Animal Kingdom Seizoen 2 Review - Haalt kwaliteit eerste seizoen niet

  Een serie om te bingewatchen. Zo omschreven we Animal Kingdom seizoen 1 vorige maand. Onze favoriete criminelen zijn terug voor een nieuw seizoen. In deze Animal Kingdom seizoen 2 review lees je hoe het eraan toe gaat moet ‘moedersmurf’ en haar zonen.

  TNT

  Het is niet eenvoudig om allemaal hengsten in het gareel te houden, de een steigert nog meer dan de ander. En waar Smurf (gespeeld door Ellen Barkin) aan de teugels wil trekken, blijkt dat in seizoen 2 uiterst lastig. De zonen hebben namelijk besloten om niet langer naar moedertje lief te luisteren en hun eigen weg te volgen. Die karakterontwikkeling is interessant en had de serie ook nodig. Want nóg een seizoen, met 13 afleveringen, bekijken waarin de jongens enkel doen wat ma hen opdraagt zou niet geloofwaardig zijn.

  Minder sterk begin

  Hoe dat uitpakt is als volgt: de Benjamin van de groep, tevens homoseksueel, Deran (Jake Weary) probeert met zijn verdiensten uit de onderwereld een bar te kopen en die te runnen. Hij is duidelijk zat van de wilde plannen van zijn familie, dat er opeens tóch gemoord wordt – in seizoen 2 gaat dit namelijk nog verder- , en wil een met een schone lei beginnen. Pope, oftewel Andrew Cody (gespeeld door Shawn Hatosy), probeert duidelijk een rustiger leven te leiden en de zorg over Lena op zich te nemen. Het maakt hem een stuk saaier dan het eerste seizoen waar hij duidelijk de eerste paar afleveringen de show stal door meer als dier over te komen, dan als mens.

  animal kingdom seizoen 2 review

  Verantwoordelijkheid pakken

  Dat hij als oudste de verantwoordelijkheid pakt en Lena zo goed mogelijk wil behandelen, heeft onder meer te maken met Barry (gespeeld door Scott Speedman) die weinig bezig is met zijn gezinsleven, maar vooral met zich onttrekken van Smurf en alles toe-eigenen waarvan hij vindt dat het van hem is. Hij stookt iedereen op en het resultaat mag er zijn, want op een gegeven moment woont niemand meer bij Smurf, krijgt ze de politie achter zich aan en is het maar de vraag hoe het verder moet.

  Al zou ze Smurf niet zijn als ze een plan B heeft. Eén van de belangrijkste rollen is weggelegd voor Joshua (Finn Cole) die van de een op de andere dag alle rechten in handen krijgt van de bezittingen van Smurf. Het broekie, dat totaal geen strafblad had en in seizoen één zijn ooms leerden kennen, wordt met de dag crimineler en geniet er aanzienlijk van dat hij het boevenpad is opgegaan. De ontwikkeling van zijn personage is uiterst interessant, wat helaas het minst geldt voor Craig Cody (gespeeld door Ben Robson). Het minst van allen heeft hij een duidelijke visie of verandering voor ogen, waardoor hij zich bezig blijft houden met wat hij altijd al deed: surfen, drank, drugs en vrouwen.

  Vuile verrader

  Losgezien hiervan is Animal Kingdom seizoen 2 interessant om te kijken en dat komt met name door de strijd die de broers steeds met elkaar voeren. Ze verraden elkaar continu en voor familieleden zijn ze behoorlijk vuil. Dat maakt seizoen 2 interessant, omdat ze dus niet meer een trouwe roedel zijn, maar individuele belangen duidelijk voorop worden gezet. Al is het wel zo dat de eerste helft van seizoen twee lang niet zo episch is als het eerste seizoen. Waar je toen het gevoel had te kijken naar iets ongelooflijks absurds dat ontzettend wist te fascineren, kijk je nu naar een gemiddelde actieserie. Niet dat daar iets mis mee is, want nog steeds weet Animal Kingdom prima te vermaken.

  Maar er gebeuren af en toe in seizoen 2 dingen waarvan je denkt: waarom nou? Zoals de relatie tussen Nicky (gespeeld door Molly Gordon) en haar oom, alsook Joshua. De driehoeksverhouding is suf en uiterst ongeloofwaardig. Nóg storender is het dat haar vader, die continu met de familie in de clinch lag, opeens helemaal naar de achtergrond is verdwenen en ter loops maar één keer wordt genoemd. Juist het gegeven van een politieagent die mogelijk iets zou kunnen ontdekken zorgde voor een extra stukje spanning.

  animal kingdom seizoen 2 review

  Animal Kingdom seizoen 2 review - Seizoen 3 mag komen!

  Animal Kingdom wordt pas in de tweede helft van seizoen 2 spannend als diverse broers hun mond voorbij gaan praten en aan het licht wordt gebracht hoe de moord uit seizoen 1 tot stand is gekomen. Maar de momenten daarna zijn alles behalve geloofwaardig. Waar je een gevecht of spannend dialoog verwacht, volgt er een laffe knuffel en denk je als kijker: waarom kijk ik dit eigenlijk nog?

  Anmimal Kingdom mag weliswaar heel snel met een vervolg zijn gekomen, dit lijkt wel een typisch gevalletje van: hardlopers zijn doodlopers. Beter was het geweest meer tijd uit te trekken voor bepaalde wendingen in het verhaal. Maar als je daar doorheen kunt kijken, is seizoen 2 nog steeds interessant genoeg om te kijken.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Mooie karakterontwikkeling
  • Goed geacteerd
  • Spannende dialogen
  • Eerste helft minder overtuigend
  • Sommige dingen ongeloofwaardig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.