Expeditie Robinson Aflevering 4 recap - Twee koffers pakken

  Ook deze keer was het weer een spannende episode van Expeditie Robinson. Nadat kamp Zuid al erg verdeeld raakte, wordt het opnieuw spannend nu ze weer een proef moeten doen die erg zwaar gaat worden. De Expeditie Robinson Aflevering 4 recap maakt duidelijk dat Dionne nog steeds gevaar loopt.

  RTL

  In dit artikel vatten we de gebeurtenissen uit de vierde aflevering samen. Heb je de aflevering nog niet gezien en wil je het liever nog even kijken, dan kan dat via RTL XL. Het is ook mogelijk om het via de streamingdienst van Videoland te bekijken.

  Hoe zat het ook alweer?

  In de vorige aflevering won Kamp Noord voor de tweede keer een proef. Dit zorgde voor de nodige emotie bij kamp Zuid die al twee afleveringen na elkaar iemand naar huis moest sturen. Waar eerst Anita Heilker naar huis werd gestuurd, werd in de vorige aflevering Jaap weggestuurd. Als Zuid nog een proef verliest wordt het spannend voor Dionne. Zij was vorige aflevering bijna naar huis gestuurd door haar eilandgenoten. Dat ze er nog in zit (en Jaap niet) zorgt voor de nodige wrijving binnen het team. Voornamelijk Hugo was fel tegenstander.

  Vooralsnog zitten Rijk Hofman, Rob Geus, Eva Kleve en Berdien Stenberg op Duivelseiland. De mensen op Kamp Noord zijn Shary-An, Thomas Bergen, Roy Donders, Eva Korenman, Marianne Verkerk, Kalvijn, Tim Coronel en Kim Kötter. Zuid-kamp bestaat uit de overige deelnemers: Jaap van Deurzen, Fien Vermeulen, Yvette Brock, Akwasi, Frank van der Lende, Dionne en Hugo Kennis. We hebben uitgebreide recaps van aflevering 1, 2 en 3.

  Expeditie Robinson Aflevering 4 recap brengt strijd

  Op Duivelseiland wordt het al snel duidelijk dat Berdien en Eva het later tegen elkaar moeten opnemen tegen in een spannend duel. Zo is duidelijk dat dit het allerlaatste nachtje met zijn vieren voor ze wordt, want de verliezer van dit duel gaat naar huis. Ondertussen staat op kamp Zuid iedereen op scherp en zijn ze gebrand op een overwinning. Hugo, Akwasi en Frank lijken erg samen te werken met het idee dat ze moeten winnen of Dionne naar huis sturen.

  Maar wat is die derde immuniteitsproef? Er moeten acht loodszware dominoblokken worden verplaatst. Vijf blokken liggen er al en drie blokken moeten zelf in elkaar worden gezet. Dit doen ze door blokken in een kast te puzzelen en deze vast te zetten met stangen die door de blokken heen moeten. Wanneer ze staan moeten ze zo elkaar omstoten dat een net met ballen de lucht in wordt geschoten. Het team dat als eerste de ballen de lucht in weet te schieten wint de proef en hoeft niet naar de eilandraad.

  Verloop van de proef

  Omdat Zuid al twee keer heeft verloren en dus twee spelers minder heeft, moet Noord twee mensen uitkiezen om aan de zijlijn te zetten. Uiteindelijk wordt besloten dat Roy Donders en Marianne Verkerk aan de kant worden gezet. Beide kampen beginnen gelijk met puzzelen en kamp Noord weet al direct de voorsprong te verkrijgen door de eerste puzzel op te lossen. De stress begint al snel toe te nemen, maar niet elke puzzel is even lastig. Kamp Zuid weet als eerste de moeilijkste puzzel op te lossen.

  Kamp Zuid komt voor te liggen en kan als eerste beginnen met het plaatsen van de dominostenen. Kamp Noord wordt wat meer gestrest, maar Tim Coronel probeert zichzelf en zijn team rustig te houden. Beide teams hebben zich vergist in hoe zwaar de blokken zijn. Dionne laat zelfs tijdens het sjouwen los, waardoor het blok op Hugo zijn tenen valt. Noord weet dichterbij te komen en Zuid gaat duwen terwijl ze nog net voorliggen. De eerste dominosteen valt maar tikt de tweede niet om. Dit geeft de kans om Noord wel steen voor steen weg te laten tikken, waardoor Kamp Zuid wederom naar de eilandraad moet.

  Iemand naar huis sturen

  Ondertussen gaan Eva en Berdien ook nog een proef doen waarbij de verliezer naar huis gaat. Ook zij krijgen een puzzel. Ze hebben een bord met daarop 24 verschillende symbolen die op de juiste plaats moeten worden gehangen. De volgorde van de symbolen staat op een ander bord dat op de bodem van het water ligt. De deelnemers moeten meerdere keren naar de bodem duiken om het bord te bekijken en zoveel mogelijk tekens te onthouden. Beide deelnemers proberen zo snel mogelijk de symbolen goed te leggen.

  Berdien haalt alles eraf en begint de symbolen los te selecteren. Beiden proberen rijtjes van vier te onthouden. De proef vraagt veel van het geheugen. Waar Berdien twijfelde over het eerste rijtje had ze zich voorgenomen haar eigen rij te onthouden en die onderwater te controleren. Maar dan moet je nog wel weten wat je rijtje was! Eva probeert haar geheugen te compenseren door snel te zwemmen. Uiteindelijk loont dit, want Eva heeft als eerste alle tekens goed. Ze is blij, maar ook verdrietig dat Berdien eruit moet.

  Vrouwen tegen de mannen

  De vrouwen werken samen en de mannen werken samen op team Zuid. Frank polst bij de vrouwen wat ze gaan doen en de vrouwen geven aan dat ze Hugo Kennis eruit willen stemmen. Dionne wil twee stemmen op Hugo inzetten omdat ze het minst met hem heeft en door Hugo wijs te maken dat Hugo vier stemmen krijgt, willen de andere vrouwen misbruik maken van het moment zodat Hugo zijn extra stemmen vergooit. Het plan van Fien lijkt te werken, want Hugo krijgt het idee dat de pijlen op hem gericht zijn.

  Ondertussen gaat kamp Zuid voor de derde keer naar de eilandraad. Frank heeft zijn doelen al geminimaliseerd: "eerst wilde ik Expeditie Robinson winnen, toen wilde ik de samensmelting halen. Nu wil ik gewoon eerst eens een proef winnen." Dan begint de stemming en zien we Akwasi op Dionne stemmen. Dionne stemt dubbel op Hugo. Dan wordt het tijd om de stemmen te tellen en op de twee stemmen op Hugo na, regent het stemmen op Dionne. Er zijn tien stemmen uitgebracht, dus er zijn vier extra stemmen ingezet deze ronde. Fiens plan is gelukt om de heren extra stemmen weg te laten gooien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.