kun je makkelijker een eigen setup maken.

  Afwisselende practice programs

  Om je auto te verbeteren moet je in F1 2018 practice programs volgen. Door deze te voltooien krijg je punten, waarmee je bepaalde onderdelen van je auto beter kunt maken. Het nadeel aan deze programs is dat je telkens dezelfde onderdelen aan het doen bent. Na een tijdje kan dat een beetje eentonig worden.

  Als een van de F1 2019 features ervoor zou zorgen dat deze programma’s tussen de weekenden afwisselen, zou het afwerken van deze programma’s een stuk minder eentonig worden. Dat maakt de carrièremodus ook leuker.

  Grid editor

  De laatste in de lijst met F1 2019 features die wij zouden willen zien is de toevoeging van een grid editor in quick race. In F1 2005 en F1 2006 kon je in de quick races je eigen startgrid samenstellen. Hierdoor kun je de raarste opstellingen maken die je maar wilde.

  Een voordeel van een grid editor is het feit dat je een race precies kunt recreëren als in het echt. Daardoor kun je bijvoorbeeld de Grand Prix van Monza proberen te simuleren. Het geeft je meer vrijheid om zelf de races te rijden die je zelf wil.

  F1 2019 features die wij zouden willen zien

  Dit waren vijf F1 2019 features die wij zouden willen zien. Wat zouden jullie het liefst zien in de nieuwe Formule 1 game? Laat het ons weten in de reacties!

  F1 2018 kwam afgelopen maand uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Lees onze review om erachter te komen wat wij van de game vonden. Ook zetten wij een aantal tips op een rijtje om jouw carrière in de Formule 1 op gang te helpen.

  F1 2018

  Verkijgbaar vanaf 24 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.