Top 10 beste gratis multiplayer shooters voor PC

  Zestig euro betalen voor de nieuwste Call of Duty of Battlefield is niet iets waar iedereen op zit te wachten. Gelukkig zijn er genoeg free-to-play shooters voor op de PC. Wij hebben de top 10 beste gratis multiplayer shooters voor PC voor jullie op een rijtje gezet.

  Alle games in deze lijst zijn alleen te spelen op PC of alleen gratis op de PC. Deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters bevat zowel third-person als first-person games. Hierin wordt dus geen onderscheid gemaakt. Laten we snel beginnen met de nummer tien in deze lijst met de beste gratis multiplayer games voor PC.

  10. Crossfire

  Ook de volgende game in deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters voor PC is een klassieker, namelijk Crossfire. We zullen meteen aangeven dat de graphics van deze game niet geweldig zijn en zeker gedateerd zijn, maar daar draait het ook niet om bij deze game. Waar het wel om draait is de geweldige tactische gameplay die doet denken aan de beste eSports shooters.

  De gameplay is fast-paced en er zijn verschillende modi om van te genieten. Klassieke modi als Death Match komen ook zeker aan bod in Crossfire. Door te spelen zijn er experience points te verdienen, waardoor je levels omhoog kunt gaan. Zo kun je van groentje transformeren tot een sergeant. Die vooruitgang is een van de dingen die Crossfire zo leuk maakt.

  9. Blacklight: Retribution

  Van twee klassieke games gaan we naar een wat meer onbekende game. Blacklight: Retribution is een first-person shooter die zich afspeelt in een futuristische wereld. De kwaliteit van leven is laag, maar technologische ontwikkelingen rijzen de pan uit. Er zijn verschillende modi en maps waarop tegen andere spelers kan worden gespeeld.

  Wanneer je net aan de game begint, kan het misschien wel wat lastig zijn. Om te voorkomen dat je meteen in het diepe gegooid wordt, kun je ervoor kiezen om eerst wat te oefenen tegen de AI. Dan zul je spelen tegen bots, waarvoor je zelf een moeilijkheidsgraad kunt kiezen, om de fijne kneepjes van het vak te leren. Heb je dit gedaan? Dan is het knallen maar!

  8. Black Squad

  Black Squad is de volgende gratis multiplayer shooter in deze lijst. Goed om te weten is dat deze game op dit moment nog in de Early Acces status verkeerd. Dat betekent dat de game nog in ontwikkeling is, maar dat de feedback van de spelers van de Early Acces wordt meegenomen in dit proces. Ondanks dat de game nog niet helemaal af is, vinden wij wel dat Black Squad een plaats verdient in deze lijst met de top 10 beste gratis multiplayer shooters voor PC.

  Er zijn veel verschillende modi en wapens in deze game. Ieder wapen kan handig zijn in een specifieke situatie, waardoor de uitgebreide customization opties erg handig zijn. In de standaardmodus wordt er vijf-tegen-vijf gespeeld, maar er is ook nog een speciale modus. Hierin wordt met maar liefst zestien spelers tegen zestien anderen gespeeld. Dit betekent uiteraard een grote chaos, want er kunnen zelfs Air Strikes worden ingezet.

  7. Team Fortress 2

  Dan zijn we wederom aangekomen bij een legendarische titel. Team Fortress 2 staat namelijk op de zesde plaats in deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters voor PC. Niet alleen de wapenkeuze is belangrijk in deze game, er zijn daarnaast negen classes met verschillende persoonlijkheden en tactical abilities. Er moet dus over veel dingen worden nagedacht tijdens het spelen van Team Fortress 2.

  De game wordt nog altijd regelmatig geupdatet, ondanks dat er al meer dan tien jaar voorbij zijn gegaan sinds de release. In zo’n update worden er vaak nieuwe maps en nieuwe cosmetische items toegevoegd. Zo wordt de game leuk gehouden voor de veteranen en trekt het ook nog eens nieuwe spelers aan.

  6. Quake Champions

  Dan zijn we inmiddels aangekomen bij de top vijf in deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters voor PC. Deze eer gaat naar Quake Champions, de fast-paced first-person shooter die werd ontwikkeld door Bethesda. Net als bij Black Squad is Quake Champions nog altijd in Early Acces. Dit betekent dat er nog drastische veranderingen kunnen plaatsvinden, maar de game hoort nu al thuis in deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters voor PC.

