Elder Scrolls Online Stone Garden - Een dungeon voor doorzetters

  Het verhaal van The Dark Heart of Skyrim in Elder Scrolls Online gaat verder met de Stonethorn DLC, dat twee nieuwe dungeons introduceert. Wij zijn de Stone Garden ingedoken, om alle geheimen van Arkasis zijn laboratorium te ontdekken.

  Spelers die de Elder Scrolls Online Greymoor uitbreiding hebben gespeeld, zullen wel bekend zijn met Blackreach: het enorme ondergrondse stelsel van grotten, mijnen en kastelen. In één van de hoekjes zit de Stone Garden, een geheim laboratorium van de doorgedraaide alchemist Arkasis.

  De wetenschapper heeft gebruikgemaakt van een oud grottenstelsel van de Dwemer - de dwergen die al lang zijn uitgestorven in Tamriel - en dat wordt al meteen duidelijk wanneer je de Stone Garden betreedt. Oude apparaten, rivieren van lava en metalen constructies die zijn omgebouwd voor heel andere doeleinden. Zo is Arkasis onder andere verantwoordelijk voor de Stone Husks, de grote stenen reuzen die je meer dan eens tegenkomt in de verhaallijn van Greymoor.

  Hard Mode voor bazen

  In Stone Garden moet je het dan ook niet alleen opnemen tegen de doorgedraaide wetenschapper zelf, maar ook tegen een klein leger van Stone Husks en een hele troep aan weerwolven. Nadat je de eerste paar groepen vijanden hebt uitgeschakeld, kom je dan ook snel oog in oog te staan met een wel heel grote weerwolf en tevens de eerste baas: Exarch Kraglen. Met zijn enorme postuur kan hij dodelijke charges uitvoeren en een Hulk Smash om iedereen in zijn nabije omgeving omver te werpen.

  In de normale versie van Stone Garden zal de baas geen enorme uitdaging zijn als je werkt met een goed gecoördineerde groep. Ben je daarentegen op zoek naar wat meer uitdaging, dan kan je in Veteran Mode voor elke baas kiezen om een speciale Hard Mode te activeren. Daarmee krijgen de bazen unieke, nieuwe mechanics en zal de lat qua uitdaging veel hoger gelegd worden. Met een normale run door de nieuwe dungeon heb je dus zeker nog niet alle aspecten van de Stone Garden gezien.

  Geheime kamers en alchemie

  Wanneer je voorbij de ‘wachthond’ bent gekomen, kom je in het echte laboratorium-gedeelte van de dungeon terecht. De invloed van alchemie komt in dit gedeelte duidelijk naar voren, want als je vijanden verslaat, heb je de kans dat ze een potion laten vallen. Door die inhoud op te drinken, kan je tijdelijk zelf veranderen in een weerwolf en soortgelijke vaardigheden als Exarch Kraglen gebruiken.

  Het gangenstelsel van het laboratorium heeft daarnaast ook meerdere geheime kamers die je kan ontdekken. Hoewel sommige spelers zo snel mogelijk door een dungeon willen rennen, is het wel de moeite waard om de geheime kamers te vinden. Door daar de aanwezige Blood Knights uit te schakelen, kan je namelijk drankjes brouwen die je een buff zullen geven die de hele dungeon lang duurt en je maakt het eindgevecht iets makkelijker voor jezelf. Erg handig in de hogere moeilijkheidsgraden van Stone Garden!

  Stone Husk XXL

  Wanneer je eenmaal weer terug bent op de normale route zal je op een gegeven moment de tweede baas tegenkomen. Dit keer gaat het om de grootste Stone Husk die er beschikbaar is in het arsenaal van Arkasis: de Stone Behemoth.

  Dit enorme wezen zal met kracht en precisie om zich heen slaan, maar daar blijft het niet bij in het gevecht. Langzaam maar zeker komen namelijk ook andere Stone Husks tot leven om hun grote broer bij te staan en Arkasis is op de achtergrond bezig om de kamer en de Stone Behemoth te chargen met verschillende elementen. Zo zal je moeten oppassen voor vuur, elektriciteit en ijs. Een gevecht waar je dus je ogen goed moet ophouden en effectief moet rollen om alle gevaren te ontwijken.

  Na de Stone Behemoth wordt meteen duidelijk dat Stone Husks en weerwolven niet het enige is waar Arkasis mee heeft geëxperimenteerd. In dit gedeelte van de dungeon komen wezens gekropen uit alle hoeken en gaten waar je liever niet mee in aanraking komt. Het is dan ook niet lastig om te raden waarom Arkasis de titel ‘The Mad Alchemist’ draagt.

  Oog in oog met Arkasis zelf

  Gelukkig krijg je de mogelijkheid om Tamriel te verlossen van de doorgedraaide wetenschapper in de laatste bossfight van de dungeon. Eerst moet je het epicentrum van het laboratorium vernietigen als weerwolf en het opnemen tegen de minions van Arkasis, voordat hij zelf verschijnt om het probleem hoogstpersoonlijk op te lossen.

  Arkasis is niet alleen een slimme wetenschapper, maar kan zich ook goed staande houden in een gevecht, wat de laatste bossfight een flinke uitdaging maakt. Stone Husks en vampieren verschijnen overal, terwijl Arkasis gebruikmaakt van gif om spelers veel schade aan te brengen en ze tijdelijk te stunnen. Dat kan snel je dood betekenen wanneer je middenin een gevaarlijk veld staat. In de laatste fase van het gevecht verandert Arkasis ook nog eens in een lightning versie van zichzelf, wat de moeilijkheidsgraad nog een stukje omhoog gooit.

  Lukt het je uiteindelijk om Arkasis te verslaan, dan heb je de Stone Garden voltooid en kan je genieten van alle loot die je krijgt. Zo is er een gloednieuwe armor set die je in de dungeon kan vinden en natuurlijk krijg je er ook een mooie achievement voor.

  De wereld van The Elder Scrolls Online is behoorlijk uitgebreid, met een constante stroom aan nieuwe content en updates. Wil je op de hoogte blijven en meer lezen over de MMO, bezoek dan onze speciale Elder Scrolls Online-pagina.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.