Expeditie Robinson aflevering 7 recap - Weer dichterbij de samensmelting

  Ondertussen is de dertiende dag van de expeditie aangebroken. Het is loodzwaar voor de deelnemers. Ze weten allemaal dat de samensmelting bijna voor de deur staat en daarom willen ze er niet nu nog uitvliegen. Met deze Expeditie Robinson aflevering 7 recap krijg je een duidelijk beeld wat er in de laatste aflevering allemaal is gebeurd.

  RTL

  In dit artikel vatten we de gebeurtenissen uit de zesde aflevering samen. Heb je de aflevering nog niet gezien en wil je het liever nog even kijken, dan kan dat via RTL XL. Het is ook mogelijk om het via de streamingdienst van Videoland te bekijken.

  Hoe zat het ook al weer?

  In de vorige aflevering zagen we een enorme plottwist, waarbij plots Kim door haar eigen teamgenoten in de rug werd gestoken. Al voor de proef was zij samen met vier anderen plannetjes aan het smeden wat er zou gebeuren als ze de proef zouden verliezen, maar uiteindelijk kwam er niets van die plannen terecht toen het kamp Zuid was die daadwerkelijk de proef verloor. Voor haar is het spel daarentegen nog niet afgelopen.

  Ze mag Rijk Hofman gezelschap gaan houden, die zich ondertussen erg eenzaam ging voelen. Rijk is in deze nieuwe episode erg blij eindelijk iemand anders te zien. In ieder geval hoopt Kim op Mariana (die tijdens de vorige eilandraad van bontje wisselde) dat ze niet de samensmelting haalt, want na alles wat in aflevering 6 gebeurde zint Kim op wraak.

  RTL

  Spanningen

  Tim en Kelvin hebben door dat Mariana op dit moment erg onvoorspelbaar is en andersom is Akwasi opgelucht dat hij de vorige ronde er niet is gestuurd. Voor hen is het nog onbekend dat Kim naar Duivelseiland is gestuurd. Ook zijn er andere spanningen betreffende de voedselvoorraad. Waar Hugo merkt dat op zijn nieuwe eiland het voedsel er sneller doorheen gaat, gaat Eva in de aanval omdat ze erger gewend is. Kim en Rijk hebben op Duivelseiland vrijwel geen eten.

  Awkasi wil wel weten of hij er niet alsnog de volgende keer uit ligt. Ondertussen geeft Mariana aan dat ze het 'prinsessengedrag' van Kim zat aan het worden was en daarom ging ze in de aanval. Fien en Yvette denken dat ze ondertussen Mariana wel kunnen vertrouwen. Mariana zit tussen beide bontjes in, want ze heeft niet toegezegd officieel in een bontje te zitten. Er kan dus prima nogmaals worden gebackstabed.

  RTL

  Frank vertrekt

  Frank geeft ondertussen aan dat hij het zat is. Hij heeft ontzettend veel proeven verloren en na de vorige keer eens een proef te hebben gewonnen, ziet hij het spel niet zo positief meer in. Hij ziet het vuur in de ogen van anderen, maar voor hem is de vlam al een tijdje gedoofd. Mensen geven aan hem te gaan missen, maar hij blijft bij zijn keuze. "Ik word zo ongelukkig van dit eiland. Ik wil terug naar mijn leven."

  Hugo heeft het er zwaar mee dat Frank besluit naar huis te gaan. Hij is een beetje boos op hem dat hij de handdoek in de ring gooit. Kim is verdrietig. Hierdoor staat hij ook zwakker in het spel. Waar Frank bij zijn vertrek nog zei dat ze het zonder hem kunnen, is Thomas eerder opgelucht. "Koek Koek. Tuurlijk kan ik het zonder jou, man. Hou eens op." Ook Eva en Shary-An vinden het wel prima dat Frank dit besluit heeft genomen.

  RTL

  Tijd voor tikkertje

  Ondertussen is het alweer tijd voor één van de proeven die iedereen dichter bij de samensmelting gaat brengen. De proef klinkt heel eenvoud: tikkertje spelen. Maar het zou geen Expeditie Robinson zijn als het niet wat anders gaat. Zo worden de teamleden in paren aan elkaar gebonden en moeten ze zo samen de andere speler tikken. Daarvoor beginnen twee teams van twee aan verschillende kanten van een parcours. Ze proberen door met beide teams één richting in te gaan zo hard te rennen dat ze de andere inhalen en kunnen tikken.

  In de eerste ronde strijden twee vrouwen. Shary-Ann en Eva Kleve gaan voor kamp Zuid en Yvette en Fien voor kamp Noord. Fien wordt getikt. Dan is het tijd voor twee duo's van de mannen: Hugo en Thomas tegen Awkasi en Tim. Hier wordt het gelijkspel doordat Thomas wordt getikt.

  Mariana en Eva Koreman hebben nog niet gelopen, dus zij mogen één persoon uitkiezen die een tweede keer loopt. Mariana kiest Akwasi en Eva Koreman kiest de andere Eva uit. Eva Kleve en Awkasi zijn allebei al moe, maar laten dit niet blijken. Mariana is sneller moe. Uiteindelijk wordt ze getikt en wint kamp Noord.

  RTL

  Spanning voor de eilandraad

  Ondertussen ontstaat er spanning op kamp Zuid, waar twee groepen zijn. Mariana geeft aan bij Yvette dat ze nooit heeft gezegd zich aan te sluiten bij het bontje van haar, Fien en Awkasi. Ze probeert Yvette nog een keer over te laten stappen. Ondertussen zijn Mariana, Kalvijn en Tim later in overleg wat het beste is. Gezien ze alle drie een extra stem hebben, maken ze nog best veel kans door te gaan als ze samen stemmen. De vraag: kunnen ze Mariana vertrouwen?

  Dat gaat blijken tijdens de stemming. Fien stemt op Kalvijn, omdat Fien hem de sterkste speler vindt. Ook Akwasi stemt uiteindelijk op Kalvijn. Mariana haar stem wordt niet getoond, dus het wordt spannend. We zien niet op wie Tim stemt, maar het is wel duidelijk dat hij een dubbele stem inzet. Dan wordt het tijd om te tellen wie nu eigenlijk de meeste stemmen heeft.

  RTL

  We nemen afscheid van...

  De eerste stem valt op Kalvijn en de tweede stem ook. Al direct valt er een derde stem op Kalvijn. Dan pas valt er een stem op iemand anders: Akwasi. Daar gaan ook direct de vijfde en zesde stem naartoe. Dan komen de extra stemmen. Een zevende stem gaat naar Akwasi. Dat betekent dat Akwasi afscheid mag nemen van zijn kamp. Kalvijn mag nog eventjes in het spel blijven en lijkt samen met Tim en Mariana redelijk goed op weg te zijn om sowieso de samensmelting te halen.

  Voor hem is het avontuur daarentegen nog niet afgelopen. Hij mag namelijk nog in een duel strijden tegen de spelers van Duivelseiland: Kim en Rijk. Er wordt al geteased dat dit een duel wordt waar Rijk al voor heeft geoefend. Opnieuw moeten ze die avond over de balk lopen, zoals dat ook gebeurde in aflevering 5. Toen wist Eva de proef te winnen van Rijk en Rob Geus. Gaat Rijk deze keer wel winnen?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.