  Quake Champions combineert de snelle gameplay van Quake III Arena met de originele speelstijl die Quake ongeveer twintig jaar geleden al neerzette. Net als in Team Fortress 2 zijn er personages met persoonlijke vaardigheden. Kies wijs, want dit kan invloed hebben op de uitslag van de game.

  5. Paladins

  Paladins heeft net als een aantal andere games in deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters geen realistische graphics. In dit geval komt dat omdat de game een cartoonachtige stijl heeft. Dit wil niet zeggen dat deze game daardoor minder is dan de bovenstaande en daarom een welverdiende vierde plaats voor Paladins in deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters.

  De game is nog relatief nieuw, 8 mei 2018. In deze game kun je zelf kiezen welke vaardigheden jij nodig denkt te hebben in de volgende match. Dit in combinatie met je wapens en je personage kan zorgen voor de overwinning, maar ook voor een genadeloze afslachting. Wederom een toffe shooter die toch ook weer niet alleen om het afvuren van kogels draait.

  4. Valorant

  Ontwikkelaar Riot Games houdt zich sinds kort niet alleen maar bezig met de populaire MOBA League of Legends. In juni 2020 heeft de studio namelijk de free-to-play shooter Valorant gelanceerd en de titel heeft in korte tijd veel spelers vergaard.

  Hoewel Valorant er kleurrijk uitziet, is de game zeker geen casual FPS. De titel van Riot Games is een tactische shooter, waar spelers kunnen kiezen tussen verschillende personages die elk weer unieke vaardigheden hebben. De game doet daarmee denken aan Overwatch. Wel hebben spelers meer keuzevrijheid als het gaat om het uitrusten van hun personages, met verschillende wapens die gekocht kunnen worden. Ben je dus op zoek naar een mooie mix van Overwatch en Counter-Strike, dan ben je met Valorant aan het goede adres!

  3. Fortnite Battle Royale

  Daar zijn we dan, de top drie. Op de derde plaats in deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters staat een game waarvan zelfs je oma en je tante hebben gehoord. Fortnite Battle Royale is de meest populaire multiplayer game van dit moment. Je kunt alleen, in duo’s of met vier personen spelen. In deze game ga je de strijd aan tegen maximaal 99 andere spelers en de regels zijn simpel: blijf als laatste over.

  Dit heet battle royale, maar Fortnite voegt hier nog een extra aspect aan toe. In Fortnite Battle Royale kun je namelijk bouwen met hout, steen en metaal. Deze materialen moet je verzamelen aan het begin van de game, zodat je jezelf later kunt beschermen tegen inkomende kogels. De combinatie van bouwen en schieten is wat Fortnite zo uniek en tof maakt.

  2. Counter-Strike: Global Offensive

  De tweede game in deze lijst is geen battle royale game, maar heeft wel een speciale modus voor dit genre. Counter-Strike: Global Offensive is een van de grootste eSports games ter wereld. Tijdens ieder groot toernooi wordt er bijna een miljoen dollar weggegeven aan de winnaar. Eerder kostte deze game nog ongeveer veertien euro, maar sinds een korte tijd is CS:GO free-to-play.

  In de competitieve modus nemen vijf spelers het tegen vijf anderen op. Hierin moeten spelers iedere ronde wapens kopen, maar er is maar een gelimiteerd bedrag beschikbaar. Wanneer je een ronde wint, krijg je meer geld dan wanneer je een ronde verliest. Hierdoor moeten spelers soms een ronde geld besparen, zodat ze de volgende ronde een beter wapen kunnen kopen. Het eerste team met zestien gewonnen rondes wint de match.

  1. Apex Legends

  Dan zijn we nu aangekomen bij de nummer één in deze lijst met de beste gratis multiplayer shooters voor PC. Apex Legends is de beste en tevens nieuwste game in deze lijst. De gameplay van Apex Legends kan snel zijn, maar je kan het eigenlijk helemaal zelf bepalen. De game is net als Fortnite Battle Royale een battle royale game, waarin je het in teams van drie opneemt tegen negentien andere teams. Wanneer jouw team als laatste overblijft, kun je jezelf kronen tot champion.

  Ook in Apex Legends draait het niet alleen maar om het doorzeven van tegenstanders. Oke, wel voor een groot gedeelte, maar ieder personage in Apex Legends heeft andere abilities. Zo speel je met geen enkele hero hetzelfde en zijn er verschillende rollen binnen een team. Apex Legends is pas een week uit, dus we zullen nog genoeg van deze toffe game van EA en Respawn Entertainment gaan horen.

  Dit artikel is op 28 augustus 2020 bijgewerkt.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.