Let op de temperaturen

Ongeacht of je speelt met een controller, stuurtje of toetsenbord (dansmat mag ook, is alleen niet aan te raden), je zal hard moeten werken om de finish van een race te halen. Banden raken oververhit, remmen doen het minder als ze niet opgewarmd zijn en onderdelen slijten bizar snel als je er niet fatsoenlijk mee omspringt.

In de nieuwe F1 2018 game is er nog een temperatuur bijgekomen om in de gaten te houden, namelijk de binnenband. Rem je abrupt en keihard, dan zal die omhoog schieten en gaat je rubber minder lang mee. Rem je rustiger en laat je de wagen uitrollen alvorens je op de rem trapt, dan blijft de temperatuur binnen de perken.

Kom je net uit de pits met vers rubber onder jouw bolide, dan zal je moeite hebben om grip te vinden. De beste tip die we je op dat gebied mee kunnen geven, is om zo snel mogelijk temperatuur in de banden te krijgen. Slinger wat heen en weer, rem meer in stadia en zet de brandstofmodus naar hoog. Hoe meer snelheid, hoe meer je moet remmen en hoe warmer alles wordt. Maar zorg er wel voor dat je remmen niet oververhit raken: vind die gulden middenweg!