De 5 grootste F1 2017 vernieuwingen

  Het Formule 1 seizoen van 2017 nadert zijn einde. Dit weekend wordt alweer de vijftiende Grand-Prix van het seizoen gereden. Ook de officiële game, F1 2017 is al een tijdje beschikbaar. Wat zijn nu eigenlijk de grootste F1 2017 vernieuwingen?

  Klassieke wagens

  Voor het eerst sinds F1 2013 zitten er weer klassieke wagens in een Formule 1 game. In totaal zijn er twaalf klassieke wagens beschikbaar. Elf van deze wagens zitten standaard in het spel en spelers kregen als pre-order bonus de beschikking over de McLaren Mp4/4 uit 1988.

  De klassieke wagens zijn opgedeeld in twee klasses. Allereerst is er de C1 klasse, waarin alle wagens na het jaar 2000 het tegen elkaar opnemen. Verder is er de C2 klasse, die de wagens uit de jaren 90 bevat. Deze klasses kunnen ook door elkaar heen racen met de multi-klasse optie.

  De klassieke content komt ook terug in de carrièremodus. Gedurende je carrière zul je de kans krijgen om achter het stuur van de verschillende klassieke wagens te kruipen. In deze events krijg je verschillende doelen, zoals bijvoorbeeld zo veel mogelijk auto's inhalen binnen drie rondes, het winnen van een sprintrace of een time-trial voltooien.

  Helaas zitten er in F1 2017 geen historische circuits. Toch is de toevoeging van klassieke content één van de grooste F1 2017 vernieuwingen.

  Championships

  Een van de F1 2017 vernieuwingen is de toevoeging van de Championships modus. In deze modus kun je niet alleen het traditionele Formule 1 kampioenschap kiezen, maar ook vele andere verschillende kampioenschappen. In totaal kun je kiezen uit twintig verschillende, extra kampioenschappen.

  De kampioenschappen hebben allemaal andere regels. Zo zijn er kampioenschappen waarin je zowel een hoofdrace als een sprintrace in een weekend hebt. Verder maken de klassieke wagens ook een opwachting in enkele kampioenschappen.

  De Championships modus zorgt voor meer afwisseling in de game. De kampioenschappen zijn een mooi alternatief wanneer je de normale races uit de carrièremodus even beu bent.

  Uitgebreid R&D systeem

  De volgende van de F1 2017 vernieuwingen is het R&D systeem (Research and Development). Met het R&D systeem kun je in de carrièremodus je auto verbeteren. In de wereld van Formule 1 is het belangrijk om je wagen constant door te ontwikkelen. In F1 2017 is dit uitgebreider dan ooit.

  In F1 2016 werd het R&D systeem geïntroduceerd. Er waren toen 25 upgrades beschikbaar. Binnen enkele seizoenen was je al klaar met het upgraden van je auto. Dat is in F1 2017 wel anders.

  Er zijn namelijk 115 upgrades beschikbaar in F1 2017. Deze zijn met elkaar verbonden in een soort skill-tree. Sommige updates hebben een grotere invloed op je auto en zijn daarom ook een stuk duurder. Op de juiste manier je punten spenderen is erg belangrijk.

  Je kunt zelf kiezen welke kant je op wil met het R&D systeem. Zo is het bij McLaren bijvoorbeeld verstandig om veel punten te stoppen in het verbeteren van de motor, terwijl een coureur bij Haas wellicht zijn punten beter in het chassis kan steken.

  Slijtage van motoronderdelen

  Ook één van de F1 2017 vernieuwingen is dat je het Formule 1 seizoen net zoals Max Verstappen kunt ervaren. Voor het eerst in de serie slijten je motoronderdelen namelijk. In totaal is de motor onderverdeeld in zes onderdelen die stuk kunnen gaan.

  Het effect wat de verschillende onderdelen op de slijtage hebben is ook verschillend. Zo zorgt slijtage van de Internal Combustion Engine ervoor dat je vermogen verliest, terwijl de MGU-K bij slijtage de agressieve motorstand blokkeert, wat zeker in de kwalificatie veel tijd kost.

  Bij ongeveer 50% slijtage zul je consequenties gaan ervaren. Blijf je daarna gewoon stug doorrijden, dan heb je kans dat je met een rokende motor je bollide langs de kant moet parkeren. Dat is natuurlijk geen prettige manier om je weekend af te sluiten, als we Max Verstappen mogen geloven.

  Per seizoen mag je maar vier units van de motoronderdelen gebruiken. Bij elk onderdeel dat je meer nodig hebt, krijg je een gridstraf voor de volgende race. Door zuinig te rijden kun je voorkomen dat je net als een McLaren wel negen onderdelen per seizoen nodig hebt.

  Multiplayer

  De multiplayer is een belangrijk deel van de Formule 1 ervaring. Ook hier zijn enkele vernieuwingen te bespeuren. Zo kun je nu levelen en in rank stijgen.

  Per race krijg je nu XP als beloning. Deze XP is hoger naarmate je een beter resultaat hebt gehaald en ook krijg je XP bonussen wanneer je mijlpalen behaald. Het doel is om uiteindelijk de rank 50 te behalen om zo "wereldkampioen" te worden in de multiplayer. Door deze toevoeging heb je ook echt een doel om voor te gaan, terwijl in F1 2016 dit niet zo het geval was.

  Verder kun je ook in de multiplayer in een van de klassieke bollides stappen. Ook deze F1 2017 vernieuwing zorgt voor meer afwisseling. Probeer maar eens een klassieke wagen uit de muur te houden terwijl een andere speler vlak achter je zit te pushen.

  Dit waren de grootste F1 2017 vernieuwingen. F1 2017 is beschikbaar op de Xbox One, PlayStation 4 en PC. In onze review is te lezen wat wij van de game vonden.

  F1 2017

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.