Drie dingen die je over de Hyper Sports R release moet weten [gespeeld op gamescom]

Article
woensdag, 05 september 2018 om 11:51
drie dingen die je over de hyper sports r release moet weten gespeeld op gamescom 138339 1
Konami lijkt zich in een vreemde periode te bevinden, namelijk één waarin nog maar weinig nieuwe titels uitgebracht worden. Natuurlijk is er jaarlijks de nieuwe Pro Evolution Soccer en 2017 zag ook een nieuwe Metal Gear-game, maar daarbuiten lees je nog maar weinig over het Japanse bedrijf. De Hyper Sports R release moet daar verandering in brengen.

Een nieuw jasje

Hyper Sports R is een sportgame van Konami die binnenkort exclusief uitkomt op de Nintendo Switch. De game heeft nog geen vaste releasedatum, maar zoals in de trailer hierboven te zien is kun je de game al herkennen. Het is namelijk een nieuwe game die veel lijkt op de oude Track & Field game die in 1983 uitkwam.
De game geeft je namelijk de mogelijkheid om allerlei atletiekspellen te spelen, waaronder 100 meter sprint, zwemmen en strandvolleybal. Ook is hordelopen één van de mini-games en die kun je natuurlijk in je eentje spelen. De game kan ook lokaal met tot maximaal vier spelers gespeeld worden, waarbij ieder een Joy-Con gebruikt.
138340

Spellen in overvloed

Naast de 100 meter sprint, het zwemmen en strandvolleybal zijn er nog vele andere sporten. Zo is er namelijk ook nog hordelopen, maar daar blijft het niet bij. In het overzicht hieronder kun je de sporten zien die al bevestigd zijn.
  • 100 meter sprint
  • Speerwerpen
  • Verspringen
  • Zwemmen
  • Kogelstoten
  • Strandvolleybal
  • Hordelopen
138346

Hyper Sports R release gaat terug in de tijd

Hordelopen is dan ook het spel dat wij tijdens gamescom hebben mogen spelen en dat deden we met de Joy-Con. De competitieve sfeer was vanaf het eerste moment raak, want er werd 1 tegen 1 gespeeld. Het werd alleen al snel duidelijk dat de game nog niet bepaald geschikt is voor lokale multiplayer.
De camera volgt tijdens het spelen namelijk alleen de deelnemer die op kop ligt. Hierdoor heb je als je een achterstand hebt direct geen zicht meer op wat er gaande is. Het zorgt dan ook direct voor geïrriteerde momenten, want de Joy-Con besturing geeft je direct flashbacks naar de Wiimote. Het is namelijk met beweging besturen of de klassieke arcadebesturing inschakelen, maar beide voelen erg ouderwets.
Hyper Sports R heeft nog geen releasedatum en komt exclusief uit op de Nintendo Switch.