Estanguet vertelt dat hij van plan is om met vertegenwoordigers van eSports te gaan praten. Tijdens dit gesprek zal overlegd worden of er ruimte is voor gamers om deel te nemen aan het programma van de spelen in Parijs.

eSports op Olympische Spelen 2024 met medailles

eSports evenementen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Daarom heeft Azië dit jaar de beslissing genomen om eSports evenementen vanaf 2022 aan hun Asian Games toe te voegen.Volgens Estanguet zou er ook een game-onderdeel geïntroduceerd moeten worden in 2024 om mee te gaan met de tijd, alsook aandacht te trekken van jongere generaties.

“We moeten er naar kijken want we kunnen niet zeggen ‘dit is niet ons, dit gaat niet over de Olympische spelen’. Want de jongeren zijn daar wel degelijk in geïnteresseerd. Laten we ernaar kijken, laten we ze ontmoeten, laten we proberen om overbruggingen te vinden,” vertelt Estanguet.

Het programma zal in 2019 gevormd worden, dan zullen we dus te weten komen of er daadwerkelijk eSports games komen in de Olympische Spelen. Estanguet geeft aan eerst de tijd te willen nemen om te overleggen en te kijken of dit mogelijk gemaakt kan worden.