Elder Scrolls Online Elsweyr Special - Wat weten we van het thuisland van de Khajiit?

  In Elder Scrolls Online Elsweyr zetten we voet in de droge vlaktes van noordelijk Elsweyr. Maar wat weten we allemaal van het thuisland van de kat-achtige Khajiit? In deze Elder Scrolls Online Elsweyr special gaan we in op de geschiedenis en huidige situatie van het gebied en haar bewoners.

  Elsweyr is een regio op het vasteland van Tamriel en we kunnen het land voor eerst het bezoeken sinds The Elder Scrolls: Arena uit 1994. Het ligt gelegen ten westen van Valenwood, het thuisland van de Bosmer, en ten zuidoosten van Cyrodiil en Morrowind. De regio is verdeeld in twee gebieden: Anequina in het noorden dat grotendeels bestaat uit droge vlakten met beperkte begroeiing en Pelletine is het zuiden, dat juist voornamelijk bestaat uit een dichte jungle.

  De geboorte van de Khajiit

  De oorspronkelijke bewoners van Elsweyr zijn de Khajiit, een beestenras dat lijkt op een mix tussen een mens en een kat. Volgens religieuze geschriften zijn de Khajiit gemaakt door Azurah, die de opdracht kreeg van haar moeder Fadomai om één van de bestaande rassen te kiezen en ze om te toveren in de snelste, slimste en mooiste wezens in Tamriel. Daarna zouden ze zijn geplaatst in de woestijnen en regenwouden van Elsweyr.

  De Khajiit worden geleid door de Mane, een spirituele leider die het voor het zeggen heeft tijdens vrede, maar in tijden van oorlog neutraal blijft. De Khajiit waren namelijk verdeeld over vele verschillende stammen, die elk hun eigen belangen hadden en regeerden over een territorium.

  Pas in de Tweede Era vormden de Khajiit een centrale overheid, onder leiding van Keirgo van Anequina en Eshita van Pelletine. Samen herenigden ze het volk en gingen de stammen herenigd verder onder het koninkrijk van Elsweyr. Niet zonder problemen, want voormalige aristocraten waren het niet eens met de oprichting van het koninkrijk en kwamen in opstand. Alleen door interventie van de Mane kon een burgeroorlog worden voorkomen.

  In het jaar 580 van de Tweede Era sloten de Khajiit zich aan bij de Aldmeri Dominion, een samenwerkingsverband tussen de Altmer van Summerset, de Bosmer van Valenwood en de Khajiit van Elsweyr. De Dominion heeft als doel om de Altmer te herstellen als de heersers van heel Tamriel en is één van de grote spelers in de Three Banners War.

  De huidige situatie in Elder Scrolls Online Elsweyr

  Vlak voor de oprichting van de Aldmeri Dominion en het begin van de Three Banners War trok een groep van Imperialistische soldaten het land van Elsweyr binnen, onder leiding van Euraxia Tharn, een krachtige tovenaar. Ze veroverde al snel de hoofdstad Rimmen op de verzwakte Khajiit, vermoordde de koninklijke familie en riep zichzelf uit als koningin van Rimmen.

  Maar niet alleen het overnemen van de troon doet Euraxia met harde hand, ook haar regeringsperiode wordt gekenmerkt door tirannie. De bevolking wordt in toom gehouden door huurlingen en de koningin heeft necromancers ingehuurd om te strijden tegen het verzet, de Khajiiti Defense Force. Hordes aan ondoden scheuren het land apart en dat is niet het enige wat een groot probleem is voor de Khajiit.

  In Elsweyr zijn namelijk ook plotseling draken teruggekeerd, een ras dat al eeuwenlang geleden was uitgestorven. Sinds kort verspreiden ze weer hun vuur en terreur over de zandvlaktes en hebben ze het voornamelijk gemunt op soldaten van het verzet en niet manschappen van Euraxia. Het is daarom hoog tijd dat troepen uit alle omstreken van Tamriel naar Elsweyr trekken en de Khajiit verlossen van Euraxia, haar necromancers en de draken.

  Elder Scrolls Online Elsweyr Special - Wat weten we van het thuisland van de Khajiit?

  Heb jij al zin in de nieuwe uitbreiding van Elder Scrolls Online? En ga je aan de slag met de nieuwe Necromancer-klasse om vuur met vuur te bestrijden? Laat het ons weten in de comments!

  Elder Scrolls Online: Elsweyr

  Verkijgbaar vanaf 4 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.