Expeditie Robinson aflevering 6 recap - Het regenseizoen breekt aan

  Het wordt weer zwaar in de Expeditie Robinson aflevering 6 recap. Niet alleen staat er psychologisch en fysiek gezien voor de kanidaten een heleboel op het spel, ook test het weer ze enorm uit. Het regenseizoen breekt aan en dat heeft gevolgen.

  RTL

  In dit artikel vatten we de gebeurtenissen uit de vierde aflevering samen. Heb je de aflevering nog niet gezien en wil je het liever nog even kijken, dan kan dat via RTL XL. Het is ook mogelijk om het via de streamingdienst van Videoland te bekijken.

  Hoe zat het ook alweer?

  In de vorige aflevering gingen twee spelers naar huis. Zo zagen we dat Roy Donders zichzelf liet wegstemmen in de eilandraad en Rob Geus op Duivelseiland zijn koffers mocht pakken.

  Tijdens de vorige aflevering zijn de teams Zuid en Noord opnieuw ingedeeld. Dit werd uitgebreid behandeld in de recap van aflevering 5. Eva Kleven is terug van Duivelseiland en is hier erg blij mee. Zij heeft immuniteit bij eilandraden tot en met de samensmelting.

  RTL

  Wie lopen gevaar

  Bij beide kampen zijn er mensen die het gevoel hebben dat ze in gevaar zijn. In kamp Noord zijn dit de mensen die vanaf kamp Zuid komen waardoor er nu vier mensen die allemaal nog extra stemmen over hebben een bedreiging kunnen vormen. Oud kamp Noord is nog met z'n drieën en Fien loopt daarbij gevaar om eruit te worden gestemd. Dit is namelijk het plan als er een proef wordt verloren.

  Aan de andere kant is Thomas ook niet zo zeker meer van zijn positie. Hij heeft het idee dat hij zwakker staat nu Roy Donders naar huis is. Shary-Ann en Thomas sluiten een verbond. Eva wordt er ook bij betrokken en snel willen ze Hugo lozen, omdat hij te graag wil winnen. Ze vinden dat het uitkijken geblazen is voor hem, omdat hij iedereen zou kunnen backstabben om het spel te winnen. Hij is bloedje fanatiek.

  RTL

  Immuniteitsproef

  Dan is het tijd voor een nieuwe proef. De teams moeten met vuur langs een parcours. Dat vuur moeten ze in een grote wok maken. Daarna moeten ze de wok langs hindernissen brengen om bij elke hindernis een touw door te branden. Het laatste touw bevindt zich achter een rivier. Halverwege kan de wok opnieuw branden, maar dat kan tijd gaan kosten.

  Kelvin (Kalvijn): "Het klinkt als de meest onmogelijke proef die ik ooit heb gedaan" Omdat er geen evenwicht is in de aantallen moet er iemand aan de kant worden gezet. De keuze valt op Fien, omdat die kleiner is dan de rest. Dan begint de proef.

  RTL

  De hindernissen

  Kamp Noord weet als eerste een touw door te branden en kan dan met de wok langs het eerste obstakel. Ze moeten de wok onder een balk bewegen en daarvoor moet de wok er schuin langs. Hierdoor zal het vuur minder hard branden omdat de constructie instort.

  Er volgen nog meer soortgelijke parcours. Zo moeten ze door een parcours, waarbij als ze iets aanstoten een koker omvalt die het vuur zal doven. Al snel begint kamp Zuid een flinke achterstand te krijgen op kamp Noord. Kalvijn: "Hoe ver je ook achterstaat, hoofd koel houden". Terwijl het andere kamp een vuur opnieuw moet aansteken, staat Zuid weer rustig naast ze.

  Kamp Noord wint uiteindelijk de proef en kamp Zuid gaat naar de eilandsraad. Frank is blij: de eerste overwinning is binnen en hij heeft eindelijk een doel bereikt. Frank en Hugo mogen de totem halen, omdat ze "eindelijk geen loser meer zijn."

  RTL

  De eilandraad

  De eilandraad kan op verschillende manieren eindigen en Marianna heeft een grote rol. Verraadt ze haar oude kamp Noord-kampleden of doet ze een riskante gok die haar met haar extra stemmen in een later moment op potentieel een veiligere positie kan stellen tegenover de verzwakte Fien, Awkasi en Yvette.

  De stemmen worden uitgebracht en Kalvijn stemt op Akwasi. Fien stemt op Kim. Wanneer de pot wordt opgehaald en we gaan tellen weten we wat er verder aan stemmen zijn uitgebracht. Kim krijgt 1 stem, dan krijgt Awkasi een stem. De derde stem is voor Kim. Uiteindelijk gaat het zo wisselend door tot drie tegen drie. Uiteindelijk worden er flink wat extra stemmen ingezet, waardoor ieder vijf stemmen heeft. Dan vallen er nog drie stemmen op Kim, dus mag ze naar huis.

  Kim: "Ik was te goed van vertrouwen." Ze heeft genoten van de expeditie en mag nog even genieten. Kim gaat naar Duivelseiland en het wordt snel duidelijk hoe het verder zal gaan. Ze heeft haar extra stemmen nog paraat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.