'OnePlus werkt aan budget smartphone met accu van twee dagen'

News
vrijdag, 28 augustus 2020 om 16:30
oneplus nordf1596705346
OnePlus lijkt weer terug te gaan naar betaalbare smartphones. Na de dure OnePlus 8 Pro is de fabrikant eerder dit jaar namelijk gekomen met de midrange OnePlus Nord en volgens Android Central werkt het bedrijf nu zelfs aan een budget smartphone met een heel grote accu.
Toen OnePlus op de markt kwam, specialiseerde het bedrijf in flagship killers. Voor een beduidend lagere prijs ging het de concurrentie aan met veel duurdere smartphones van grote namen als Samsung en Apple. Tegenwoordig valt OnePlus in dezelfde groep en maakt het peperdure smartphones met de laatste technologische snufjes.
Mogelijk gaat de fabrikant nu ook weer terug naar betaalbare smartphones, volgens Android Central. De publicatie claimt namelijk dat het bedrijf bezig is met een nieuwe budget smartphone onder de codenaam Clover voor slechts 200 dollar - omgerekend ongeveer 170 euro. Deze smartphone moet draaien op een Snapdragon 460 chipset, en zou 4GB aan RAM en 64GB aan opslag moeten huisvesten.

Besparen op de kosten

Waar voornamelijk op de kosten zal worden bespaard is het scherm. In plaats van een 1440p of 4K OLED scherm, krijgt de Clover naar verluidt een 6,52 inch 720p display. Gecombineerd met een accu van maar liefst 6000 mAh moet de smartphone op één charge twee dagen lang mee kunnen gaan. Daarnaast zal de telefoon ook een 3.5mm aansluiting moeten krijgen voor je oordopjes en koptelefoons en een vingerprint sensor aan de achterkant, evenals drie camera's.
Een andere grote feature tegenwoordig is natuurlijk 5G internet. Het lijkt er alleen niet op dat de OnePlus Clover ondersteuning krijgt voor de nieuwe generatie mobiel internet. Normaliter ondersteunt de Snapdragon 460 namelijk geen 5G. Wel is het mogelijk dat er later een iets duurder model uitkomt die wel 5G ondersteuning heeft, zoals Google van plan is met de Pixel 4a.